15 filme după cărți de dragoste care îți vor rămâne în suflet

15 filme după cărți de dragoste care îți vor rămâne în suflet

Redactor Raluca Margean

Cărțile de dragoste au fascinat generații întregi de oameni și continuă să fie foarte populare și în zilele noastre. Aceste romane ne fac să trăim aceleași sentimente puternice ca și protagoniștii și ne ajută să ne simțim iubiți. De cele mai multe ori, poveștile de dragoste din cărți au un final fericit, iar acest lucru ne determină să visăm și să sperăm la un happy-end în ceea ce privește propriile noastre iubiri reale. Și pentru că au priză mare la public, producătorii de la Hollywood nu au stat mult pe gânduri și le-au ecranizat pe cele mai frumoase dintre ele. Am adunat în acest articol cele mai renumite și mai speciale filme după cărți de dragoste, cu siguranță vei găsi ceva pe gustul tău!

Cuplu care se saruta pasional

Filme după cărți de dragoste

Emoționante și fascinante, aceste filme sunt perfecte de urmărit într-o seară romantică alături de iubitul tău. Vei fi prinsă într-un rollercoaster de emoții, vei râde, vei vărsa mai multe lacrimi, dar te vei simți vie! Iată primele noastre recomandări de filme de dragoste făcute după cărți celebre:

1. Scrisori din Insula Guernsey, cu Lily James și Michiel Huisman

Bazat pe romanul scris de Mary Ann Shaffer și Annie Barrows, filmul spune povestea de dragoste a lui Juliet, o scriitoare în căutare de un subiect pentru noua sa carte și Dawsey, un bărbat misterios, membru al unui club de carte excentric de pe Insula Guernsey.

Pentru a uita de tragedia ocupației germane, locuitorii din Guernsey înființează un club de lectură. Membri săi sunt neobișnuiți, de la crescători de porci și fermieri la frenologi, însă toți sunt mari iubitori de literatură. Când aceștia îi trimit lui Juliet poveștile lor de zi cu zi, fata pleacă din Londra ca să-i cunoască în realitate. Călătoria în Guernsey îi va schimba viața pentru totdeauna.

2. Înainte să te cunosc, cu Emilia Clarke și Sam Claflin

Cartea scrisă de Jojo Moyes a fost un bestseller internațional și a frânt inimile multor persoane. Ca urmare, povestea de dragoste imposibilă dintre Louisa și Will a fost ecranizată, iar filmul a fost un adevărat succes. Totuși, nu s-a mai realizat nicio ecranizare după următoarele volume din această serie: ”Eu, și totuși alta” și ”După ce te-am pierdut”.

Louisa este o tânără rămasă fără serviciu, care este obligată să accepte o slujbă mai puțin obișnuită. Mai exact, ea devine îngrijitoarea lui Will, un tânăr frumos și înstărit, dar arogant și dificil. El a rămas infirm în urma unui accident și are nevoie de ajutor pentru a-și desfășura activitățile zilnice. Deși la început relația lor nu este bună, Louisa reușește să îl cucerească treptat pe Will, iar cei doi trăiesc o poveste de dragoste complicată.

3. Ciocolată cu dragoste, cu Juliette Binoche și Johnny Depp

Ciocolată, intrigi, pasiune, prejudecăți și un Johnny Deep fermecător. Bazat pe romanul Chocolat scris de Joanne Harris, ”Ciocolată cu dragoste” a fost nominalizat la Oscar și este unul dintre cele mai apreciate filme făcute după cărți de dragoste.

Când o mamă singură se mută într-un orășel francez și își deschide un magazin de ciocolată, în mica comunitate sunt stârnite mai multe pasiuni.

4. Remușcare, cu Keira Knightley și James McAvoy

Plin de pasiune, ”Remușcare” este un film de dragoste extrem de bine realizat. Cu o poveste emoționantă și actori deosebit de talentați, pelicula a fost nominalizată la Oscar la mai multe categorii și este astăzi considerat unul dintre cele mai frumoase filme de dragoste făcute după romane celebre.

Bazat pe cartea lui Ian McEwan, povestea celor doi îndrăgostiți despărțiți din cauza erorii de judecată a unei adolescente îți frânge inima și îți bântuie sufletul. Briony Tallis este martora iubirii dintre sora ei mai mare Cecilia și Robbie, însă interpretează greșit tot ce se întâmplă între cei doi. Iar când verișoara ei Lola este violată, Briony spune poliției că l-a văzut pe Robbie comițând fapta. Acest lucru are repercursiuni asupra vieții întregii familii și Briony ajunge să regrete ce a făcut.  

