Nu Skin

Semne care îți arată că ții în frigider mâncare stricată

Redactor Alexa Galgau

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntăm este cea a risipei de mâncare, iar cei mai mulți dintre noi ajungem să aruncăm cantități enorme de alimente. De multe ori, nu știm exact dacă un produs este stricat sau nu și, ca să nu riscăm o îmbolnăvire, preferăm să renunțăm la el. Totuși există niște semne care îți arată dacă ai în frigider mâncare stricată sau nu.

Adesea găsim produse la oferte foarte bune, iar din acest punct de vedere este bine să ai în vedere vorba „dacă sună prea bine pentru a fi adevărat, probabil că într-adevăr este așa”. De obicei, produsele la reduceri mari se apropie de data la care expiră - vânzătorii încearcă să scape de ele cât mai repede, pentru a face totuși un profit și a nu fi nevoiți să le arunce. De aceea, dacă ai cumpărat astfel de produse, este bine să știi care sunt semnele că mâncarea este stricată sau pe cale să se strice.

1. Laptele

1. Laptele

Laptele rezistă în frigider perioade lungi, iar de multe ori termenul de valabilitate este depășit fără ca produsul să se strice. Aceasta se întâmplă deoarece laptele din magazine este pasteurizat, adică este deja fiert la temperaturi foarte înalte. Atunci când laptele se strică, primul semn este mirosul, pe care îl poți simți încă de când scoți capacul cutiei. Mirosul este unul acru, neplăcut, iar gustul este la fel. În plus, consistența laptelui se schimbă, acesta devenind ușor brânzos. Este foarte periculos să bei lapte stricat, așa că îți recomandăm să îl arunci de îndată ce simți că și-a modificat mirosul.

2. Carnea

2. Carnea

Dacă mănânci carne stricată, poți face o toxiinfecție alimentară gravă, așa că nu este bine să riști deloc. Carnea stricată își schimbă în primul rând mirosul: dacă atunci când e proaspătă nu prea are un miros anume, atunci când i-a expirat termenul de valabilitatea va prinde un miros ciudat și respingător. Carnea devine lipicioasă la atingere și uneori se decolorează. Acestea sunt cele mai frecvente semne că bacterii precum E.coli, salmonella sau listeria au început să se înmulțească. Când pregătești carnea, este întotdeauna recomandat să nu o faci în sânge, ci bine pătrunsă, mai ales dacă ai cumpărat-o de la reduceri.

3. Peștele și fructele de mare

3. Peștele și fructele de mare

Alimentele provenite din oceane și mări sunt cele mai perisabile. De aceea, este esențial să poți să îți dai seama că ai mâncare stricată în frigider. Mirosul este primul care trădează alterarea: peștele și fructele de mare proaspete au un miros, însă el devine foarte pregnant atunci când bacteriile încep să se înmulțească. Semnul care îți spune clar că peștele este stricat constă în schimbarea texturii cărnii crude - dacă poți să bagi degetul prin carne, înseamnă că este stricată.

4. Mâncarea la conservă

4. Mâncarea la conservă

Deși conservele au un termen de valabilitate foarte îndelungat, nici aceste produse nu sunt întotdeauna ferite de alterare. Dacă bacteriile ajung în recipiente, ele se pot înmulți în acestea, iar alimentul în cauză devine foarte periculos pentru sănătate. Atunci când cumperi conservele, fii atentă să nu aibă adâncituri sau mici orificii în materialul din care sunt făcute conservele. Iar atunci când deschizi una, miroase conținutul și aruncă-l dacă ți se pare suspect.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta