„Soarta este în mâinile tale”: interviu cu Denisa Florea, femeia care schimbă viețile femeilor

Redactor Andreea Baluteanu

De câte ori nu te-ai simțit epuizată, neputincioasă, strânsă în chingile unei existențe care simți că nu ți se mai potrivește? Ai pierdut acea bucurie contagioasă de a trăi, acea fericire deplină, nelegată de nimeni și de nimic, și tot ce ți-a rămas e disperarea cu care numeri clipele până în week-end, până la vacanță, până seara?

Este posibil să trăiești intens fiecare clipă, să te bucuri în continuare precum un copil și să emani energie, puritate și iubire deplină. Iar atunci când nu mai poți, terapia te va ajuta să o scoți la capăt și să înflorești așa cum îți este menit. Este lecția pe care ne-o oferă terapeuta Denisa Florea, cea care a schimbat nenumărate vieți. Cu tandrețe, cu lumină și înțelepciune, această femeie uluitoare ne-a răspuns la întrebări, într-un interviu în exclusivitate pentru DivaHair!

„Femeia este construită să fie plină de energie, să strălucească”

Simți că de la o vreme nu mai ai poftă de viață? Este ceva natural, mai ales în contextul pandemiei. Dar poate fi și un semn că trebuie să îți iei viața în propriile mâini și să faci ceva pentru a schimba această situație. Ajutorul neprețuit vine de la Denisa Florea, care îți dezvăluie mai jos practicile ce le-au determinat pe numeroase femei să își împartă existența în „înainte și după Denisa”!

Denisa Florea

  • Cum a apărut pasiunea pentru a lucra cu sufletul oamenilor?

Din nevoie. În jurul vârstei de 20 de ani, mă confruntam în viața mea cu diverse nemulțumiri mai mici sau mai mari și căutam răspunsuri, soluții, rezolvări. Le-am găsit cu ajutorul terapiei. Mai exact m-am găsit pe mine. Ăsta a fost rolul ei: să mă ajute să mă cunosc și să știu ce îmi doresc. De acolo a fost simplu, doar am urmat pașii care m-au dus unde mi-am dorit. Când am văzut că funcționează, a devenit un stil de viață pentru mine. Și pentru că sunt construită să dau mai departe, mi-am dorit sa învăț și pe alții - simțind binele care mie îmi umpluse viața. Astfel, am urmat cursuri academice de specialitate dar și multiple programe de formare în afara țării, în special orientate pe o abordare holistică. 

  • De ce ai ales să te orientezi spre problemele femeilor?

Văzând uriașa transformare proprie, am dorit să ofer această șansă și altor femei din două motive: cred cu tărie că dacă educi femeile, schimbi generațiile viitoare și mai mult decât atât, energia feminină este cea care emană energia iubirii. Am convingerea că Iubirea este calea spre o societate armonioasă, în acord cu sufletul nostru și trebuie să pornească de la noi, femeile. 

  • Care este primul lucru pe care îl spui celor ce vin la tine, cerându-ți ajutorul?

De peste 7 ani lucrez cu oamenii atât individual cât și în grup. Astfel, am posibilitatea de a cunoște în profunzime natura și mintea umană. Toată această experiență m-a făcut să cunosc ceea ce le spun acum oamenilor: până nu înțelegem ce se întâmplă în mintea noastră și cum funcționează ea, suntem prizonierii minții noastre și nu ne putem trăi viața. Trăim condiționați de programele inconștiente ce există în mintea noastră. Ele ne dictează viața.

Doar după ce dăm la o parte ceea ce credem sau ni s-a spus că suntem, putem să vedem cine suntem cu adevărat. Este o călătorie extrem de profundă, uneori provocatoare, dar aduce o stare de împăcare cu Sine și ne resetează complet ideea despre viață. 

  • Ce le sfătuiești pe femeile care se tem să ceară ajutor?

