Nu Skin

Starea de alertă a fost modificată în Parlament! Ce se va întâmpla cu românii în următoarea perioadă

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Guvernanții au făcut, în seara zilei de 20 mai, câteva modificări la starea de alertă. Astfel, cea mai importantă completare apărută ieri este faptul că Guvernul se obligă să aloce fonduri special din care cei nevoiaşi - pensionarii şi cei care primesc venitul minim garantat - să primească, gratuit, măşti de protecţie.

Ce înseamnă venit minim garantat? Veniturile unei persoane singure să nu fie mai mari de 141 de lei, iar în cazul familiilor cu doi copii, de exemplu, veniturile lor nu ar trebui să depăşească 433 lei.

Din păcate, distribuirea gratuită a măștilor de protecție pentru categoriile mai sus menționate nu se va face foarte curând, după cum însuși Ludovic Orban a declarat: ”Parlamentul nu avea decât competenţa de a aproba sau de a respinge hotărârea de guvern prin care a fost instituită starea de alertă. Parlamentul a decis să modifice hotărârea şi unele dintre măsurile care au fost cuprinse. Vă dau un exemplu. Parlamentul a schimbat mecanismul pe care l-am gândit noi pentru distribuţia măştilor către persoanele defavorizate care se află sub prevederile legii privind venitul minim garantat. Intenţia noastră era să adoptăm mâine, în şedinţa de guvern, hotărârea şi achiziţia să fie făcută de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, care este cel care are competenţa legală să acorde această formă de sprijin către persoanele vulnerabile, urmând ca distribuţia să se facă în termen de trei-patru zile, prin intermediul Poştei Române. Practic, s-a schimbat mecanismul.

Distribuţia măştilor se va face prin Ministerul Sănătăţii, care va trebui să aştepte cererile autorităţilor locale pentru distribuirea acestor măşti. E posibil ca schimbarea mecanismului să întârzie ritmul de punere la dispoziţia cetăţenilor vulnerabili a acestor măşti necesare”.

 

Starea de alertă este instituită pentru o perioadă de 30 de zile, începând din data de 18 mai, când a fost adoptată de Guvern.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta