Toate plăgile și pandemiile din istorie s-au petrecut sub aceste auspicii astrale, pe care le trăim și acum: urmează trei aspecte dezastruoase pentru omenire

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

De-a lungul istoriei, multe dintre marile plăgi și pandemii s-au asociat cu o anumită conjuncție între planete.Se pare că atunci când expansivul și dominatorul Jupiter se află în conjuncție cu întunecatul Pluto, stăpânul tărâmurilor ascunse și lumii subpământene, forțele malefice sunt dezlegate și dezastrul poate pândi viețile oamenilor. 

Prima conjuncție între Jupiter și Pluto din 2020 va avea loc pe 4 aprilie, în Capricorn. În mitologie, această conjuncție poate fi privită ca o întâlnire dintre ceruri și infern, între stăpânul înălțimilor și zeitatea adâncurilor și a morții. 

Această întâlnire poate fi privită ca un fel de purgatoriu, un loc intermediar în care oamenii trebuie să sufere, înainte de a se mântui sau de a fi damnați pentru totdeauna. Iată de ce o conjuncție între Jupiter și Pluto poate fi asociată cu tot felul de evenimente înfricoșătoare, deci nu este de mirare că se va întâmpla și în timpul actualei pandemii de coronavirus. 

disperare

Conjuncția Jupiter-Pluto a fost asociată și cu alte pandemii

Istoria arată că acest eveniment astrologic a marcat și alte boli grave care au lovit omenirea. 

Gripa spaniolă din 1918: Jupiter și Pluto în Rac

În ianuarie și februarie 1918, Jupiter și Pluto se aflau împreun în Rac. Conjuncția lor a marcat un eveniment nefast, declanșarea teribilei gripe spaniole, care a infectat 500 de milioane de persoane și a ucis în jur de 50 de milioane de oameni pe întreaga planetă.

Gripa spaniolă a fost una din cele două pandemii determinate de virusul gripal H1N1, a doua fiind așa numita gripă porcină din 2009. Atunci când a izbucnit gripa porcină, Jupiter și Pluto s-au aflat pentru scurtă vreme împreună în Capricorn, dar nu au avut o conjuncție propriu zisă. 

Pandemia HIV din 1981: Jupiter și Pluto în Balanță

În 1981, virusul HIV a pătruns în America, dând startul uneia din cele mai grave pandemii din istorie, aceea de SIDA. În anul acela, Jupiter și Pluto s-au aflat în conjuncție în Balanță, semnul relațiilor. Ceva mai târziu, în 1994, Jupiter și Pluto s-au aflat în conjuncție în Scorpion, cel care guvernează organele sexuale,  iar în perioada imediat următoare complicațiile SIDA s-au numărat printre cauzele cele mai frecvente ale morții tinerilor între 25 și 44 de ani. 

Ciuma din Rusia din 1771: jupiter și Pluto în Capricorn

Între 1771 și 1772, a început Marea Ciumă din Rusia, care a dus la moartea a aproape 100.000 de persoane numai în Moscova. Istoria acestei epidemii este foarte interesantă: În 1770, doctorul Shafonskiy de la Spitalul General din Moscova a semnalat un caz de ciumă bubonică, dar autoritățile din sănătate, în special medicul german Rinder (care a murit de ciumă în 1771) au privit cu scepticism declarația lui. Guvernul a acționat foarte încet, trimițând militari să țină spitalul în carantină. În februarie 1771 Jupiter și Pluto s-au unit în Capricorn. A fost momentul în care doctorul Shafonskiy i-a înaintat lui Rinder un raport privind cazurile de ciumă care începuseră să apară, dar a fost din nou ignorat. În martie epidemia a izbucnit în întreaga Moscovă și oficialii s-au repezit să ia măsuri, dar, din păcate, era prea târziu. 

În septembrie 1771, Jupiter și Pluto s-au reunit din nou în Capricorn. ceea ce a coincis cu vârful epidemiei de ciumă. 

Moartea neagră din secolul 14: Jupiter și Pluto în Berbec

Între 1346 și 1353, ciuma a bântuit prin întreaga Eurpă, uicigând aproape 50 de milioane de oameni, mai mult de 60% din populația europeană de la acea vreme. Ciuma era transmisă de puricii care treceau de la șobolani la om. Apogeul ei a fost anul 1347, când Jupiter și Pluto s-au aflat în Berbec.

În 1346, Jupiter s-a aflat între Vărsător, cel care guvernează populațiile mari de oameni și Pești, stăpânul spitalelor și al bolilor. Aceeași configurație o va avea și în 2021. Principala eroare care a dus la răspândirea ciumei bubonice a fost slaba pregătire a autorităților medicale și răspunsul lor întârziat. Cu cât mai repede răspundem unei epidemii și luăm toate măsurile de protecție necesare, cu atât intervenția este mai eficientă. 

Cum ne poate afecta conjuncția Jupiter- Pluto din 2020

Anul acesta, sunt 3 conjuncții Jupiter- Pluto și fiecare dintre ele poate marca un scenariu catastrofal pentru omenire. 

Prima conjuncție a lui Jupiter cu Pluto de pe 4 aprilie vorbește despre răspândirea bolii și despre amenințarea din ce în ce mai prezentă a morții. Jupiter este asociat cu expansiunea, amplificarea, difuzarea, putându-se referi la accelerarea ratei de răspândire a COVID-19. Pluto guverrnează tărâmurile invizibile, din care fac parte și germenii patogeni, asemeni virusului. Este, în plus, conducătorul morții. La data primei conjuncții s-ar putea să atingem un vârf al epidemiei în zone  anumite zone de pe Glob. 

A doua conjuncție a lui Jupiter cu Pluto va avea loc pe 30 iunie, când atât Jupiter cât și Pluto vor fi retrograde. Atunci când planetele cu mișcare lentă sunt retrograde, acest lucru aduce aspecte pozitive, de aceea s-ar putea să auzim în preajma acelei date de o stopare a răspândirii virusului sau de identificarea unui vaccin ori a unui medicament eficient. Dar, dacă nu dăm atenție măsurilor necesare de prevenție, poate să apară o răsturnare dramatică de situație, care ar putea duce la revenirea în forță a pandemiei, cu un număr din ce în ce mai mare de victime. 

coronavirus alert

În sfârșit, a treia conjuncție dintre Jupiter și Pluto are loc pe 12 noiembrie, când planetele sunt în mișcare directă, deci energia lor este mult mai mare. În plus, se asociază și cu agresivul Marte, care tranzitează Berbecul din 27 iunie 2020 până le 6 ianuarie 2021, fiind în plus și retrograd până pe 13 noiembrie. În acel moment ar putea izbucni o adevărată criză mondială, asociată cu scăderea resurselor, instalarea anarhiei și lipsa de respect față de autoritate și față de binele comun. 

Totuși, acestea rămân simple previziuni, care pot fi schimbate în funcție de comportamentul și atitudinea oamenilor. La urma urmei, conjuncția dintre Jupiter și Pluto poate avea și multiple efecte pozitive, crescând inventivitatea, aducând inovație în diferite arii, inclusiv în domeniul medical, unde eforturile companiilor farmaceutice și institutelor de cercetare ar putea da roade în toamna acestui an. Pluto este stăpânul resurselor materiale, iar în conjuncție cu generosul Jupiter ne-ar putea orienta către o viziune mai altruistă, orientată către comunitate, stimulând mințile creative să lucreze împreună pentru a găsi soluții de durată. 

 

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator Trezește-te! Începe să trăiești acum, nu vei mai primi o a doua șansă la viață! Acum sau deloc!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (89)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.