Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Suplimente și vitamine pe care să vă bazați în prag de iarnă

Andreea Baluteanu

Cu fiecare schimbare de sezon organismul resimte și el un altfel de ritm. Nu degeaba natura a lăsat ca trecerile dintre acestea să fie lente, întrucât forțarea de la o extremă la alta ar afecta cu mult mai mult. Oricum, organismul este supus zilnic unor factori de stres, prin natura zilelor actuale, unor factori ce instalează oboseală etc. Unii sunt predispuși la ușoare depresii, unii resimt lipsa soarelui. Pentru toate acestea și mai ales în numele unui echilibru din interior pe care corpul uman îl necesită, o serie de suplimente sunt indicate.

Seleniu și zinc

În principal, din seria de suplimente alimentare, cele ce conțin seleniu și zinc sunt o recomandare pentru un sistem imunitar slăbit. Printre alte efecte benefice ce se cunosc din consumul acestor două suplimente se numără și sănătatea părului, vitalitatea acestuia. Mai cu seamă după ce se încheie și acea perioadă de expunere la soare care îl deteriorează câte puțin și îl usucă, părul trebuie mai mult hrănit, îngrijit și readus la starea lui de strălucire și rezistență.

Desigur că și alimentele pot fi o sursă bună de seleniu și zinc; ca o completare de fasole roșii incluse în meniu, dovleac, peşte gras sau ciocolată, suplimentele alimentare sunt o sursă deloc de neglijat.

Calciu și magneziu

Aceste două minerale au numeroase contribuții aduse stării de bine. Un aspect remarcant aici se referă însă și la modul în care reacționează corpul la stările de oboseală. Când nivelul de magneziu scade, intervin chiar și stări de nervozitate. Împreună cu calciu, magneziul face echipă bună în a reda nivelul de energie.

Vitamina D

Lipsa soarelui îi afectează îndeosebi pe cei care locuiesc în zone nordice ale țării, acolo unde sezonul rece este mai aspru și apariția soarelui mai rară pe timp de iarnă. Așadar, un supliment al acestei vitamine poate fi necesar. Printre efectele cele mai cunoscute asociate cu deficiența de vitamina D se numără bolile cardiovasculare sau astmul.

Sunt indicate introducerea în meniul zilnic a acelor alimente ce pot furniza acest tip de vitamină, însă pentru a acoperi nivelul optim al acesteia suplimentele sunt o sursă sigură.

Vitamina B

De fapt complexul acestei vitamine este indicat. Aceasta este cunoscută pentru starea de bine, la propriu, ca și efect asupra organismului. Cum a deveni apatic este o situație parcă implicită la instalarea sezonului rece, se prea poate să fie necesar să se urmeze o cură cu vitamina B. Depresia și anxietatea sunt cele mai frecvente rezultate ale unui deficit de vitamina B; sistemul gastrointestinal îți va mulțumi de asemenea, pentru aportul adus al acestei vitamine.

Desigur, alimentația este și cea care poate aduce contribuții de vitamine și minerale, însă de multe ori nu este de ajuns. Așadar, pentru cei care au nevoie de suplimente alimentare, Mesfarma.ro dispune de numeroase opțiuni. Se vor găsi aici produse destinate consumului, atât pentru adulți, cât și pentru copii, constând în suplimente ce nu au restricții privind perioada anului când se vor consuma. Cu toate indicațiile oferite și prețuri accesibile, aceeași pagină poate fi chiar sursa concretă de a achiziționa stocul necesar de suplimente.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!