Filme făcute după cărți de dragoste de Sandra Brown

Sandra Brown este o scriitoare americană de romane de dragoste cu un succes extraordinar la public. Cărțile sale au făcut înconjurul lumii și au stârnit imaginația romanticilor din toate colțurile planetei. A fost foarte populară la sfârșitul anilor 1990 și începutul anilor 2000, însă doar două filme au fost ecranizate după romanele de Sandra Brown:

5. Mătase franțuzească (1994), regizat de Noel Nosseck

Captură imagine din filmul Mătase franțuzească

Sursa foto: Youtube

Acesta este un thriller erotic de televiziune. A fost difuzat pe canalul american ABC și spune povestea unui detectiv de poliție din New Orleans care se îndrăgostește nebunește de suspecta principală dintr-un caz de crimă. Claire Laurent este o frumoasă proprietară a unei companii de lenjerie intimă care ajunge să fie implicată într-o crimă atroce. În ciuda dovezilor tot mai clare asupra vinovăției femeii, detectivul Cassidy, polițistul desemnat cu investigația face tot posibilul s-o ajute să scape basma curată.

6. Paravanul de fum (2010), regizat de Gary Yates

Captură imagine din filmul Paravanul de fum

Sursa foto: Youtube

Britt Shelly a dezvăluit adevărul din spatele unui incendiu la o secție de poliție, deconspirându-i pe cei care au încercat să mușamalizeze cazul. Cinci ani mai târziu, Britt se trezește într-o dimineață alături de cadavrul unuia dintre detectivii implicați în caz, fără să-și aducă aminte cum s-a întâmplat acest lucru. Ea va trebui să descurce ițele întregii povești și să scoată din nou adevărul la iveală.

Filme după romane de dragoste Danielle Steel

Nu mai puțin de 20 de filme de dragoste au fost făcute după cărțile lui Danielle Steel, o romancieră de succes din anii 90. Toate peliculele au fost adaptate pentru micul ecran și au avut parte de actori foarte apreciați la acea vreme, precum Jaclyn Smith, Patrick Duffy, Barry Bostwick, Jennie Garth sau chiar Christopher Plummer.

7. Caleidoscop (1990)

”Caleidoscop” este povestea impresionantă a trei surori, care, rămase orfane, trăiesc despărțite timp de 30 de ani. În timp ce surorile mai mici sunt înfiate de familii iubitoare, cea mai mare dintre fete are parte de o copilărie crudă, plină de experiențe traumatizante. Un detectiv particular angajat de un vechi prieten al familiei le reunește pe toate trei, iar ele sunt decise să uite trecutul și să se bucure de ceea ce au în prezent.

8. Palomino (1991)

Imagine din filmul Palomino

Sursa foto: Youtube

După destrămarea căsătoriei ei, fotografa Samantha Taylor se retrage la ferma unei prietene din California. Acolo se îndrăgostește de fermierul Tate Jordan și ei împărtășesc o dragoste profundă și pasională. Darcând Tate părăsește ferma, rușinat de „statutul” lui, Samantha are inima frântă. Încearcă să-și vadă mai departe de viață, însă un accident o lasă paralizată și trebuie să învețe să meargă din nou. Prietena ei moare și îi lasă ferma Samanthei, iar aceasta o transformă într-o școală de călărie pentru copiii paralizați. Într-o zi, Tate se întoarce la fermă și o găsește acolo pe Samantha. Pot amândoi să-și învingă proprii demoni și să învețe să se iubească din nou?

9. Nestemate (1992)

Sarah Thompson, o americancă care vizitează Anglia, se îndrăgostește până peste cap de William, Ducele de Whitfield. Cei doi se căsătoresc și se stabilesc într-un castel din Franța, unde își întemeiază o familie. Însă fericirea lor este pusă la grea încercare din cauza celui de-al Doilea Război Mondial. Prioritățile se schimbă, apar conflicte în familie pe măsură ce apar noile generații, iar prosperitatea și liniștea familiei sunt amenințate.

Filme de dragoste du cărți celebre pentru adolescenți

10. Zi după zi, cu Angourie Rice, Justice Smith, Jeni Ross și Lucas Jade Zumann

Unul dintre cele mai reușite filme ecranizate după cărți de dragoste, ”Zi după zi” îți stârnește o mulțime de emoții. Bazat pe cartea cu același nume scrisă de David Levithan, filmul transmite foarte bine mesajul romanului, și anume cât de important este să cunoști și să iubești pe cineva pentru sufletul său.

