Studiu: oamenii care dorm cu șosete adorm mai repede și au o viață sexuală mai bună

Studiu: oamenii care dorm cu șosete adorm mai repede și au o viață sexuală mai bună

Alexandra Dragoi

Numeroase studii au demonstrat un lucru care, la prima vedere, ar putea să sune foarte ciudat și aproape de necrezut. Oamenii care dorm cu șosete în picioare au un somn mai liniștitor, au o viață sexuală mai bună și femeile resimt mai puțin efectele neplăcute ale menopauzei. 

Despre toate aceste aspecte vorbim în acest articol și îți aducem în atenție explicațiile cercetătorilor. 

Pentru o viață sănătoasă, dormi cu șosete! 

 femeie cu sosete in pat

Avantajele pe care le ai dacă dormi cu șosete sunt uimitoare: adormi mai repede, ai o viață sexuală mai bună și reduci efectele menopauzei. Să le luăm pe rând!

Sex de calitate

Un studiu a demonstrat că oamenii se excită mai repede și au parte de partide de sex reușite dacă poartă... șosete. Din cele 13 cupluri care au participat la studiu, 80% au recunoscut că purtarea șosetelor îi face să se simtă mai excitați. Aceeași cercetare a scos la iveală și faptul că femeile urăsc să simtă picioarele reci ale partenerului, ceea ce conduce, din nou, la îndemnul de a purta șosete în pat. 

Adormi mai repede 

Cercetătorii au ajuns la concluzia că oamenii care nu își dau jos șosetele atunci când se pun în pat adorm mai repede. Explicația este că picioarele calde determină vasodilatația, adică vasele de sânge sunt „relaxate”, mușchii nu mai sunt încordați și corpul nu mai trebuie să depună efort ca să încălzează anumite părți ale corpului. 

Adio, bufeuri!

Se pare că femeile care dorm cu șosete au mai puține simptome specifice menopauzei. Bufeurile cu care se confruntă femeile la menopauză pot fi evitate sau, cel puțin, ținute sub control, dacă dormi cu șosete. Explicația este că păstrezi o temperatură constantă a corpului, fără ca extremitățile să aibă nevoie de efort suplimentar pentru încălzire. 

Având în vedere toate aceste beneficii, o să dormi de acum cu șosete? 

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Megalofobia: ce este și cum îți poate afecta viața
Megalofobia: ce este și cum îți poate afecta viața
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?
Incepe quiz
Ce trebuie sa schimbi la viata ta sexuala?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.