Nu Skin

Adrian Streinu-Cercel spulberă visul românilor la o vară normală: cât ar mai trebui să dureze restricțiile drastice

Otilia Geavlete

Multă lume confundă starea de alertă cu normalitatea, dar nu este chiar așa. Măsurile de protecție și restricțiile impuse trebuie luate în serios, pentru că epidemia este în plină desfășurare. 

Astfel, din punctul de vedere al medicului Adrian Streinu-Cercel, restricțiile drastice în România ar trebui să mai dureze minim două luni și jumătate. 

streinu-cercel

Sursa foto: Pinterest

Avem un număr scăzut de decese și trebuie să păstrăm acest avantaj

Directorul Institutului Matei Balș a arătat că, în acest moment, numărul de infectări este relativ scăzut, iar rata de mortalitate destul de joasă, însă lucrurile se pot schimba brusc, dacă nu respectăm măsurile de siguranță și restricțiile legale. 

”Grija noastră trebuie să fie aceea de a nu avea noi cazuri. Dacă trendul e descendent, haideți, așa cum am suportat două luni și jumătate, să mai suportăm încă două luni și jumătate și o să vedem că virusul se va potoli. Dacă nu vom face așa, vor trebui revizuite măsurile și perdanții vom fi tot noi. E nevoie de încă două luni și jumătate de respectare drastică a măsurilor. Dar și de aceste reguli de igienă personală, spălatul pe mâini, purtatul măștii, spălatul pe față vor trebui să fie standard de aur pentru orice persoană. Nu este vorba despre un număr, ci problema trendului, dacă e ascendent, toate aceste măsuri vor trebui reluate la un moment dat.

Noi suntem acum la 160 de cazuri zilnice, cu o rată de mortalitate joasă și noi nu ar trebui să dăm cu piciorul acestui avantaj. Orice creștere va fi studiată cu mare atenție de  către INSP, astfel încât dacă în decurs de 7-10-15 zile, numărul cazurilor tinde să crească spre 400-500, măsurile vor trebui revizuite repede.”, a declarat Streinu-Cercel la B1Tv. 

În România s-au înregistrat, până în acest moment, 17.387 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus, iar numărul deceselor a ajuns la 1.151 de persoane.

Surse foto: Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (6)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!