Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului! Poate face minuni dacă este rostită din suflet

Cea mai puternică rugăciune de Înălțarea Domnului! Poate face minuni dacă este rostită din suflet

Ramona Jurubita

Înălțarea Domnului este cea mai importantă sărbătoare religioasă de după Paște și este sărbătorită întotdeauna la 40 de zile după Învierea Domnului. Reprezintă un moment important pentru creștini, căci este ziua dedicată pomenirii celor care nu mai sunt printre noi, dar și a comemorăii eroilor patriei. În România, data Înălțării Domnului coincide întotdeauna cu Ziua Eroilor.

În ciuda semnificațiilor multiple căpătate de această zi specială, nu ar trebui să uităm că ea are legătură, în primul rând, cu Mântuitorul și cu ridicarea Sa la ceruri. Potrivit tradiției creștine, Iisus Hristos s-a arătat încă o dată apostolilor săi, pe Muntele Măslinilor, la ceva timp după ce a înviat. Atunci, le-a oferit ucenicilor săi ultimele învățături și a mâncat alături de ei, iar în final s-a înălțat la Ceruri.

La încă 10 zile de la Înălțare, în calendarul ortodox este marcată o altă sărbătoare - Rusaliile, momentul în care Sfântul Duh s-a pogorât printre ucenicii lui Iisus. Acela a fost un alt moment special, căci toți au fost înzestrați cu inspirația divină de care aveau nevoie pentru a transmite întregii lumi Cuvântul lui Dumnezeu.

În trecutul îndepărtat, adică în primele secole ale creștinismului, Înălțarea și Rusaliile se celebrau la aceeași dată, adică la 50 de zile de la Paște. Abia spre sfârșitul secolului al IV-lea s-a luat decizia ca Înălțarea să fie sărbătorită cu 10 zile mai devreme decât Rusaliile, în acest mod făcându-se o diferență între cele două momente marcante.

Există multe datini și tradiții de care ortodocșii țin cont la împlinirea celor 40 de zile de la Paște. Totuși, dacă nu ești o persoană superstițioasă, ai putea lua în calcul doar rostirea rugăciunii care a fost creată special pentru această zi. Se spune că poate face minuni dacă este spusă din suflet și cu multă credință în Dumnezeu.

Cineva care trece printr-o perioadă mai grea vieții sale are ocazia să vadă luminița de la capătul tunelului după rostirea acestei rugăciuni.

Mâinile unei persoane care se roagă cu o biblie în față

Cea mai puternică rugăciune pe care o poți rosti în ziua Înălțării Domnului

„Doamne, lisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorându-Te din înălțimile cerești pentru a noastră mântuire și hrănindu-ne cu bucurie duhovnicească în sfintele și prealuminoasele zile ale învierii Tale și, iarăși, după săvârșirea slujirii Tale pământești, Te-ai înălțat cu slavă de la noi la ceruri și ai șezut de-a dreapta lui Dumnezeu și Tatălui!

În această senină și atotluminoasă zi a Dumnezeieștii Tale Înălțări la ceruri, pământul prăznuiește și saltă, cerul se bucură astăzi de Înălțarea Ziditorului făpturii, oamenii slavoslovesc neîncetat văzând firea noastră cea rătăcită și căzută, pe umerii Tăi, acum, Mântuitorule, luată și înălțată la ceruri. Îngerii se veselesc zicând: Cine este acesta, care a venit cu slavă puternic în lupte și tare în războaie? Acesta este cu adevărat Împăratul Slavei?

Învrednicește-ne și pe noi, neputincioșii, care gândim încă la cele pamântești și săvârșim neîncetat cele plăcute trupului, să cugetăm la înfricoșătoarea Ta înălțare la cer, grijile cele trupești și cele lumești să le lepădăm și împreună cu Apostolii Tăi să privim acum la cer și, cu toată inima și cu tot cugetul nostru, să ne amintim că acolo sus, în ceruri, este sălașul nostru, iar aici pe pământ suntem doar străini și călători, plecați din casa Părintească în țara îndepărtată a păcatului.

Pentru aceasta Te rugăm cu osârdie Doamne, ca prin preaslăvită înălțarea Ta, să însuflețești conștiința noastră, să ne scoți din robia acestui trup și a acestei lumi păcătoase și să ne învrednicești să cugetăm la cele înalte, nu la cele pământești; că nu se cuvine să ne fie nouă pe plac, ci Ție, Domnului și Dumnezeului nostru, să-Ți slujim și să lucrăm, până când dezlegându-ne de legăturile trupului și trecând vămile văzduhului, să dobândim cereștile Tale locașuri, unde stând de-a dreapta Slavei Tale, împreună cu Arhanghelii și Îngerii și cu toți Sfinții, vom proslăvi Preasfânt Numele Tău, împreună cu Părintele Tău Cel fără de început și cu Preasfântul și Bunul și de Viața Făcătorul Tău Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.”

Acest obicei cu semnificație spirituală aparte poate fi completat și de o faptă pe măsură, mai exact de un act de milostenie. Unii oameni dau de pomană celor săraci în ziua Înălțării, pentru a se asigura că au parte de mântuire sufletească și de belșug în anul care vine. Bineînțeles, nu trebuie să uităm că pomana este, de fapt, o cinstire a amintirii celor adormiți.

Un alt aspect de luat în considerare în această zi este mersul la biserică, acolo unde vei asculta și cântările bisericești închinate Mântuitorului, printre care se numără și Troparul Înălțării Domnului. Unii consideră că rugăciunile pot ajunge mai ușor la Dumnezeu dacă sunt rostite în casa Lui, dar nu trebuie să uităm că El ne aude oriunde ne-am afla. Important este să credem în puterea Sa.

Rugăciunea pentru iertarea păcatelor care îți va aduce liniştea

Surse foto: FreepikFreepik

Surse articol: CrestinortodoxCapitalFanatik

Articolul urmator
Rugăciunea care face minuni în Postul Paștelui! Este de departe cea mai puternică, potrivit Părintelui Teologos
Rugăciunea care face minuni în Postul Paștelui! Este de departe cea mai puternică, potrivit Părintelui Teologos
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?
Incepe quiz
Care este cea mai importanta persoana din viata ta?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.8 (5)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.