Salvarea ta în zilele delicate! Diva a încercat cupa menstruală! Află secretul femeilor mereu în mișcare

Salvarea ta în zilele delicate! Diva a încercat cupa menstruală! Află secretul femeilor mereu în mișcare

Redactor Divahair.ro

Perioada menstruației e diferită de la o femeie la alta. Unele fete se plâng de dureri atroce și trebuie să facă față unor crampe insuportabile, altele trec prin cele mai delicate zile fără nici cel mai mic inconvenient. Însă, indiferent cât de norocoase sunt, toate femeile suportă un neajuns comun: fluxul de sânge eliminat în timpul menstruației. Fie că menstra e în cantitate mai mică sau mai mare, simplul fapt că trebuie să ne protejăm de scurgeri ne irită peste măsură.

Suntem sigure că măcar o dată în viață ai regretat că ești la menstruație când trebuia să mergi la mare sau când aveai chef să te duci la piscină. Absorbantele, cel mai folosit produs de igienă intimă în timpul menstruației, erau inutile în aceste situații, iar tampoanele le ridică specialiștilor o mulțime de semne de întrebare. Majoritatea dintre noi ne-am resemnat, până la urmă, considerând că așa ne-a fost dat de la natură. Dacă ți-am spune însă că există un răspuns la toate aceste probleme? Poartă numele de cupă menstruală și pentru mine a fost o revelație!

Ce este? Cupa menstruală reprezintă un produs de igienă intimă ce previne scurgerea fluidului menstrual prin inserarea sa în vagin. Da, seamănă și nu seamănă cu tampoanele. În mare, metoda de folosire este aceeași, dar diferențele sunt colosale din cel puțin două puncte de vedere.

În primul rând, trebuie să știi că tampoanele au îngrijorat o mulțime de specialiști din cauza chimicalelor din care sunt concepute. Cele mai periculoase sunt pesticidele și clorul folosit pentru înălbire (da, nu glumesc). Aceeași problemă există și în ceea ce privește absorbantele. Dacă în cazul folosirii tampoanelor vaginul poate absorbi direct aceste substanțe nocive, să știi că nici absorbantele nu sunt mai safe: expunerea directă la ele poate cauza iritații ale pielii, poate contribui la alergii și presupune un risc crescut de cancer și endometrioză.

Ouch! Este exact ce am gândit și eu. Din fericire, așa cum am spus, cupa menstruală este diferită. Cea aleasă de mine poartă numele de Selenacup și este concepută din silicon medical. Ea nu presupune absolut niciun risc la adresa sănătății tale, e antialergică și nu afectează echilibrul vaginului.

Am spus că există două diferențe majore între Selenacup și tampoane. Care este acest punct secundar? Cupa menstruală nu absoarbe fluidul, ci pur și simplu îl reține. De ce e important acest lucru? Deoarece cupa poate fi foarte ușor curățată după folosire și reutilizată. Mai multe despre acest atu îți voi povesti mai jos.

Și acum să trecem la ceea ce ne interesează: cum se folosește cupa. Trebuie să recunosc că din acest punct de vedere am avut unele îndoieli, mai ales că nu mă simțeam întotdeauna confortabil să folosesc tampoanele. Te asigur însă că Selenacup e incomparabil mai comodă decât un tampon; de fapt, am și uitat de ea, iar la un moment dat a trebuit să îmi setez o alarmă ca să îmi amintesc să o schimb.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare, cum am spus, nu e cu mult diferită de cea a unui tampon. Mai întâi, igienizează cupa menstruală, fierbând-o conform producătorilor pentru circa 5 minute. Spală-te pe mâini și așază-te într-un loc confortabil.

E necesar să pliezi cupa înainte de introducerea în vagin, ceea ce se dovedește foarte ușor, pentru că siliconul din care e realizată e moale și flexibil, maleabil. Sunt mai multe modalități de pliere: filmulețul de mai jos le exemplifică pe cele mai importante. Eu am ales „metoda literei C”, așa cum au numit-o producătorii, dar cel mai bine este ca tu să experimentezi și să descoperi singură metoda ideală. 

Odată inserată în vagin, cupa trebuie să se deschidă pentru a colecta menstra. Ca să te asiguri că totul a ieșit așa cum trebuie, încearcă să o rotești ușor cu un deget în vagin.

Unul dintre cele mai mari atuuri ale cupei a fost reprezentat de faptul că, datorită faptului că reține sângele în interior, poate fi păstrată pentru mai mult timp. În general rezistă cam 4-12 ore, dar totul depinde de fluxul tău menstrual. Eu am schimbat-o după maximum 10 ore și nu am avut parte de niciun inconvenient.

Și da, cupa e extrem de confortabilă. Ți-am spus deja că era să uit de ea, dar plusez: am folosit-o când am ieșit în club și cel puțin o dată la piscină și nici nu s-a mișcat. Plănuiesc să o iau cu mine la mare și nu am de gând să mă mai despart vreodată de ea. Cupa e dedicată femeilor active în cele mai delicate zile, așa că sunt sigură că te va mulțumi.

Cum o scoți? Așază-te din nou în cea mai confortabilă poziție, prinde vârful și trage ușor de el, până ce auzi un sunet de depresurizare. După ce ai scos cupa, e musai să o cureți. Poți folosi recipientul de curățare Selenacup sau orice alt dispozitiv, dar părerea mea e că cel mai igienic e cel pus la dispoziție de producător. Curăță bine de tot și apoi o poți refolosi. Da, e atât de minunată! Ca să fii în perfectă siguranță, creatorii săi te îndeamnă ca după fiecare menstruație să o fierbi din nou 5 minute și să o pui la păstrare în săculețul acela atât de good looking.

Dacă recomand Selenacup? Evident! Pe lângă confortul sporit pe care îl presupune și lipsa de riscuri medicale, cupa menstruală e și incredibil de rentabilă din punct de vedere economic. Producătorii ne recomandă să o folosim liniștite pentru circa 5 ani; chiar dacă prețul său e mai ridicat decât al pachetului de tampoane sau de absorbante, pe termen lung e un adevărat chilipir.

Dar Selenacup m-a mai convins dintr-un punct de vedere: acela al protecției mediului. Sunt extrem de preocupată de acest subiect în ultima perioadă și consider că trebuie să facem orice pentru a salva lumea minunată în care trăim. Știai că o femeie folosește în medie circa 11.000 de tampoane sau de absorbante în decursul vieții? Acestea se ridică în munți amenințători de gunoaie, poluează apele planetei și ucid viața marină. Chiar dacă folosești produse de igienă intimă organice (și, dacă nu vrei să testezi Selenacup, te rog să o faci), tot vor rămâne deșeuri în urma ta. Hai să salvăm lumea cu câte o cupă menstruală de fiecare!

În esență, iată care sunt atuurile ce m-au convins să aleg Selenacup: rezistența ridicată (4-12 ore), posibilitatea de reutilizare (o înlocuiești la 5 ani), curățenie, confort, invizibilitate, dispariția mirosurilor neplăcute, ușurința de folosire și, firește, protecția mediului. În plus, cine se mai gândește să cumpere tampoane când ajunge la supermarket? Nu mai am această grijă!

Dacă vrei mai multe informații despre Selenacup, le regăsești pe selenacup.com. Eu te încurajez să o încerci și abia aștept să aud ce impresie ți-a făcut! Tu ce părere ai despre cupelele menstruale?

Surse foto: Unsplash

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.