Uite cum ajungi la starea de bine pe cale naturală! Uleiurile esențiale de care ai nevoie

Uite cum ajungi la starea de bine pe cale naturală! Uleiurile esențiale de care ai nevoie

Redactor Andreea Baluteanu

Starea de bine pare a fi un obiectiv perpetuu și totodată intangibil în societatea de azi. Nu înseamnă însă că ești lipsită de resurse! Dimpotrivă, poți să îți creezi propria oază de relaxare și de fericire, apelând la natură și detașându-te de tot zgomotul de fundal.

Tot mai mulți specialiști recomandă uleiurile esențiale pentru aportul imens pe care îl au în conturarea unei stări de bine. Află de mai jos care sunt combinațiile de uleiuri esențiale ce îți pot îmbunătăți dispoziția chiar și în cele mai grele momente, dacă le dai șansa de a o face!

Uleiuri esențiale pentru stare de bine: 3 elixiruri ale fericirii

Din păcate, traiul modern ne-a îndepărtat de natură: de când nu te-ai mai plimbat printr-o pădure sau te-ai relaxat pe malul unui lac? Distanțarea de adevărata noastră fire duce la probleme de sănătate fizică și mentală greu de vindecat. Soluția? Pe lângă ieșirile în natură care sunt practic o obligație față de organismul nostru, apelează la uleiuri esențiale, care îți pot aduce o porție de verde și de echilibru în propria casă.

femeie bruneta si frumoasa care foloseste ulei esential dintr-o pipeta

Dacă nu poți merge în natură, adu natura la tine! Esentia îți propune mixuri de uleiuri esențiale care îți pot schimba viața și nu este doar un fel de a o spune. Iată ce îți recomandăm în rândurile de mai jos!

Pachet Echilibru

Întregul Univers este perfect centrat, creat pe principiul echilibrului, dar din păcate acțiunile noastre au dus la slăbirea acestui balans perfect. Muncim prea mult, uităm de relaxare și ne umplem fiecare secundă cu câte o activitate. Cum îți poți regăsi echilibrul? Ia-ți câteva clipe de respiro și trage adânc în piept aroma uleiurilor de mai jos, special asociate de către specialiștii de la Esentia pentru proprietățile lor de a-ți reda echilibrul.

Pachetul Echilibru aduce laolaltă două uleiuri esențiale minunate pentru relaxare, cel de ylang-ylang și cel de bergamotă, cărora li se alătură magicul ulei de migdale dulci și un dispozitiv de aromaterapie.

Cu arome florale dulce și virtuți calmante, mixul îți va aduce echilibrul mai aproape, în propria casă. Astfel, uleiul de bergamotă este un calmant excelent pentru sistemul nervos, are efecte antistres, reduce inflamația, creează emoții pozitive, purifică și curăță aerul din încăpere. Minunat pentru aromaterapie, acest ulei te va înveseli instant.

Continuăm cu uleiul esențial de ylang-ylang, căruia specialiștii i-au atribuit proprietăți antidepresive și anti-anxietate. Bonus, acest dar al naturii e un adjuvant în tratamentul insomniilor și are efecte afrodiziace. Îl poți folosi în aromaterapie, dar și pentru masaje sau în apa băii.

Nu lipsește din această compoziție pro-echilibru un ulei purtător, care poate fi utilizat pentru a dilua magicele elixiruri de mai sus. Uleiul vegetal de migdale dulci e hidratant, nutritiv, emolient, fiind o sursă importantă de acizi grași nesaturați și de vitamine. Cu o absorbție rapidă, funcționează ca ulei purtător pentru cele două esențe de mai sus.