Un adolescent care-și spune A, se trezește în fiecare zi într-un alt trup. Nu știe niciodată cine va fi ziua următoare și este nevoit să trăiască fiecare clipă ca și cum ar fi ultima. A pare împăcat cu această situație și și-a stabilit câteva reguli „de supraviețuire“: să nu se atașeze, să nu se remarce și să nu se implice. Dar lucrurile nu mai sunt atât de simple când A se trezește în corpul lui Justin și o cunoaște pe iubita acestuia, Rhiannon. Se îndrăgostește iremediabil de ea, dar cum poate sta cu ea zi de zi dacă nu e niciodată aceeași persoană?

11. Cabina de săruturi, cu Joey King, Joel Courtney și Jacob Elordi

”Cabina de săruturi” este o comedie romantică pentru adolescenți care a fost difuzată pe Netflix și a cunoscut un real succes. Bazat pe romanul cu același nume al lui Beth Reekles, filmul îi are ca protagoniști pe Elle, Noah și Lee, trei adolescenți cum nu se poate mai diferiți. Elle și Lee sunt cei mai buni prieteni din copilărie, iar Noah este fratele mai mare al lui Lee și cel mai arătos băiat din liceu. Elle și Noah se îndrăgostesc, dar nimeni nu dă nicio șansă poveștii lor de dragoste.

12. Asiatici bogați și țicniți, cu Constance Wu, Henry Golding și Michelle Yeoh

Comedia regizată de Jon M. Chu are toate ingredientele să te vrăjească. Este un fel de poveste asiatică a Cenușăresei, dar amuzantă și plină de farmec. ”Asiatici bogați și țicniți” este un film care-ți aduce zâmbetul pe buze și este ideal pentru a petrece o seară frumoasă alături de iubitul tău.

Rachel Chu și iubitul ei Nicholas sunt fericiți împreună și decid să facă următorul pas în relația lor călătorind în Singapore pentru a vizita familia lui Nick. Acolo, Rachel constată că familia iubitului său nu este doar extraordinar de bogată, ci și extrem de nemulțumită de relația celor doi. Mama lui Nick este în special dezamăgită de alegerea fiului său și încearcă să-i facă viața lui Rachel un coșmar.

Seriale bazate pe cărți de dragoste

Atunci când nu este suficient un film pentru a spune o poveste frumoasă de iubire, se realizează un întreg serial. Aceste serii de succes au fost create după romane de dragoste apreciate de cititorii din întreaga lume. Iată recomandările noastre de seriale romantice:

13. Virgin River (2019)- Netflix, cu Alexandra Breckenridge, Martin Henderson și Tim Matheson

Bazat pe romanul de dragoste cu același nume scris de Robyn Carr, Virgin River este un serial de succes difuzat pe celebrul canal de streaming. Pe durata a 3 sezoane, filmul spune povestea Melindei, o asistentă medicală care pleacă în îndepărtatul oraș Virgin River din nordul Californiei,  pentru a începe o nouă viață. Ea vrea să-și lase amintirile dureroase în urmă și să aibă parte de liniște, dar descoperă în curând că viața într-un oraș mici nu este atât de simplă pe cât se aștepta.

14. Dulcile magnolii (2020)- Netflix, cu JoAnna Garcia Swisher, Brooke Elliott și Heather Headley

Bazat pe o serie de romane de dragoste de Sherryl Woods, serialul ”Dulcile magnolii”de pe Netflix le urmărește viețile lui Maddie, Helen și Dana Sue, trei prietene dintr-un mic oraș sudist, Serenity. Ele se ajută una pe cealaltă în problemele din relații, familie și carieră.

15. Bridgerton (2020) - Netflix, cu Adjoa Andoh, Julie Andrews și Lorraine Ashbourne

Cu o atmosferă de epocă, decoruri și costume impresionante și povești de iubire surprinzătoare și controversate, ”Bridgerton” este unul dintre cele mai populare seriale de pe Netflix. Bazat pe volumele de succes ale Juliei Quinn, filmul îi are ca protagoniști pe membrii familiei Bridgerton care sunt își caută dragostea și fericirea în societatea londoneză din secolul al XIX-lea.

Așadar, aceste filme ecranizate după cărți de dragoste îți vor încânta serile de weekend și nu numai. Bucură-te de fiecare clipă și trăiește alături de protagoniști cel mai minunat sentiment uman: iubirea!

Surse foto: Pixabay.com

Articolul urmator
„Night” de Monica Ramirez, un roman complex care va rămâne pentru totdeauna alături de tine
„Night” de Monica Ramirez, un roman complex care va rămâne pentru totdeauna alături de tine
Câți bărbați vor plânge după tine?
Incepe quiz
Câți bărbați vor plânge după tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.