11 întrebări-capcană care îţi testează inteligenţa

11 întrebări-capcană care îţi testează inteligenţa

Redactor Andreea Baluteanu

Ne plac testele care ne provoacă inteligenţa şi am petrece minute întregi străduindu-ne să găsim răspunsul la o problemă ce pare imposibil de rezolvat, doar pentru a ne îmbăta cu triumful victoriei! De asemenea, adorăm să ne punem prietenii în dificultate, chiar dacă ne este greu să o recunoaştem!

Întrebările-capcană de mai jos se vor dovedi utile în ambele sensuri! Testează-ţi inteligenţa cu ele şi apoi „încurcă-ţi” prietenii cu ajutorul lor! Să înceapă distracția!

întrebări capcană-grup de prieteni

Tu ştii să răspunzi la aceste 11 întrebări-capcană?

Suntem sigure că vrei „să dai de cap” singură întrebărilor noastre capcană, aşa că le vom enumera fără a-ţi indica răspunsul în dreptul lor! După ce ai terminat de parcurs lista care îţi testează inteligenţa, verifică dacă ai identificat soluţia corectă în dreptul secţiunii dedicate răspunsurilor!

1. Cum reuşeşte un om să trăiască opt zile fără doarmă?

2. Unele luni au 31 de zile, altele au 30. Câte luni au 28 de zile?

3. Un şofer de camion merge pe o stradă cu sens unic în direcţia greşită şi trece pe lângă cel puţin 10 poliţişti. Cum de nu este prins?

4. Un tren electric circulă spre nord cu o viteză de 100 km/h, în timp ce vântul bate dinspre sud, cu o viteză de 10 km/h. În ce direcţie se duce fumul locomotivei?

5. Cum poţi să ridici un elefant cu o singură mână?

6. Unde sunt îngropați supravieţuitorii unui accident aviatic care a avut loc la graniţa dintre două ţări?

7. Ce nu ai voie să mănânci niciodată la micul-dejun?

8. E legal ca un bărbat să o ia de soţie pe sora văduvei sale?

9. Cât pământ se află într-o groapă de un metru, săpată în mijlocul unei păduri de la tropice?

10. Într-un deşert, trei furnici se deplasează în şir indian. Prima spune „în spatele meu se află două furnici”, a doua afirmă „în spatele meu se află o furnică”, iar a treia rosteşte la rândul ei „în spatele meu se află o furnică”. Care este explicaţia?

11. Doctorul îţi recomandă să iei trei pastile, pe care să le înghiţi la fiecare jumătate de oră. În cât timp îţi vei încheia tratamentul?

Testează-ţi inteligenţa!

Descoperă mai jos răspunsurile celor 11 întrebări-capcană!

1. Foarte simplu. Doarme noaptea! În întrebarea-capcană este specificat clar că este vorba de opt zile!

2.Toate! Chiar şi lunile cu 31 de zile au la un moment dat 28! Această întrebare-capcană este încuietoare, pentru că te va duce cu gândul la luna februarie!

3. Șoferul merge pe jos, nu conduce. Înainte să pui la îndoială moralitatea poliţiştilor, mai citeşte o dată întrebarea-capcană!

4. Nicăieri. Este vorba despre un tren electric, care nu produce fum!

5. Nici nu ai de ce să îţi pui această problemă. Nu am văzut până acum vreun elefant cu o mână şi sperăm ca nici tu să nu întâlneşti vreunul!

6. Nicăieri. Sperăm să împarţi aceeaşi filosofie de viaţă ca noi şi să nu fii de acord cu îngroparea unui supravieţuitor!

7. Cina! Chiar dacă micul-dejun ar trebui să fie compus din alimente sănătoase, pentru starea ta de bine, singurul lucru pe care cineva ţi-l poate interzice este să serveşti cina la prima oră a zilei!

8. Teoretic, este imposibil, fiind mort (soţia sa este văduvă). Însă, cum nu dorim să le tulburăm convingerile adepţilor supranaturalului, ne vom rezuma să răspundem: „Este complet ilegal!”.

9. Fiind vorba despre o groapă (loc gol), nici măcar un gram de pământ! Însă îţi vei înşela cu viclenie prietenii cu această întrebare-capcană, oferindu-le detalii geografice care să îi determine să îşi pună la bătaie cunoştinţele de cultură generală.

10. Răspunsul logic ar fi „furnicile nu vorbesc” sau „furnicile nu gândesc”. Dacă nu îţi doreşti să pari atât de lipsită de fantezie, poţi merge şi pe varianta evidentă, respectiv „ultima furnică minte”. Cel mai adesea, răspunsurile pe care le vei primi la această întrebare-capcană sunt legate de fenomenul Fata Morgana din deşert sau se bazează pe concepte complicate de fizică, matematică sau chiar astronomie.

11. Într-o oră. De data aceasta, nu ţi-am oferit o întrebare-capcană bazată pe un raţionament logic, ci pe matematică! Prima pastilă o vei lua în momentul în care începi numărătoarea, a doua, după o jumătate de oră, iar a treia, după o oră!

Beneficiile întrebărilor-capcană pentru creier

întrebări capcană-imagine creier

Întrebările-capcană sunt exerciții foarte bune pentru creier și nu vei simți nicio clipă că te plictisești încercând să găsești răspunsul. Astfel de jocuri de gândire creează asocieri între diferite părți ale creierului și îl mențin sănătos.

Nu doar exercițiile de gândire te ajută, însă, să ai o minte sănătoasă, ci și exercițiile fizice. Materia albă a creierului este hrănită de vasele de sânge, astfel că nu este de mirare că problemele vasculare cauzate de diabet sau hipertensiune arterială pot priva neuronii de oxigen și glucoză. Și dacă nu te-am convins încă, află că studiile au arătat că exercițiile cardio stimulează activitatea neuronală și ajută în procesul de învățare, așa că nu evita drumul spre sală!

Extrem de importante sunt și alimentele pe care le consumi! Încearcă să ai o dietă echilibrată, bazată pe alimente sănătoase și săracă în produse procesate și dulciuri! Afinele, somonul, nucile și semințele, avocado nu ar trebui să îți lipsească din meniul zilnic, deoarece sunt bogate în grăsimi sănătoase care îți hrănesc creierul.

Tu ai ştiut să răspunzi la aceste întrebări-capcană? Provoacă-ţi inteligenţa şi cu acest test de logică care nouă ne-a dat mari bătăi de cap!

Surse foto: Unsplash, Pixabay

Articolul urmator
25 de moduri prin care îți dezvolți energia pozitivă 
25 de moduri prin care îți dezvolți energia pozitivă 
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?
Incepe quiz
Test inteligenta emotionala: cat de bine iti gestionezi emotiile?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.1 (48)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.