Bill Gates avertizează omenirea! Ne așteaptă epidemia care va omorî 30 de milioane de oameni în 6 luni

Bill Gates avertizează omenirea! Ne așteaptă epidemia care va omorî 30 de milioane de oameni în 6 luni

Lorena Teacă

O boală asemănătoare gripei din 1918 ar putea ucide 30 de milioane de oameni în doar 6 luni, iar boala ar putea fi o gripă, însă într-o nouă formă, conform spuselor lui Bill Gates.

Miliardarul a susținut în cadrul unei dezbateri organizate pe tema epidemiilor de către Massachusetts Medical Society și New England Journal of Medicine că omenirea nu este pregătită pentru o pandemie, iar posibilitatea ca un astfel de eveniment să aibă loc în următorii ani este foarte ridicată: „În cazul amenințărilor biologice, acel sentiment de urgență lipsește. Lumea trebuie să se pregătească pentru pandemii cu aceeași seriozitate cu care se pregătește pentru un război”, a afirmat Bill Gates, precizand ca omenirea va fi decimata in doar jumatate de an.

Bărbat

Se pare că noi agenți patogeni apar pe măsură ce populația globului crește, motiv pentru care există un risc foarte ridicat ca oamenii ce aparțin unor grupuri mici să declanșeze boli artificiale, care să se răspândească apoi cu rapiditate în întreaga lume. „Gândiți-vă la numărul de oameni care părăsesc zilnic New Yorkul și călătoresc pe tot globul. Suntem o lume interconectată”, a declarat Melinda Gates. Prin urmare, conexiunile interumane ne fac vulnerabili în fața bolilor.

Cu toate acestea, Bill Gates rămâne optimist și consideră că avem timp și resurse suficiente pentru a ne pregăti temeinic pentru o eventuală pandemie. De asemenea, acesta a declarat că Fundația Bill și Melinda Gates va oferi 12 milioane de dolari pentru găsirea unui vaccin antigripal universal.

Bill Gates

Mai mult decât atât, o nouă lucrare publicată în revista Science a făcut referire la necesitatea dezvoltării unei modalități de depistare precoce a bolilor, precum cea a testelor de sarcină.

În cele din urmă, Bill Gates consideră că este vitală o mai bună comunicare între militari și guverne, pentru a se putea coordona răspunsuri rapide în cazuri de urgență. Miliardarul este de părere că guvernele au nevoie de ajutorul sectorului privat atunci când vine vorba despre dezvoltarea tehnologiei și a instrumentelor de combatere a maladiilor mortale.

Surse foto: Getty

Articolul urmator
O femeie părea însărcinată în 9 luni, dar ascundea, de fapt, șase tumori fibroase
O femeie părea însărcinată în 9 luni, dar ascundea, de fapt, șase tumori fibroase
Ce te poate omori?
Incepe quiz
Ce te poate omori?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (49)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.