Sfaturi utile - cum ne pregătim de iarnă

Sfaturi utile - cum ne pregătim de iarnă

Lorena Teacă

Calendaristic toamna e pe picior de plecare, însă practic iarna a sosit deja, iar pe unii dintre noi ne-a prins ușor nepregătiți. Nu-i nimic însă, ne adaptăm din mers! Schimbările meteo determină apariția unor modificări și în stilul nostru de viață, iar trecerea de la un anotimp la altul coincide de cele mai multe ori cu o lipsă de energie generalizată și cu o dispoziție nefavorabilă. Principalul motiv al apariției acesteia este, conform studiilor, producția redusă de serotonină, unul dintre hormonii ce ajută la reglarea stării de spirit și determină ceea ce numim „stare de bine”.

Iată câteva lucruri de care trebuie să ținem cont o dată cu venirea iernii:

Să dansăm mai mult

Mișcarea este indicată indiferent de vârstă, și pe bună dreptate. Un stil de viață proactiv este cheia pentru a trăi sănătos și echilibrat, iar exercițiile fizic joacă un rol important în această privință. Nu toată lumea reușește să se țină de abonamentul la sală, unde de cele mai multe ori programul de antrenament e încărcat, iar efortul fizic depus destul de mare. Dansul are beneficii semnificative pe plan fizic și nu numai; s-a dovedit științific faptul că dansul crește nivelul endorfinelor și al serotoninei, substanțele de la nivelul creierului ce sunt responsabile cu energia, optimismul și starea de fericire. Studiile mai arată și faptul că dansul ne face mai inteligenți dacă este practicat pe termen lung și scade și riscul de apariție a unor boli mentale. Instructorii de dans de la Arthur Murray din București de abia așteaptă să vă ajute să descoperiți numeroasele beneficii ale dansului. Să începem să dansăm, așadar!

Dans

Cure cu suplimente alimentare

Diversele suplimente nutritive fac minuni pentru organismul nostru dacă sunt alese cum trebuie. Pentru a ține evidența substanțelor deficitare din organism, e bine să facem câte o verificare anuală a stării de sănătate, printr-un set complex de analize. Astfel, ne e mult mai ușor să alegem exact suplimentele de care avem nevoie pentru a păstra echilibrul în organism și pentru a ne feri de virozele sezoniere. Majoritatea produselor de imunizare de pe Vegis.ro conțin vitaminele C și D, care au un rol important în întărirea sistemului imunitar. De asemenea, apicolele ajută la menținerea unui sistem imunitar impenetrabil, iar o cură cu astfel de produse ne ajută să scăpăm de grija virușilor.

Pastile

 Upgrade în garderobă

Hainele călduroase sunt o necesitate atunci când avem de-a face cu temperaturi scăzute, chiar dacă pe unii dintre noi nu ne încântă în mod deosebit. Dacă ar fi să încropim o listă, as suna cam așa: geci groase, șosete pufoase, mănuși, fulare călduroase, bocanci și, nu în ultimul rând, cardigane adecvate anotimpului. Ușor de purtat și asortat în ținutele de zi cu zi, cardiganele sunt niște articole vestimentare binevenite în sezonul rece. SevenSins au introdus recent o colecție de cardigane pe site, din care puteți alege câteva modele. Și dacă tot vorbim despre ce purtăm iarna aceasta, tot la SevenSins găsiți și seturi de pijamale comfortabile cu care să vă completați colecția.

Femeie cu cardigan pe ea

 Coloratul, un calmant excelent

O minte relaxată va funcționa, evident, mult mai bine decât una extenuată. Oricât de mult am vrea, nu putem întotdeauna să ne ferim de stres cum ne-am dori. Îl acumulăm destul de ușor, dar îl putem elimina și mai ușor. Când a fost ultima dată când am colorat ceva?

Carte de colorat

Majoritatea răspunsurilor se învârt probabil în jurul orelor de desen din școala generală sau a celor de pictură din liceu, însă coloratul ne influențează pozitiv pe planindiferent de vârstă. Celebrul psihiatru elvețian Carl Jung a fost printre primii care au studiat efectele terapeutice ale coloratului, folosind mandale pe pacienții săi. Ulterior, a observat că aceștia au devenit mai calmi, mai organizați, mai focusați. Coloratul antrenează logica și creativitatea, iar exprimarea artistică reduce anxietatea. La librăria Libris, pe lângă varietatea de cărți din diverse domenii, găsiți și cărți de colorat anti-stres.

Articolul urmator
Cum să spargi corect ouăle ca să nu te îmbolnăvești. Mulți procedează greșit
Cum să spargi corect ouăle ca să nu te îmbolnăvești. Mulți procedează greșit
Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce accesoriu de iarna ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.