Ce spun visele tale despre tine

Ce spun visele tale despre tine

Redactor Alexa Galgau

Visele sunt legatura dintre realitate si subconstient, iar personalitatea fiecarui om ii influenteaza acestuia perceptia si, implicit, si visele recurente. Ceea ce se petrece cu noi in somn si ce semnificatie au visele sunt subiecte care au fascinat dintotdeauna omenirea, iar oamenii de stiinta continua sa faca cercetari in acest domeniu care ne-ar putea ajuta sa ne intelegem mai bine pe noi insine.

Afla cum pot fi interpretate visele si ce spun ele despre personalitatea oamenilor, conform unor studii pe aceasta tema. Desi datele nu sunt inca foarte cuprinzatoare, vei fi surprinsa de ce vei citi!

Ce spun visele tale despre tine

Cei mai multi oameni de stiinta sunt de acord ca exista o legatura directa intre personalitatea cuiva si visele pe care le are. Exista doua categorii mari de vise: cele arhetipale, bazate pe simboluri adanc inradacinate in subconstient, si cele personale, mai putin memorabile. Acestea din urma reflecta grijile de zi cu zi si sunt alcatuite din personaje si situatii din viata reala.

In functie de trasaturile psihologice ale fiecaruia dintre noi, interactionam diferit cu lumea viselor.

Astfel, personalitatile de tip A (oameni determinati care traiesc intr-o stare de presiune interioara continua) au vise mai tulburatoare decat personalitatile de tip B (care sunt indivizi mai calmi si mai relaxati).

Persoanele care isi amintesc vise din momentul in care adorm sunt mai putin afectate de anxietate si au o toleranta de sine mai mare decat alti indivizi, care nu le memoreaza pe cele din aceasta faza a somnului. Acestia din urma au tendinta de a fi mai autoritari in viata reala si ii condamna pe cei care nu se aliniaza la standardele grupului sau societatii.

Cei care viseaza evenimente din trecut sau ce urmeaza sa se intample sunt oameni sensibili, in general mai afectati dar si mai constienti de anxietate decat cei care isi reprima sentimentele in viata de zi cu zi.

Oamenii creativi viseaza locatii neobisnuite si foarte variate, in timp ce aceia cu o imaginatie mai putin bogata se viseaza mai mult in propria casa. Cele mai frecvente vise ale persoanelor creative sunt referitoare la incercarea de a atinge un scop iesit din comun, la pierderi, la copii si la depasirea unor obstacole naturale (inundatii, incendii etc).

Frecventa viselor erotice variaza la aceste persoane in functie de cat de multe activitati creative au in viata de zi cu zi.

Persoanele intuitive, cu o gandire abstracta, retin mai degraba visele importante, arhetipale, spre deosebire de persoanele care se bazeaza cel mai mult pe informatiile primite prin intermediul celor 5 simturi.

Oamenii introvertiti, adica cei care se axeaza pe lumea interioara a ideilor si sentimentelor personale, isi amintesc mult mai multe vise marunte decat extravertitii.

In mod surprinzator, persoanele analitice, care iau decizii pe baza unor rationamente logice, experimenteaza mai multe emotii in vise decat indivizii sentimentali, care iau decizii in functie de principii si valori.

Visele interpretate dintr-un unghi psihologic ne ofera indicii referitoare la personalitatea noastra, motiv pentru care se fac mereu noi cercetari in acest domeniu fascinant. In definitiv, orice proces de autocunoastere incepe din interior, iar prin vise interactionam cu insasi esenta noastra: subconstientul.

Citeste aici si alte curiozitati legate de vise!

Sursa: howstuffworks.com

Articolul urmator
De ce rugăciunile tale fierbinți nu au fost ascultate până acum și cum să schimbi asta
De ce rugăciunile tale fierbinți nu au fost ascultate până acum și cum să schimbi asta
Ce spun visele tale despre tine?
Incepe quiz
Ce spun visele tale despre tine?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.