Trei feluri în care poți afla rapid dacă o femeie minte sau nu

Trei feluri în care poți afla rapid dacă o femeie minte sau nu

Ramona Jurubita

Există un studiu care arată că bărbații mint mai mult decât femeile, dar acest lucru nu înseamnă că ele sunt ușă de biserică. O cercetare publicată de Daily Mail arată că femeile aleg să nu fie sincere pentru a nu răni sentimentele cuiva și folosesc în general minciuni nevinovate ca să nu spună unei persoane că nu arată bine sau că are un copil urât, o coafură care nu o avantajează sau o ținută care nu i se potrivește.

Indiferent de intenția cu care a fost spusă o minciună, ea reprezintă tot o abatere de la normele morale și ar fi de preferat să spui adevărul chiar dacă doare, pentru că altfel riști să scazi în ochii celorlalți și să îi faci să își piardă încrederea în tine. Nu ești o persoană rea dacă ascunzi adevărul, mai ales dacă motivele au fost întemeiate și intențiile tale au fost bune, dar atitudinea este una greșită pentru că nu ar trebui să fii de acord cu această faptă doar pentru a proteja pe cineva apropiat. Gândește-te că adevărul și înfruntarea unei situații dificile ajută oamenii să se maturizeze și să fie mai puternici.

Femeie misterioasă care își acoperă jumătate de față cu mâna

Poate te-ai întrebat cum îți dai seama dacă o femeie minte sau nu într-o anumită situație și acum ești pe cale să primești un răspuns pentru curiozitatea ta. Iată cele trei semne care indică faptul că o persoană de sex feminin nu este sinceră cu tine:

  1. Limbajul corpului nu se potrivește cu vorbele rostite
    Limbajul corpului nu minte niciodată și el reflectă întotdeauna adevărul. O femeie care ascunde adevărul se poate da de gol dacă gesturile ei nu îi susțin afirmațiile, ea nu este sinceră dacă te complimentează și nu te îmbrățișează sau nu te atinge în același timp. Apropierea fizică ar arăta că este corectă și că spune ce simte, dar dacă stă la distanță înseamnă că încearcă să păstreze aparențele și folosește cuvinte frumoase doar de complezență. De asemenea, dacă este tensionată în timp ce vorbește cu tine și are o poziție închisă, mai mult ca sigur are ceva de ascuns și nu vrea să descoperi adevărul pe care îl maschează prin folosirea unor cuvinte care îți pot distrage atenția de la ce contează cu adevărat.
  2. Nu îi plac întrebările personale
    O persoană sinceră și directă nu are nimic de ascuns și nu va fi deranjată dacă îi pui întrebări despre viața personală. Dacă totuși este vorba de subiecte sensibile, o femeie sinceră va răspunde calm și va spune că îi este greu să povestească despre cele întâmplate. O femeie necinstită va reacționa impulsiv și va arăta clar că are ceva de ascuns și că nu i-a picat bine întrebarea respectivă. Ea poate răspunde tot cu o întrebare, folosind sintagme de acest fel: „De ce te interesează acest subiect?”, „Ce e cu această întrebare?”, „Ce treabă ai tu cu trecutul meu?”, „Nu ai alt subiect de discuție sau ce?”.
  3. Este rece și indiferentă
    Sunt și femei care se pricep foarte bine să spună minciuni repetate și nu le dă de gol nici limbajul corpului, nici reacțiile la întrebări sensibile. Totuși, îți poți da seama dacă acestea mint din atitudinea lor rece și din distanța pe care o păstrează față de alte persoane. Dacă simți că nu te poți apropia de o femeie în niciun fel și o vezi indiferentă, s-ar putea ca ea să ascundă niște adevăruri valoroase. Este posibil ca aceasta să nu spună prea multe în timpul interacțiunii dintre voi și vei simți că nu îi place să se apropie de tine ca să nu afli ce se află în spatele înfățișării ei perfecte.

Nu există nicio scuză pentru persoanele care mint intenționat și în mod repetat. Poți trece cu vederea o minciună nevinovată, dar dacă vezi că persoana respectivă nu își schimbă comportamentul, spune-i ce te deranjează și evită să păstrezi legătura cu ea dacă nu renunță la aceste obiceiuri nesănătoase pentru minte si suflet.

Trebuie să ții cont însă că există și oameni care suferă de mitomanie, adică o tulburare de personalitate care îi face să mintă foarte des. Aceste persoane trebuie îndrumate spre un consult de specialitate, așa că ajută-le să se vindece și spune-le să meargă la terapie ca să nu mai aibă probleme de acest gen în viitor.

Citește și: Minciuni pe care și le spun femeile aflate în relații toxice

Surse articol: CluberDailymailRomedic

Surse foto: Istockphoto

Articolul urmator
Alimente pe care le poți mânca deși au prins mucegai, potrivit unui expert în siguranță alimentară
Alimente pe care le poți mânca deși au prins mucegai, potrivit unui expert în siguranță alimentară
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?
Incepe quiz
Poti sa-ti dai seama cand un barbat te minte?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.