Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

6 semne că nu ai, de fapt, un iubit, chiar dacă ești într-o relație cu cineva

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Ți-ai dorit foarte mult să începi o relație cu un anumit bărbat și visul tău s-a împlinit. Cel puțin în aparență. Bărbații pot avea motive nebănuite pentru care încep o legătură, fără a fi neapărat îndrăgostiți. Poate pentru că te-ai arătat mult prea disponibilă sau ai insistat aproape cu disperare o lungă perioadă de timp. Sau pentru că bărbatul vizat de tine sa afla în pauză după o iubire care l-a făcut să sufere și voia o aventură cu care să-și treacă timpul. Ori, pur și simplu, din inerție, ca să fie într-o relație și să închidă gura celor care îi spun să intre în rândul lumii. 

Dar faptul că l-ai ”cucerit” nu înseamnă că este cu adevărat al tău. Și îți vei da seama foarte repede de acest lucru, când vei realiza că încerci să susții întreaga relație, să faci planuri de viitor la care el nu participă în nici un fel, să găsești punți de comunicare când el tace. Într-un cuvânt, când vei înțelege că nu ai un iubit, deși te găsești într-o relație. 

cuplu

Semne că nu este iubitul tău, deși sunteți în relație 

Atunci când începi să ai bănuiala că ești, de fapt, singură în relație, poți alege să ignori acest lucru sau să-ți confirmi suspiciunile. Dacă vei trece cu vederea faptul că nu te iubește, legătura voastră se va sfârși, mai devreme sau mai târziu, făcându-te să suferi foarte tare. Cu cât petreci mai mult timp cu cineva, cu atât este mai greu să te desparți de acea persoană.

De aceea, este mai bine să știi din start cum stau lucrurile între voi. Iată care sunt cele 6 semne care îți confirmă că nu ai un iubit, deși te afli într-o legătură sentimentală. 

1. Nu comunică deloc cu tine

Iubirea înseamnă, în primul rând, comunicare. Dacă bărbatul de lângă tine nu este dornic să-ți împărtășească nimic din viața ta și nu te întreabă nimic despre tine, este deja un mare semn de întrebare. Dacă nu te întreabă ce păreri ai, care sunt emoțiile tale, dacă ia decizii singur, fără să te consulte, dacă îți ignoră mesajele și telefoanele când este plecat, pe motiv că nu a avut timp să-ți răspundă, toate acestea sunt indicii suficiente ca să-ți transforme bănuiala în certitudine. 

cuplu 2

2. Nu face nici un gest special pentru tine

De când vă întâlniți, ți-a adus un buchet de flori sau un mic cadou? Ți-a făcut o surpriză, te-a dus într-un loc romantic, te-a prezentat familiei sale? Ți-a făcut vreo declarație care să te emoționeze până la lacrimi? Dacă ai răspuns ”Nu” la toate aceste întrebări, înseamnă că nu ai un iubit real lângă tine. Unii bărbați nu sunt atât de rafinați, dar orice îndrăgostit face măcar un mic gest pentru femeia pe care o iubește. Dacă cel de lângă tine nu te-a făcut niciodată să te simți specială, înseamnă că relația voastră este doar de fațadă. 

3. Nu te ascultă și nu este interesat de problemele tale

Am vorbit deja despre lipsa de comunicare în relațiile în care un bărbat nu este interesat de o femeie. Dar, chiar și în cazul în care vorbește cu tine, nu înseamnă că te iubește cu adevărat. Unele persoane sunt mai volubile și mai guralive, dar subiectele pe care le abordează sunt superficiale și nu-i ascultă pe cei din fața lor. Dacă bărbatul cu care ai început o relație vorbește numai despre sine, nu te întreabă nimic despre problemele tale și pare plictisit când încerci să-i spui ceva despre sufletul tău, înseamnă că nu este un iubit, ci o cunoștință oarecare. 

4. Nu are niciodată o inițiativă în relație

Poate că este mai pasiv din fire, dar faptul că nu propune niciodată  nimic este semn că nu se interesează de mersul relației voastre. Pur și simplu stă cu tine din inerție, dar poate să încheie oricând legătura voastră, dacă se ivește ceva mai palpitant la orizont. Orice bărbat îndrăgostit încearcă să inițieze lucruri, măcar ca să-și impresioneze iubita. Un bărbat care stă lângă tine, dar este cu mintea în altă parte și nu întreprinde nimic în cuplu, nu este cu adevărat iubitul tău. 

5. Nu îți arată respect

Iubirea și respectul merg mână în mână, iar un bărbat care te domină, te disprețuiește sau te folosește nu te iubește cu adevărat. Îți vei da seama de lipsa lui de respect după modul cum vorbește cu tine, cum se poartă în prezența altora sau cum ignoră opiniile și dorințele tale. Atunci când ai o permanentă senzație de frustrare în relație, când te simți frecvent umilită și nebăgată în seamă, când îți dai seama că ți-ai pierdut stima de sine din cauza lui, înseamnă că nu ai un  iubit, ci un stăpân. 

cuplu 1

6. Nu există intimitate între voi

Multă lume confundă intimitatea cu atracția sexuală, dar nu este nici pe departe așa. Un bărbat poate fi atras de tine fizic și te poate folosi pentru satisfacerea dorințelor sale erotice, dar nu înseamnă că între voi există intimitate. Intimitatea se stabilește pe toate planurile, fizic, psihic și emoțional. Înseamnă mai mult decât plăcere și erotism, este un flux emoțional între două persoane, însoțit de gesturi de tandrețe și de o comunicare reală, dincolo de cuvinte. Dacă nu simți acest lucru în prezența bărbatului pe care îl iubești, înseamnă că nu ți-a permis să pătrunzi, cu adevărat, în inima sa. 

Surse foto: IStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta