Ce spun despre tine pozele pe care le postezi pe rețelele de socializare

Ce spun despre tine pozele pe care le postezi pe rețelele de socializare

Mihaela Onofrei, redactor Divahair.ro

Pozele sunt poze, ar spune unii. Cercetătorii spun, însă, că modul în care le faci și persoanele pe care le incluzi în acestea spun foarte multe despre tine. De exemplu, daca pe contul tău de Facebook ai multe fotografii cu prietenii, înseamnă că ești o persoană sociabilă, atentă la nevoile oamenilor dragi. Nu te gândi, însă, că la o primă analiză poți trage doar concluzii pozitive. 

femeie care face selfie

Iată ce spun pozele pe care le postezi pe rețelele de socializare despre tine!

Selfie normal

Abundența de selfie-uri pe o rețea de socializare poate indica o nevoie excesivă de recunoaștere și de aprobare din partea celorlalți. O astfel de persoană se pune mereu pe primul loc, este vanitoasă și tinde spre un narcisism extrem.

Selfie sexy

Botul de rățușcă, o poziție curbată a corpului sau prea multă piele descoperită nu poate transmite decât un singur lucru, spun specialiștii citați de brightside.me: ,,sunt o femeie liberă și dornică de a explora lumea!”. Gândește-te mai bine dacă este cu adevărat necesar să arăți lumii într-un mod atât de direct că ești pregătită să satisfaci orice fantezie. Crezi că bărbații care sunt în căutarea unei relații serioase vor mușca momeala?

Poze de cuplu

Acestea sunt o dovadă a relației tale și a faptului că o consideri puternică și pe termen lung. Este un mod prin care spui lumii că nu ești singură, că ești iubită și apreciată. Dacă astfel de ,,dovezi” abundă în contul tău, întreabă-te dacă ai cu adevărat nevoie de asta și ce vrei să transmiți lumii prin imaginile acestea. Poate este o dorință ascunsă de a dovedi cuiva ceva (poate fostului iubit) sau pentru a câștiga o competiție cu prietenele tale mai puțin norocoase.

Poze de grup

Dacă majoritatea pozelor tale sunt la petreceri sau în grupuri vesele, acest fapt poate indica o goliciune interioară și o singurătate care te apasă. De asemenea, mai poate arăta și faptul că aparținerea la un grup îți flatează vanitatea.

Poze în care apar copii

În acest caz, există două explicații. Dacă postezi imagini din propria copilărie și îți setezi o astfel de poză la profil, înseamnă că ești sătulă de viața de adult. Toate responsabilitățile, facturile de plătit și schimbatul de scutece te epuizează. Acest lucru ascunde o nevoie în subconștient de a te întoarce la perioada în care nu aveai nicio grijă.

Dacă postezi imaini în care apar copiii tăi, vrei, de fapt, să împărtășești cu toată lumea bucuria de a fi mamă.

Poze cu animale

Dacă ești un fotograf experimentat, atunci pozele cu animale în natură sunt un semn de profesionalism. Dacă activezi în alte domenii, iar la fotografia de profil ai un animal puternic, precum un lup sălbatic sau un leu, vrei să schimbi realitatea și să pari puternic în fața celorlalți.

Femeile, pe de altă parte, postează imagini cu animale drăgălașe. Astfel de poze indică emotivitate și imaturitate.

Poze în natură

Această interpretare nu se aplică în cazul fotografilor profesioniști. Dacă sunt multe peisaje în contul tău, acest lucru înseamnă că ești satisfăcută cu tot ce ai și te bucuri de fiecare moment. Viața ta este un succes total, iar acum admiri natura. Totuși, aceste poze cu peisaje din natură mai pot indica și oboseală din cauza rutinei zilnice și nevoia de a avea o viață privată și de a contempla asupra frumoasei naturi.

Poze cu ținute spectaculoase

Astfel de poze predominante în rețelele de socializare dezvăluie nevoia de a primi laudele și susținerea prietenilor. Acesta este motivul pentru care faci tot posibilul pentru a avea cele mai frumoase haine și cele mai interesante poze, și doar în acest mod stima ta de sine crește.

Imagini din călătorii

Pentru unele persoane, astfel de poze indică o dorință de a face cunoscut lumii statutul social. Prin pozele cu tine în diverse locuri exotice vrei să spui, de fapt, că ai ajuns departe și că îți permiți să te relaxezi și să te răsfeți în afara țării.

Poze cu împrejurări luxoase

Acesta este un mod prin care spui lumii despre succesul tău, despre bunăstarea financiară și despre faptul că ai reușit să obții, până la urmă, tot ce ți-ai dorit.

Poze cu mâncare

Poza unui preparat neobișnuit dintr-un restaurant scump este, de fapt, o încercare de autoafirmare și de promovare socială. Dacă poza este postată de o casnică sau de o femeie aflată în maternitate, este o demonstrație a faptului că îi merge bine și că reușește să se răsfețe și în aceste condiții.

Poze cu activități extreme

Săritul cu parașuta sau urcarea pe vârful muntelui spune lumii cât de curajos, puternic și rezistent ești. Selfie-urile extreme ascund nevoia unei recunoaștere publică, nevoia de a fi remarcat și dorința de a simți că trăiești.

Poze amuzante

În mod aparent, cel care postează astfel de imagini cu el are o încredere de sine ridicată și este autoironic. Totuși, aceste poze în care nu arăți foarte bine pot fi modul tău prin care încerci să îți ascunzi defectele.

Poze la birou

Persoanele care au astfel de poze pe rețelele de socializare vor să arate că viața profesională este foarte importantă pentru ele și că au reușit să obțină niște lucruri datorită ambiției și muncii asidue.

Poze cu obiecte și colaje

Astfel de persoane încearcă să iasă din comun și să depășească orice standarde. De asemenea, mai au și o natură creativă și un simț estetic ieșit din comun.

Poze din viața reală, nemodificate

Imaginile în astfel de ipostaze arată că persoanele respective se percep exact așa cum sunt. Acest lucru mai poate fi aplicat și situației în care acea persoană nu și-a mai schimbat poza de profil de mult timp. O astfel de persoană nu are nevoie de apreciere, este matură moral și nu simte nevoia de a se manifesta în rețelele sociale pentru a primi complimente. Acestea folosesc rețelele sociale pentru a comunica cu prietenii și colegii de muncă și nu le văd ca pe o modalitate de promovare. Oamenii aceștia preferă să nu fotografieze momentul, ci să îl trăiască.

 

Acum, că știi ce înseamnă fiecare imagine postată pe rețelele de socializare, ai mare grijă la pozele pe care le publici. Nu știi niciodată cine te analizează!

Surse foto: IStock, Pinterest

Articolul urmator
Proiecțiile astrale pe înțelesul tuturor. Este adevărat că-ți poți părăsi corpul fizic? Ce spun specialiștii
Proiecțiile astrale pe înțelesul tuturor. Este adevărat că-ți poți părăsi corpul fizic? Ce spun specialiștii
Ce fel de femeie ești pe rețelele de socializare?
Incepe quiz
Ce fel de femeie ești pe rețelele de socializare?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (9)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.