Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Senzație de mâncărime și arsură în zona intimă? Redescoperă confortul intim

Andreea Baluteanu

Să recunoaștem: simptomele de mâncărime și de arsură sunt neplăcute în orice parte a corpului, dar parcă sunt mai deranjante în regiunea intimă. În general, semnele disconfortului vaginal nu reprezintă un motiv de îngrijorare, dar, dacă le experimentezi des, este recomandat să discuți cu doctorul tău.

Vezi mai jos care sunt principalele cauze ale senzației de arsură și de mâncărime în zona intimă, dar și ce poți face pentru a redescoperi confortul de care ai nevoie!

De ce suferi de mâncărimi și arsuri în zona intimă: 6 cauze

Așa cum am spus, senzațiile de mâncărime și de arsură prezente în zona intimă nu ar trebui să te îngrijoreze. Ele sunt semne ale unor afecțiuni ușor de tratat, dar unele dintre aceste boli ar putea necesita consult medical.

Iată care sunt cele mai comune cauze ale disconfortului vaginal!

Vaginita bacteriană. Această afecțiune este provocată de creșterea populației de bacterii „rele” de la nivelul vaginului, ceea ce poate conduce la instalarea unei infecții. Printre simptomele sale, pe lângă mâncărime și arsură, se mai pot număra senzația de inflamație, secrețiile vaginale abundente sau cu miros neplăcut, de pește.

Bolile cu transmitere sexuală. Majoritatea BTS-urilor prezintă semne de disconfort vaginal, așa că, dacă suferi de herpes genital, chlamydia, gonoree, negi genitali, poți resimți arsură sau mâncărime la nivelul zonei intime.

Candidoza. Provocată de ciuperca Candida albicans, candidoza afectează, conform specialiștilor, trei din patru femei pe parcursul vieții. Activitatea sexuală, tratamentul cu antibiotice și sarcina sunt factori de risc, dar și fragilizarea sistemului imunitar joacă un rol important. Printre simptomele candidozei se mai numără iritația și secrețiile vaginale albe, groase și brânzoase ca textură.

Menopauza. Scăderea producției de estrogen care are loc când ajungi la menopauză poate cauza subțierea și uscarea pereților vaginali. Pe cale de consecință, poți experimenta senzația de mâncărime și de arsură în zona intimă. De asemenea, acest fenomen poate fi specific și alăptatului.

Iritanții chimici. Mai ales dacă folosești produse cu parfum sau conservanți în regiunea intimă, poți dezvolta alergii care să provoace senzații de mâncărime sau de arsură. Loțiunile de igienă intimă parfumate, săpunurile, gelurile de duș, spumantul de baie, hârtia igienică parfumată, prezervativele și balsamul sunt numai câteva dintre produsele ce ar putea fi „responsabile” de starea ta.

Lichen scleros. Această afecțiune este mult mai rar întâlnită și presupune apariția petelor albe pe piele, cu precădere în regiunea vulvei. Boala poate cauza cicatrici care nu se mai vindecă.

Cum tratezi senzația de mâncărime și arsură vaginală

Este posibil să-ți recapeți confortul intim, tot ce trebuie să faci este să identifici cauza care l-a perturbat!

Mergi la doctor. În general, simptomele disconfortului vaginal trec de la sine, dar, dacă afecțiunea care le-a provocat este serioasă, e de preferat să mergi la un doctor. Acesta poate prescrie antibiotice (pentru vaginită), creme sau unguente antifungice ori ovule (pentru candidoză), creme pe bază de estrogen (pentru menopauză) sau creme cu steroizi (pentru a reduce inflamația).

Nu mai folosi produse cu parfum în zona intimă. Evită potențialii alergeni și iritanți și scapă astfel de disconfort!

Folosește întotdeauna hârtia igienică din față spre spate. Așa eviți să contaminezi zona intimă cu microorganisme periculoase din scaun.

Poartă lenjerie din bumbac și schimb-o zilnic. Fiind un material natural, bumbacul lasă pielea să respire.

Nu te scărpina: așa înrăutățești și mai tare simptomele.

  Folosește Multi-Gyn Intiskin, soluția ideală împotriva disconfortului vaginal! Multi-Gyn Intiskin calmează mâncărimile, iritațiile sau arsurile din zona intimă, fie că acestea sunt cauzate de epilat, șervețele umede, tampoane, hârtie igienică, săpun, sport sau activitate sexuală. Spray-ul are un efect plăcut și răcoritor, elimină mirosurile neplăcute și oferă o prospețime îmbietoare. Multi-Gyn Intiskin este disponibil la Vavian Pharma!

 

Surse foto: iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.2 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!