Pachetul atât de bine închegat de la Esentia este completat de difuzorul de aromaterapie. Fiind construit pe baza unei tehnologii de evaporare prin ultrasunete, difuzorul are un design compact și elegant, potrivindu-se în orice decor și aducând fericire, liniște și echilibru atunci când găzduiește aromele de mai sus.

pachet echilibru esentia

De multe ori simți că nu mai poți face față sarcinilor zilnice și că ai nevoie de un plus de energie? Apelează la Pachetul Antioxidanți de la Esentia, conceput special în acest sens. Conținând un ulei esențial de portocală, un ulei esențial de lime și un ulei vegetal de semințe de struguri alături de difuzorul pentru aromaterapie, acest set te va ajuta să îți încarci bateriile.

Imaginează-ți o casă care miroase a citrice și care vibrează de bună dispoziție de cum intri pe ușă. Oferindu-ți un boost de energie și învăluindu-te în notele lor energizante ca într-un paradis olfactiv ce îți dă putere, uleiul esențial de portocale și cel de lime sunt definiția veseliei, astfel că pot fi aplicate și pe piele în combinație cu un ulei purtător.

Uleiul esențial de portocală elimină stresul și anxietatea și are un efect calmant și totodată revigorant. Este un bun adjuvant în tratamentul insomniei și întărește sistemul imunitar, fiind de asemenea minunat pentru a combate lipsa de vitalitate a tenului.

Alături de el, uleiul esențial de lime are efecte antioxidante wow, e un tonic de excepție și ajută la tratarea indigestiilor. De asemenea, calmează înțepăturile de insecte și are utilizări multi-valente: în aromaterapie, în apa de baie sau la masaj.

Când aplici topic aceste uleiuri, asigură-te că le amesteci cu un ulei vegetal. Recomandarea celor de la Esentia este uleiul de semințe de struguri, cu efecte antioxidante și nutritive, ideal pentru pielea îmbătrânită, pentru sănătatea părului și a unghiilor, restructurant și regenerator. Mai mult, grație conținutului de flavonoide, acest ulei poate stimula sinteza de colagen din piele.

pachet antioxidanti cu uleiuri esentiale Esentia

Visezi la stare de bine obținută prin armonie cu natura? Atunci vei fi încântată de Pachetul Stare de bine de la Esentia. De data aceasta, specialiștii au grupat un ulei esențial de grapefruit, un ulei esențial de paciuli și un ulei vegetal de susan împreună cu difuzorul de aromaterapie.

Atât de numeroase sunt beneficiile uleiului esențial de grepfrut, încât ne declarăm cucerite. Cu efect energizant, antistres, detoxifiant și anticelulitic, combate oboseala, reduce pofta de mâncare și elimină fluidele în exces. În plus, îți va da o stare de bine incredibilă.

Mai departe, uleiul esențial de paciuli are o aromă lemnoasă, orientală, care se potrivește de minune cu notele citrice ale grepfrutului. Cu efect calmant, extractele de paciuli alină insomniile, reduc oboseala și anxietatea și oferă claritate în gândire, îmbunătățind procesele cognitive. Însă uleiul este recomandat și pentru aplicare topică, având proprietăți antiinflamatoare care îl fac util împotriva acneei.

Folosește acest mix în biroul de acasă sau în apa băii, la duș sau în masaj. Asociază când aplici pe piele cu uleiul vegetal de susan, ulei purtător antiinflamator, calmant, detoxifiant, magic pentru tenul îmbătrânit sau obosit.

Pachetul Stare de bine de la Esentia

Starea de bine se propagă atunci când reintri în contact cu natura, iar pachetele alcătuite de Esentia îți oferă oportunitatea de a te reconecta cu ceea ce este important. Nu mai trebuie să îți bați capul cu armonizarea aromelor sau cu identificarea uleiurilor esențiale ale căror scopuri corespund nevoilor tale; s-au ocupat specialiștii de la Esentia de tot. Descoperă uleiurile noastre esențiale preferate, marca Dr Phyto, pe esentia.ro și restabilește armonia, seninătatea și bucuria de a trăi în tihnă, într-un echilibru perfect.

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Totul despre oxalați: ce sunt și cum îți afectează sănătatea
Cum saruti? Uite ce spune despre tine.
Incepe quiz
Cum saruti? Uite ce spune despre tine.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.