Și nu uita, femeie, ai în tine puterea să renaști, chiar și în cele mai negre momente ale vieții tale

Și nu uita, femeie, ai în tine puterea să renaști, chiar și în cele mai negre momente ale vieții tale

Cristina Gherghina

De cele mai multe ori, avem tendința să credem că viața ar trebui să reprezinte totalitatea lucrurilor bune și frumoase, dar nici nu știm cât de mult greșim. Nu facem altceva decât să trăim într-o iluzie, iar atunci când realitatea ne lovește puternic, ne simțim triști și demoralizați. 

Viața reprezintă, de fapt, un echilibru între bine și rău, între fericire și tristețe, practic, o antiteză continuă pe care refuzăm să o acceptăm. Oricât de greu ni se pare, acesta este purul adevăr și, cu cât înțelegem mai repede acest lucru, cu atât ne va fi mai bine. 

Încercăm din răsputeri să evităm conflictele, certurile, situațiile neplăcute, emoțiile negative și tot ceea ce are legătură directă cu partea mai puțin plăcută a vieții, dar te-ai gândit vreodată, tu, cititorule, că poate acest Rău de care tot fugi este, în realitate, Binele deghizat care încearcă doar să te învețe o lecție importantă, lecție care te va ajuta în viață?

femeie in lacrimi

Cu toții ne confruntăm cu situații dificile din când în când, iar în momentul în care le trăim, pare că totul merge prost și nu mai este cale de întoarcere. Sunt genul de momente în care simți că urăști absolut tot ceea ce te înconjoară, de la lucruri, idei, sentimente și până la oameni. Dar, ascultă-mă bine, oricât de greu ți-ar fi într-un astfel de moment, ai încredere că în tine se ascunde o putere extraordinară și nemărginită care te poate ajuta să treci peste orice. 

Suntem capabili să ne adaptăm și să facem față oricărei situații. Datorită acestui atuu, reprezentăm cea mai de succes specie care a existat vreodată pe această planetă. În marea majoritate a timpului, suntem invincibili, dar, pentru a păstra acel echilibru menționat mai sus, avem momentele noastre de vulnerabilitate. Și nu este nimic greșit în asta! 

Este perfect normal să ai momente în care să fii supărat. Uneori, scopul real al emoțiilor și sentimentelor negative este să te facă pe tine să înțelegi că este momentul să iei măsuri, care, în cele din urmă, vor duce la schimbări pozitive în viața ta. Aceste sentimente și emoții reprezintă, de fapt, momentul renașterii noastre. 

Tu deții cheia fericirii tale

Poate că ar trebui să înțelegi faptul că ai puterea de a-ți schimba viața în orice moment. Nu ești mulțumit de felul în care decurge viața ta? Atunci nu mai pierde timpul și fă ceva în legătură cu asta. 

Dă frâu liber sentimentelor tale și ai curajul să faci ceea ce ți-ai dorit dintotdeauna. Fă ceea ce simți că ar fi mai bine pentru tine și uită de gândurile negative care te împiedică să deschizi ușa fericirii tale. 

puterea-renasterii

Din cauza societății din ziua de azi, trăim cu ideea că nu avem dreptul de a ne urma visurile și că cel mai bine pentru noi este să urmăm o cale sigură, lipsită de pericole și situații neprevăzute.  Dar tu ai puterea de a schimba acest traseu. Cheia fericirii se află chiar în mâinile tale. Poți oricând să alegi să urmezi calea fericirii. Trebuie doar să începi să îți asumi riscuri și să fii deschis la schimbări. Ai nevoie doar un pic de credință și încredere în tine. Poți să o faci!

Și nu uita! Stima ta de sine nu trebuie să depindă de alte persoane, ci doar de tine. Statutul tău în societate nu ar trebui să afecteze în niciun fel modul în care te tratează alții și nici cel în care te tratezi pe tine însuți. Cunoaște-ți adevărata valoare!

Dacă persoanele din jurul tău te tratează într-un mod necorespunzător, nu este vina ta și ar trebui să știi că felul în care aleg să se comporte cu tine spune mai multe despre ele, decât de tine. Nu le mai căuta scuze altora și nu mai da vina pe tine pentru felul în care te tratează ceilalți. 

În schimb, învață din fiecare experiență a vieții tale, învață să îi ierți pe ceilalți și, mai ales, învață să te ierți pe tine. Nu îți fie frică să recunoști atunci când te simți pierdut, dar, în același timp, nu uita că ai puterea de-a merge mai departe. 

Toate sentimentele și emoțiile, fie pozitive sau negative, pe care le simți nu ar trebui să te sperie, ci să te motiveze. Această abilitate a noastră de a simți totul atât de intens și profund este ceea ce ne face umani și ar trebui să ne amintim acest lucru mai des. Poate așa vom înțelege, în cele din urmă, că după cele mai negre momente din viața noastră, întotdeauna vor veni cele pline de fericire și speranță. La fel cum după fiecare iarnă, urmează să vină primăvara! 

Surse foto: Istock

Articolul urmator
Cele mai sănătoase băuturi alcoolice
Cele mai sănătoase băuturi alcoolice
Care este chemarea vietii tale?
Incepe quiz
Care este chemarea vietii tale?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.