Cum să ai dinţi mai albi peste noapte

Redactor Divahair.ro

Cafeaua, ceaiul, nicotina şi zahărul nu îţi afectează doar sănătatea pe termen lung, dar vor duce şi la îngălbenirea prematură a dinţilor. Dacă efectele lor sunt deja vizibile, avem veşti bune pentru tine: efectul este reversibil. Înainte de a apela la metode profesionale pentru albirea dinţilor, care pot afecta stratul exterior de smalţ, natura îţi oferă câteva soluţii ieftine şi la îndemână pentru a căpăta zâmbetul strălucitor pe care ţi-l doreşti.

Iată o metodă simplă care îţi va conferi un zâmbet de Hollywood peste noapte!

Zdrobeşte câteva căpşuni şi aplică mixtura pe suprafaţa dinţilor. Rezistă tentaţiei de a le mânca, deoarece trebuie să le laşi să acţioneze cel puţin un minut. Căpşunile sunt bogate în acid malic, un ingredient natural cu efect de albire, dar au şi un conţinut ridicat de fibre, care contribuie la eliminarea bacteriilor. Apoi curăţă-ţi dinţii cu pastă de dinţi pentru a înlătura zaharurile.

Bicarbonatul de sodiu este un alt ingredient bine cunoscut pentru proprietăţile sale de albire. Presară o cantitate mică de pastă pe suprafaţa periuţei de dinţi, astfel încât pasta să nu capete o consistentă prea grunjoasă. Pe lângă faptul că înlătură eficient placa bacteriană care se poate transforma în tartru, bicarbonatul conferă luciu dinţilor şi poate fi folosit şi de unul singur, de maximum două ori pe lună.

Clăteşte-ţi gura cu un amestec de apă şi zeama unei jumătăţi de lămâie. Nu folosi prea des această alternativă pentru apa de gură, deoarece conţinutul ridicat de acid poate deteriora stratul exterior de smalţ.

Cenuşa din lemn de esenţă tare este un alt ingredient natural care poate înlătura petele de pe dinţi. O poţi găsi în plafare sau în magazine naturiste şi o poţi combina cu pasta de dinţi pe care o foloseşti în mod obişnuit. Conţinutul de hidroxid de potasiu este secretul care îi permite cenuşei din lemn de esenţă tare să deschidă culoarea dinţilor cu câteva nuanţe, însă nu ar trebui să o foloseşti pe termen lung, din cauza efectului abraziv care poate eroda smalţul dinţilor.

Acum ai toate motivele să zâmbeşti, deoarece ţi-am pregătit un top al celor mai bune metode naturale pentru albirea dinţilor acasă!

Articolul urmator Ce se întâmplă dacă te speli pe dinți de mai mult de două ori pe zi

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.6 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.