Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

A fost inventat cel mai rezistent material – este de 10 ori mai puternic decât oțelul

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

„Tare ca oțelul” – aceasta este comparația pe care majoritatea o facem atunci când vine vorba de rezistență. Se pare că această comparație trebuie reformulată, deoarece oamenii de știință au inventat un material care este de 10 ori mai tare ca oțelul. Deși acest lucru pare imposibil pentru unii dintre noi, știința nu încetează să ne surprindă și de această dată.

Materialul revoluționar pe care oamenii de știință l-au inventat poartă denumirea de grafen și este varianta bidimensională a grafitului. El este cel mai rezistent material pe care omul l-a cunoscut până acum și este făcut dintr-un strat subțire de atomi de carbon aranjați în două dimensiuni.

Cercetătorii au descoperit că, luând mici bucăți de grafen și fuzionându-le, rezultă o structură ce nu păstrează doar rezistența materialului, dar și îmbunătățește caracteristicile poroase. Această fuziune de grafen este mult mai rezistentă decât grafenul în stare pură. În videoclipul de mai jos poți vedea diferența dintre grafen și aliajul acestuia.

Aliajul acestui material revoluționar este mult mai ușor decât oțelul și poate fi transformat în multe lucruri. Proiecte la scală largă, cum ar fi poduri și clădiri, pot fi construite în viitor din acest material. Realizarea acestor proiecte structurale poate fi mai ușoară de acum înainte, dat fiind faptul că grafenul are o greutate foarte mică. Din cauza naturii sale poroase, acesta va putea fi folosit chiar și la sistemele de filtrare.

Această descoperire se pare că va fi un trend în construcțiile viitorului și va crea o nouă direcție în folosirea materialelor 2D. De asemenea, maleabilitatea acestui material îl face să fie folosit în construirea oricărui obiect. Se pare că vom putea avea obiectele favorite pentru mult timp de acum înainte, deoarece acestea vor avea o rezistență mult mai mare.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!