Ce îți place să faci când pleci haihui prin lume? 5 tipuri de călători și moduri în care fiecare își petrece vacanța

Redactor Divahair.ro

O vacanță este mereu binevenită în activitatea curentă a fiecăruia dintre noi. De-a lungul timpului, studiile au arătat că oamenii au nevoie de perioade de recreere pentru a-și menține sănătatea fizică și mintală.

În ultimele luni, din cauza pandemiei de coronavirus și a restricțiilor impuse de autorități, călători din toate colțurile lumii au fost nevoiți să își anuleze sau să își amâne vacanțele. Mulți dintre cei care obișnuiau să călătorească frecvent au ales destinații mai aproape de casă, în zone în care riscul de contaminare comunitară este mai mic. Totodată, multe persoane au renunțat la călătoriile cu avionul sau cu alte mijloace de transport în comun și și-au întors atenția către mașinile personale.

La volanul unui autoturism Toyota, de pildă, poți călători sute de kilometri fără probleme, atât timp cât, înainte de a pleca la drum, mergi la un service auto pentru o verificare amănunțită. Detalii aici!

femeie-care-se-uita-harta

Te-ai întrebat vreodată, însă, ce fel de călător ești, având în vedere modul în care îți place să-ți organizezi vacanțele și felul în care te comporți când ajungi într-un loc străin? Ei bine, călătorii pot fi încadrați în mai multe categorii. Iată câteva dintre acestea:

 1. Colecționarul
  Colecționarul este o persoană căreia îi plac poveștile și locurile noi, iar excursiile sunt modalitatea perfectă de a-și ține sub control curiozitatea. Călătorul-colecționar adună experiențe din locurile pe care le vizitează și le înregistrează în memorie pentru a le povesti ulterior prietenilor. Îi place să observe gesturile oamenilor, să interacționeze cu ei și să descopere culturi diferite.
 2. Conformistul
  Conformistului nu îi plac neapărat călătoriile, însă are nevoie de ele pentru a se integra în societate. De fapt, el merge în vacanțe pentru a fi în rând cu lumea. Mai exact, conformistul călătorește în locuri turistice, pentru a bifa destinațiile celebre pe care le frecventează și cei din jurul lui. Astfel, în discuțiile cu prietenii ori familia nu se va simți exclus.
 3. Escapistul
  Persoanele care călătoresc atunci când trec printr-o perioadă dificilă, când au probleme cărora nu le găsesc rezolvare, când se ceartă cu prietenii ori când sunt nemulțumiți la locul de muncă și nefericiți de viața pe care o trăiesc se încadrează în categoria escapiștilor. Deși, în majoritatea cazurilor, călătoriile nu îi ajută să găsească rezolvări la dificultățile cu care se confruntă, escapiștii continuă să-și planifice noi și noi vacanțe când simt că au nevoie de o schimbare de peisaj.
 4. Curiosul
  Nu mulți sunt călătorii care sunt curioși să afle cât mai multe despre locurile pe care le vizitează. Cu ochii atenți la orice detaliu și urechile ciulite la toate conversaţiile din jur, curiosul este dornic să se întoarcă acasă cu un bagaj plin de informații noi. Acest tip de călător este acela care se documentează înainte de a pleca în vacanță și își planifică atent fiecare moment pentru a se asigura că nu irosește timpul. Cu mintea deschisă, călătorul-curios își dorește să afle cât mai multe detalii despre culturi diferite, să experimenteze lucruri noi și să cunoască oameni cu povești de viață inedite.
 5. Călătorul de ocazie
  Acesta călătorește foarte mult fără să vadă întotdeauna locurile în care ajunge. Este acel călător care merge în multe orașe și țări din lume prin prisma jobului pe care îl are. Tot în această categorie intră și persoanele care călătoresc atunci când trebuie să participe la un eveniment important (o conferință, o nuntă, o aniversare, un meci de fotbal etc). De regulă, călătorul de ocazie merge doar în spațiile unde se desfășoară evenimentele la care participă și nu vizitează alte locuri din orașele în care ajunge.

Tu ce tip de călător ești?

Sursă foto: GaudiLab/ Shutterstock

Articolul urmator 15 moduri simple și tandre prin care să îți faci mama fericită

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.