Sunt niște etape clare prin care fiecare dintre noi trecem. Prima este cea în care negăm că am avea o problemă și stăm și suferim, crezând că așa e viața. Apoi, când suferința devine de nesuportat trecem în etapa a 2-a în care proiectăm pe alte persoane propriile noastre suferințe: "părinții, soțul, șeful e de vină pentru că eu nu sunt bine". De regulă această etapă este cea în care stăm cel mai mult și e cea mai „otrăvită", pentru că acumulăm o cantitate uriașă de suferință și neputință deoarece ceilalți „nu doresc” să ne facă pe plac. După suferință, se deschide a 3-a etapă, cea a vindecării interioare, când ne schimbăm percepția asupra lucrurilor și începem să înțelegem că doar noi, din interior, putem rezolva orice, în exterior. Altfel spus: ne schimbăm noi, prin modificarea anumitor credințe interioare și atunci situațiile exterioare ne apar într-o altă lumină și le gestionăm diferit.

Știu, din experiența acumulată, ca nu poți forța din exterior aceste etape și că fiecare are nevoie de propriul timp pentru a procesa. Ca o recomandare pentru femei ar fi de a face un pas înspre ele. La început vor avea nevoie de ajutor specializat, de ghidare. După, pe măsură ce se autodescoperă, vor conștientiza că toate răspunsurile sunt de fapt la ele, trebuie doar îndrumate. 

  • Care sunt principalele subiecte/metode pe care le abordezi în lucrul cu femeile?

Îmi place lucrul bine făcut și recunosc că sunt o perfecționistă, așa că îmi doresc pentru dragile mele femei, cu care lucrez, să le ajut să ajungă la o viață împlinită și armonioasă. Subiectele țin în general de mediul personal, profesional sau relațional.

Totul începe de la relația cu Sinele nostru. Și da, aici doborâm un mit al femeii care se sacrifică pentru ceilalți și uită de ea. Pot spune atât din experiența proprie cât și din cea a unor sute de femei cu care am lucrat - până nu înțelegem că de la noi pornește totul și nu ne punem în prim plan, nimic altceva nu are cum funcționa.

Ca metode de lucru îmbin ultimele descoperiri din epigenetică cu înțelepciunea universală antică într-ale vindecării. Știința ne arată acum foarte detaliat cum ne funcționează mintea și mă bucur că am reușit să combin aceste două abordări, într-un mod inovator, unic. Modalitățile pe care le folosesc în lucrul cu femeile sunt cele care se potrivesc naturii feminine: meditații, transe, dans, exerciții de conștientizare, meditații active și mișcări corporale. Ele ajută enorm femeia să se deschidă și să se autocunoască. Am reușit să obțin această combinație de tehnici holistice în urma propriilor căutări și cercetări din ultimii 10 ani prin mai multe colțuri ale lumii.

 

  • Care este semnul clar ce-i indică unei femei faptul că are nevoie de terapie?

Lipsa poftei de viață, de bucurie. Femeia este construită să fie plină de energie, să strălucească și să emane bucuria și puterea nemărginită a iubirii pure. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă ca ceva din ființa femeii nu este aliniat la esența ei pură. Din păcate, femeile nu se cunosc și nu știu cum funcționează natural. Ele încearcă să se adapteze la niște reguli impuse de o societate preponderent masculină ca energie. Astfel, se deconectează de la ceea ce sunt și ușor, ușor, se pierd pe sine, formând o personalitate falsă. Trăind în acest fel ele consumă multă energie, pentru că se zbat sa fie altfel decât sunt, ca într-un final să uite definitiv și să se identifice întrutotul cu rolul jucat. De aici apare multă tristețe și nemulțumire, deoarece sufletul lor simte minciuna în care trăiesc și își cere drepturile. 

  • De ce cititoarele noastre ar trebui să te aleagă pe tine în drumul lor spre schimbare?

La mine ajung femei care simt o dorință puternică de schimbare și sunt pregătite să o facă. Multe din ele au încercat deja diverse soluții, dar fără rezultate prea mari.

Surpriza este maximă în momentul în care după câteva săptămâni deja se simt diferit. Majoritatea îmi dau feedback începând cu expresia: "Viața înainte și după Denisa".

Aceste rezultate apar datorită metodelor de lucru folosite, care au o abordare pe cât de simplă, pe atât de profundă și integrată cu sufletul feminin. E ca și cum interiorul nostru recunoaște aceste practici ca naturale și eliberatoare. Și asta căutăm, acea senzație de libertate pentru a putea fi pline de viață și bucurie, așa cum a și fost creată să fie. 

Pe Denisa Florea o puteți găsi pe noul ei site www.denisaflorea.com, dar și pe rețelele de socializare Facebook și YouTube - un canal pe care îl recomandăm cu drag tuturor femeilor.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (10)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.