Ce stă scris în destin să fie al tău, va fi oricum, oriunde

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro

Adesea, ne luptăm împotriva lucurilor care ni se întâmplă, pentru că ni se par nedrepte, nemeritate, mult prea dureroase. Sau pentru că, pur și simplu, nu se potrivesc cu planurile noastre. Ne este frică să nu pierdem controlul, să nu lăsăm hazardul să ne distrugă speranțele și așteptările. 

Dar cât de des pierdem aceste lupte? Cât de mult încercăm să forțăm lumea imensă să intre în făgașul îngust al dorințelor noastre, deși știm că nu avem nici o șansă de reușită? De câte ori nu încercăm să grăbim lucruri care nu pot fi grăbite, să determinăm Universul să meargă după voința noastră? 

femeie destin

Și, de tot atâtea ori, suntem dezamăgiți că am eșuat, când, în realitate, încercările noastre erau, de la început, sortite eșecului. Pentru că marea lecție pe care trebuie să o învățăm este că ceea ce trebuie să fie al nostru, va veni, fără să ne forțăm sau să grăbim lucrurile. 

Destinul ne duce unde trebuie să fim

De multe ori ni se pare că viața nu merge conform planurilor noastre. Sunt momente în care totul pare perfect și altele în care totul se năruie. Avem convingerea că am găsit iubirea eternă, apoi asistăm, neputincioși, la destrămarea relației noastre. Încercăm din răsputeri să urmăm o anumită carieră, să ajungem tot mai sus în ierarhie, apoi descoperim că lupta noastră nu a avut sens, că nu ni se potrivește ceea ce facem. Urcăm tot mai sus, apoi ne prăbușim, apoi ne ridicăm din nou. 

Astfel de schimbări ne arată că nu putem avea răspunsul la toate întrebările, că nu putem controla toate lucrurile. Că nu știm totdeauna ce este bine și ce este rău ori ce ne aparține, cu adevărat. 

Tot ce avem este înrederea, în Univers, în destin, în noi înșine. Trebuie să mergem mereu înainte, să fim covinși că ceea ce este menit să fie al nostru va găsi o modalitate să ajungă sau să se întoarcă la noi. Chiar dacă nu se întâmplă exact atunci când vrem noi. 

Ceea ce ne este menit va veni în viața noastră

Indiferent că este vorba de relații, de profesie sau de pasiuni, ceea ce așteptăm cu adevărat va veni la un moment dat în viața noastră.

Despărțirile care ne fac să suferim sunt doar modul în care facem loc în viața noastră pentru oameni noi, care să merite dragostea noastră. Atunci când cineva pleacă de lângă noi, nu ne era menit să fim împreună pentru totdeauna. 

Dacă pierdem o slujbă, este pentru că trebuie să lăsăm ușa deschisă adevăratei oportunități, care ni se potrivește. Planurile ni se pot schimba peste noapte, pentru că, de fapt, avem nevoie să ieșim din circumstanțe care ne blocau evoluția. 

oprind timpul

Când astfel de lucruri se întâmplă, s-ar putea să ne simțim confuzi, îngroziți, să avem sentimentul că nu putem merge mai departe. S-ar putea să plângem, să strigăm, să tremurăm, să fim invadați de mânie sau de frică, să ne pierdem credința. S-ar putea să nu mai avem încredere în noi și în Univers. 

În realitate, nu am pierdut nimic, pentru că lucrurile care ne sunt menite se vor întoarce la noi, într-o anumită manieră. Iar cele care nu se întorc, nu ne erau, de fapt, destinate. 

Stresul, gândirea obsesivă, agonia, sentimentul că am greșit și am fost abandonați,  toate sunt inutile și nu aduc nimic în viața noastră. Trebuie să învățăm să urmăm calea dreaptă, care ne duce acolo unde ne este destinat să ajungem. Tot ceea ce pleacă din viața noastră nu era menit să fie în ea. Merităm ce este mai bun și Universul știe acest lucru mai bine decât noi. Trebuie doar să continuăm să cerem, chiar dacă ni se pare că nu primim nici un răspuns. Să cotinuăm să ne străduim, să credem, să aducem lumină și energie pozitivă în lume. 

Chiar dacă nu primim imediat un răspuns, nu înseamnă că suntem singuri

Vom dobândi maturitate și înțelepciune când vom înțelege că viața nu urmează planurile noastre, dar are propriul fel de a ne duce unde vrem să fim, de a ne da răspunsurile de care avem nevoie. 

Destinul ne va scoate în cale tot ce avem nevoie- oameni, oportunități, pasiuni, slujbe, speranțe. Dar acestea vor apărea la momentul potrivit, când Dumnezeu știe că suntem pregătiți să-i acceptăm și folosim binecuvântările. 

libertate

Nu trebuie să ne luptăm sau să grăbim lucrurile. Nu trebuie să trăim într-un stres constant sau în frica de pierdere. Pur și simplu trebuie să dăm drumul persoanelor și lucrurilor care nu ne sunt menite, să facem loc în viață pentru ceea ce ne-a pregătit destinul, să avem încredere în înțelepciunea Universului. Astfel, ceea ce este al nostru. ne va găsi oriunde am fi, la momentul potrivit. 

 

Surse foto: IStock

Articolul urmator Viața bate filmul! A primit scrisorile soțului din război după 76 de ani de când acesta le-a scris

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.9 (14)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.