10 filme pe care să le urmăreşti de Paşte

10 filme pe care să le urmăreşti de Paşte

Redactor Andreea Baluteanu

Paştele este sărbătoarea renaşterii, a speranţei şi a triumfului morţii asupra vieţii, iar momentele petrecute alături de familie reflectă perfect semnificaţiile sale. Cu toate acestea, orice cinefilă va simţi nevoia de a lua o pauză de la sporovăielile familiei şi de a se refugia într-o producţie intimă, care să fie în ton cu valorile acestei sărbători.

Îţi recomandăm mai jos 10 filme de Paşte cu care să te delectezi în perioada următoare!

10 filme pe care să le vezi de Paşte

The Passion of The Christ (Patimile lui Hristos, 2004)

Filmul regizat de Mel Gibson a suscitat numeroase controverse, nefiind deloc uşor de văzut. Scenele violente care descriu ultimele 12 ore din viaţa lui Iisus Hristos, pe drumul spre cruce sunt tulburătoare şi te vor marca, dar sunt o experienţă care te va ajuta să înţelegi mai bine spiritualitatea creştină. Acest film de Paşte trebuie văzut şi pentru că în rolul Fecioarei Maria joacă una dintre marile noastre actriţe, Maia Morgenstern!

Aferim!, 2015

Unul dintre cele mai apreciate filme româneşti ale ultimilor ani, Aferim!, în regia lui Radu Jude, spune povestea unui rob fugar căutat de un zapciu şi de fiul rău, în anii 1800. Pelicula a câştigat Ursul de Argint pentru cel mai bun regizor şi este unul dintre primele proiecte moderne filmate în alb-negru, dovedind că cinematografia românească îşi poate încerca norocul şi cu filme istorice de amploare, nu numai cu subiecte controversate actuale sau cu amintiri din epoca de aur a comunismului!

Gladiator (Gladiatorul, 2000)

Nu numai peliculele cu subiect religios sau cele de familie ne încântă în timpul vacanţei de Paşte, dar şi filmele epice, cu teme de epopee. Generalul roman Maximus este vândut ca slav după moartea lui Marcus Aurelius, iar familia sa este omorâtă. După ce devine gladiator, el se va arunca într-o luptă pe viaţă şi pe moarte pentru a răzbuna pierderea celor mai dragi fiinţe şi pentru a scăpa Roma şi lumea întreagă de tirania Împăratului Commodus. Trebuie să vezi acest film de Paşte pentru încă un exemplu cinematografic magistral despre puterea sacrificiului!

Bruce Almighty (Dumnezeu pentru o zi, 2003)

Comedia Bruce Almighty se numără printre cele mai de succes pelicule cu Jim Carrey, dar ceea ce o clasează printre filmele de Paşte pe care le poţi vedea cu familia este prestaţia actoricească inedită a lui Morgan Freeman, în rolul lui...Dumnezeu! Dacă simpla idee de a viziona o asemenea „blasfemie cinematografică” te oripilează, află că pelicula are un mesaj pozitiv, aceea că nu trebuie să interferăm cu cele sfinte şi că un simplu muritor nu va putea dobândi niciodată perspectiva cuprinzătoare a divinităţii!

Jesus of Nazareth (Iisus din Nazareth, 1977)

Îţi propunem de această dată o mini-serie legendară în regia ilustrului Franco Zeffirelli! Acest film de Paşte pe care trebuie să îl vezi obligatoriu măcar o dată în viaţă cuprinde pe afiş nume celebre, precum Robert Powell (Iisus Christos), Anne Bancroft (Maria Magdalena), Ian McShane (Iuda) sau Christopher Plummer (Herod Antipas). Pelicula urmăreşte întreaga viaţă a lui Iisus, de la Naştere şi până la Înviere şi, spre deosebire de mult mai sângerosul Patimile lui Hristos, poate fi văzut alături de întreaga familie.


Rise of the Guardians (Cinci eroi de legendă, 2012)

Imaginează-ţi un iepuraş de Paşte masiv, supărăcios şi cu un accent australian absolut delicios, interpretat de nu mai puţin doritul Hugh Jackman! Desenul animat din 2012 este un film excelent pentru Paşte, de care te vei bucura şi tu, nu numai cel mic! Povestea eroilor copilăriei noastre, Moş Crăciun, Iepuraşul, Zâna Măseluţă, Jack Frost şi Moş Ene, care trebuie să salveze lumea de domnia întunecată a lui BauBau este o pildă perfectă pentru această perioadă din an!

Quo Vadis (Quo Vadis, 1951)

Te trimitem din nou la o peliculă legendară, nominalizată la 8 premii Oscar şi situată în contextul istoric al Romei lui Nero, în care creştinii sunt persecutaşi şi ucişi în cele mai sângeroase moduri pentru credinţa lor. Vei fi emoţionată şi de povestea de dragoste care stă în centrul acestui film de neratat de Paşte: un comandant roman superficial se îndrăgosteşte de o frumoasă creştină, iar ameninţarea cu moarte atârnă asupra iubitii lor imposibile!

Indiana Jones and the Raiders of the Lost Arc (Indiana Jones şi căutătorii arcei pierdute, 1981)

Unul dintre cei mai populari eroi ai filmelor de aventură, arheologul cu doze infinite de curaj, Indiana Jones, pleacă de această dată în căutarea unuia dintre cele mai râvnite artefacte creştine, Arca legământului, despre care guvernul american crede că ar adăposti tabelele celor 10 porunci ale lui Moise. Urmărind acest film de Paşte, vei fi cucerită nu numai de stilul alert al regizorului Steven Spielberg, dar şi de zâmbetul ştrengar şi de fizicul impresionant al lui Harrison Ford, aflat în era post Star Wars. Pelicula are nota 8,5 pe site-ul de profil IMDb, dacă mai ai nevoie de vreun motiv pentru a o viziona!

Kingdom of Heaven (Regatul Cerului, 2005)

Filmele de Paşte de mai sus îţi ilustrează cu talent artistic viaţa lui Iisus, perioada lui Nero, epoca de glorie romană sau relaţia cu spiritualitatea din epoca modernă! Cruciadele din secolul al XII-lea şi încercarea de a recuceri Ierusalimul sunt un subiect spinos, pe care îl vei digera împreună cu cozonacii de aceste Sărbători. Orlando Bloom, Michael Sheen, Eva Green, Liam Neeson şi Nikolaj Coster-Waldau (Jamie din Game of Thrones) se află în distribuţia acestui film de Paşte.

 Ben-Hur (Ben-Hur, 1959)

Simplul fapt de a şti că acest film de Paşte face parte din galeria „privilegiaţilor” din cinematografie, câştigând nu mai puţin de 11 premii Oscar, ar trebui să te îndemne să îl priveşti în acest an, sau să revii la el dacă ai făcut-o deja! Ben Hur (Charlton Heston) este un prinţ evreu trimis în sclavie de un prieten roman, care luptă pentru a-şi revendica libertatea şi pentru dulcea răzbunare! Epopeic, spectaculos şi epic, filmul se numără fără îndoială printre primele realizări de proporţii ale cinematografiei

Tu ai văzut aceste filme de Paşte? Dacă da, care este preferatul tău? Descoperă aici ce vei face de Paşte în funcţie de zodie!

Surse foto: splashnews.com, Facebook, Instagram

Articolul urmator
Semnificația spirituală a bondarului! Ce mesaje încearcă Universul să-ți transmită prin intermediul lor
Semnificația spirituală a bondarului! Ce mesaje încearcă Universul să-ți transmită prin intermediul lor
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.