Nu Skin

Ce să faci pentru a păstra casa curată mai mult timp

Cristina Gherghina

Cu siguranță ți s-a întâmplat și ție să petreci ore bune în care efectiv să cureți fiecare centimetru din casa ta doar ca să constați că a doua zi aceasta pare că nici nu a fost atinsă de produsele de curățenie și de aspirator. Dar poate soluția are legătură cu mentalitatea. De ce să muncești din greu și mai mult, când poți munci mai inteligent? 

Există o mulțime de moduri de a aplica această gândire chiar și atunci când vine vorba de curățarea casei tale. Cu doar câteva secunde de efort suplimentar, este destul de ușor să îți păstrezi casa curată mai mult decât în mod normal.

Iată 10 moduri simple prin care curățarea preventivă nu numai că îți va păstra casa mai curată pentru mai mult timp, dar îți va salva și timpul! 

Ține produsele de curățenie la îndemână

Ține produsele de curățenie la îndemână

Pune câteva cârpe din microfibră și produse de curățenie în camerele în care este cel ma probabil să se facă mai repede mizerie. Dacă vei avea produsele de curățenie la îndemână îți va veni mult mai ușor să cureți de îndată murdăria creată. 

Nu intra încălțat în casă

Nu intra încălțat în casă

Regula "fără încălțăminte în casă" este una dintre cele mai ușoare metode pentru a îți păstra casa curată. Pe talpa pantofilor se adună praf, mizerie și alte resturi, iar păstrarea încălțămintei la ușă înseamnă că nu mai trebuie să pierzi timp inutil pentru a curăța podelele! 

Cumpără câteva rafturi pentru încălțăminte și plasează-le la ușa principală, astfel de fiecare dată când vei intra pe ușă îți vei aminti să lași pantofii acolo. 

Nu mânca în mașină

Nu mânca în mașină

Mașina nu face parte din casa ta, dar dacă ești genul de persoană care obișnuiască să petreacă mult timp în mașină ar trebui să te oprești din a mânca în ea. În felul acesta o vei păstra curată și nu va trebui să îți bați capul cu firimituri și pete. 

Folosește folie de aluminiu pentru o curățare mai rapidă a vaselor

Folosește folie de aluminiu pentru o curățare mai rapidă a vaselor

Spălarea vaselor va fi mult mai ușoară dacă folosiți folie de aluminiu pe tăvi, caserole și alte recipiente greu de spălat înainte de a le folosi. 

Tot ceea ce trebuie să faci este să îndepărtezi folia de aluminiu, să clătești vasul și va fi din nou gata de utilizare. Acest lucru te poate scuti de acele 30 de minute de frecat la tigăi și vase în care ai gătit. 

Surse foto: Istock; Pinterest

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta