Adevarata Stare de Bine

Vezi dacă ai coasta lui Adam și ce înseamnă asta

Joi, 26.01.2017
de Mihaela Onofrei

Se pare că unii oameni au anumite coaste mai proeminente, iar asta se poate observa cu ochiul liber. Dacă majoritatea ar crede că acest lucru este perfect normal, poate chiar un lucru moștenit, se pare că această condiție poate ascunde o boală gravă în stare avansată.

femeie care se tine de spate

Coastele mai proeminente într-o parte a cavității toracice pot fi cauza unor probleme ale coloanei vertebrale, în special a scoliozei. Se pare că poziția anormală a coloanei împinge coastele în afară și le evidențiază în zona cu probleme.

Cum îți dai seama dacă ai coasta lui Adam

Uneori, această anomalie se poate vedea cu ochiul liber, doar stând în poziția de drepți. Vei vedea că unele coaste sunt mai proeminente într-o parte a burții. Dacă acest lucru nu este posibil (mai ales dacă țesutul adipos te împiedică să vezi), atunci așază-te în fața unei oglinzi și inspiră, trăgându-ți burta în interior.

Orice asimetrie pe care o observi la corpul tău trebuie verificată de un doctor. Scolioza poate fi mai ușor de vindecat atunci când este depistată din timp. Printre semnele acestei boli se numără și umerii lăsați, un umăr mai proeminent decât celălalt, un picior mai ridicat decât celălalt sau o formă anormală a mijlocului.

De ce apare această anomalie?

Se pare că această anomalie este, de obicei, moștenită genetic. Totuși scolioza mai are ca principale cauze și afecțiunile neuromusculare (distrofii musculare), deficiențele copilului apărute la naștere (ce pot afecta dezvoltarea oaselor și a coloanei vertebrale), rănile sau infecțiile la nivelul spatelui.

Este important să tratăm din timp această boală, deoarece ne poate afecta plămânii și inima. Cutia toracică poate pune presiune pe plămâni și inimă, făcând respirația dificilă și îngreunând rolul inimii de a pompa sânge. De asemenea, efectele scoliozei pot persista în timp. Astfel, un adult care a avut scolioză în copilărie va rămâne cu dureri de spate pentru mulți ani.

Cea mai îngrijorătoarea problemă de sănătate pe care ne-o poate provoca scolioza ține de schimbările pe care le produce la nivelul corpului nostru. Aceasta ne poate cocoșa, ne poate scoate coastele în afară sau ne poate strâmba picioarele din șold. Așadar, prevenirea este esențială pentru evitarea unor astfel de probleme!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (9)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!