5 scenarii mai puțin plăcute pentru care trebuie să fii pregătită când mergi în vacanță

5 scenarii mai puțin plăcute pentru care trebuie să fii pregătită când mergi în vacanță

Redactor Divahair.ro

Cu toții ne-am dori ca toate vacanțele în care mergem să fie relaxante și lipsite de orice griji. Există însă probleme care pot apărea oricând, inclusiv în concediul pe care l-ai așteptat tot anul. Iar când nu ești pregătită să faci față situațiilor mai dificile, e posibil ca o dificultate minoră să îți dea peste cap tot cheful de relaxare și să te întorci acasă cu impresia unei vacanțe de care nu te-ai putut bucura din plin.

Mai ales atunci când îți petreci vacanța în străinătate, este bine să te informezi și să pleci la drum pregătită cu un plan pentru situațiile mai puțin plăcute pe care le-ai putea întâmpina. Astfel, nu vei pierde timp prețios încercând să depășești un obstacol și vei ști întotdeauna ce trebuie să faci și cui să te adresezi. Iată care sunt cele mai frecvente probleme care pot apărea într-o vacanță și cum le poți rezolva cât mai rapid:

Probleme neprevăzute de sănătate

O problemă medicală atunci când te afli departe de casă nu numai că îți poate strica planurile de călătorie, dar poate contribui din plin la crearea unei stări de anxietate și teamă. Unele afecțiuni, precum o banală răceală, pot fi contracarate cât timp ai la tine niște medicamente uzuale, precum pastile pentru dureri în gât, picături pentru nas, analgezice sau pastile pe bază de paracetamol. Alte probleme care pot apărea frecvent sunt cele cauzate de durerile stomacale, mai ales dacă pleci în vacanță într-o țară în care nu ești obișnuită cu bucătăria de acolo și modul de preparare a alimentelor. Unul dintre cele mai urâte coșmaruri este să suferi o toxiinfecție alimentară atunci când ești în vacanță. Oricât ai încerca să ai grijă la localurile în care mănânci, este bine să te pregătești din timp și pentru a face față unei toxiinfecții și să ai la tine medicamentele care te ajută să depășești cât mai ușor un astfel de moment neplăcut. Un supliment alimentar natural care te ajută sa te refaci mai repede este FILTRUM®. Acesta contine lignina care acționează ca un burete la nivel intestinal, eliminând bacteriile și toxinele acestora care îți cauzează starea de rău. Așadar, înainte de a pleca în vacanță asigură-te că ai făcut o vizită și în farmacie pentru a-ți pregăti kit-ul de salvare.

Anularea sau pierderea unui zbor

Indiferent de timpul pe care l-ai petrecut stabilind un itinerar pentru vacanță, planurile îți pot fi date peste cap dacă nu ajungi la timp la aeroport sau dacă unul dintre zborurile tale este anulat. Adeseori, atunci când vina aparține companiei aeriene, pasagerii sunt despăgubiți și li se oferă o alternativă pentru zborul anulat. Însă atunci când tu ești cea care a pierdut avionul, această greșeală te poate costa enorm. Pentru a evita astfel de situații, ar trebui să te asiguri că ajungi întotdeauna în aeroport cu câteva ore înainte de ora de decolare, mai ales atunci când este vorba despre un aeroport cu care nu ești familiară și în care nu poți estima cu certitudine timpul de care ai nevoie pentru a trece de controalele de securitate și de vamă.

Vremea urâtă

Vremea este unul din factorii care ne influențează planurile de vacanță, dar pe care nu îi putem controla. O vacanță la mare se poate transforma într-un concediu petrecut în camera de hotel, dacă prinzi o vreme cu furtuni sau ploi torențiale. Cu toate acestea, nu ar trebui să lași condițiile meteo să îți strice cu totul vacanța. Vei constata că foarte mulți turiști ies la plimbare chiar și pe ploaie și că există multe lucruri pe care le poți face într-o zi mohorâtă. Caută muzee, coffee shopuri sau alte activități cu care îți poți umple timpul într-o zi ploioasă și nu ezita să îmbraci o pelerină de ploaie și să explorezi orașul în ciuda vremii nefavorabile.

Pierderea bagajului

Atunci când compania aeriană îți rătăcește bagajele, nu ai altceva de făcut decât să aștepți ca valiza să îți fie, în cele din urmă, returnată. Într-o astfel de situație, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să soliciți despăgubiri sau să ai deja o asigurare de călătorie care să îți ofere compensații într-un asemenea scenariu. De asemenea, ai grijă să îți păstrezi obiecte esențiale, toate actele și banii în bagajul din cabină, astfel încât să nu riști să rămâi fără pașaport sau fără niciun ban în momentul în care ai ajuns la destinație. În rest, haine și produse de igienă corporală îți poți lua și de la destinație, suficiente încât problema bagajului rătăcit să nu îți strice întreaga vacanță.

Pierderea pașaportului

Puține situații sunt la fel de neplăcute precum pierderea pașaportului într-o destinație necunoscută. Anxietatea și stresul provocate de confuzie și de grijile pe care ți le faci în legătură cu întoarcerea acasă pot fi suficiente pentru a-ți da peste cap toate planurile de concediu. De aceea, este bine să ai notate în telefon sau într-o agendă datele de contact ale ambasadei sau ale consulatului care te pot ajuta cu emiterea unui nou pașaport, astfel încât să nu pierzi zborul de întoarcere acasă.

De asemenea, asigură-te că ai mereu asupra ta și pe adresa de e-mail niște fotocopii după actele tale de identitate. Acestea îți vor fi de ajutor și la consulat, în cazul în care îți pierzi pașaportul. În plus, nu uita că este mereu mai bine să ai asupra ta copii după acte, decât să te plimbi în vacanță cu originalele asupra ta. Păstrează-ți actele la locul de cazare, unde vor fi mai în siguranță.

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Antonio Guillem

Articolul urmator
Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului” vindecă sufletele îngenuncheate de suferințe! Când trebuie rostită
Rugăciunea „Brâul Maicii Domnului” vindecă sufletele îngenuncheate de suferințe! Când trebuie rostită
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?
Incepe quiz
Care ar trebui sa fie urmatoarea ta destinatie de vacanta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.