Cele mai frumoase citate despre iertare in dragoste

Redactor Alexa Galgau

Greseala e omeneasca, iertarea e divina. Nu este o vorba goala, iar in iubire se aplica in totalitate. Desi uneori ne este greu sa ii iertam tocmai pe cei care ne sunt foarte apropiati, iubirea adevarata ne ajuta sa trecem peste greselile celor dragi. In fond, iertarea a fost intotdeauna considerata a fi o abilitate nobila a celor intelepti, despre care s-a scris si se va scrie intotdeauna. 

Am ales pentru tine cele mai frumoase citate despre iertare in iubire, care te vor face sa intelegi de ce este important sa fim intelegatori si buni cu cei de langa noi!

Citate despre iertare

"Daca ierti, iarta totul! Altfel n-ar mai fi iertare." (Lev Tolstoi)

"Ierti atat cat iubesti." (La Rochefoucauld) 

"Cei slabi nu pot niciodata sa ierte. Iertarea este atributul celor puternici." (Mahatma Gandhi) 

"Dragostea iarta celui pacatos. Si acuma va spun ca iertarea nu este un procedeu. Iertarea este o parte integranta a iubirii." (Rafail Noica) 

"Iertarea inseamna sa nu mai opunem rezistenta vietii - sa ii permitem sa traiasca prin noi." (Eckhart Tolle) 

"Iertarea inseamna sa descui o usa eliberand pe cel ce ti-a gresit. Vei realiza ca si tu erai prizonier." (Max Lucado) 

"O femeie iarta totul, dar ea ne aminteste suficient de des ca ne-a iertat." (Karlheinz Boehm) 

"Sfatul cel mai important: iubeste, iubeste, iubeste cu tot sufletul si... iarta." (Arsenie Papacioc) 

"Infinite sunt greselile pe care un indragostit le iarta iubitei lui." (Marin Preda)

"O femeie poate sa ierte orice, in afara de faptul ca nu-ti pesa de ea." (Marin Preda)

"Nu incerca sa creezi ceva supraomenesc. Fii uman, accepta caracterul uman al celuilalt, cu toate slabiciunile la care este expus acesta. Partenerul tau va comite greseli, la fel cum tu vei comite greseli - si amandoi trebuie sa invatati. A fi impreuna este o mare invatatura - a iertarii, intelegerii faptului ca celalalt este la fel de uman ca tine. Doar un pic de iertare..." (Osho)

"Noi nu trebuie doar sa iertam, ci sa si uitam. Nu ierta doar din ascultare fata de Dumnezeu, ci din placere pentru ceilalti." (Sfantul Ioan Gura de Aur)

"Partea cea mai dulce a iubirii e iertarea." (John Shefield)

"Femeile ne iubesc pentru defectele noastre. Daca avem destule, ele ne vor ierta totul, chiar si uriasele noastre intelecte." (Oscar Wilde)

"Barbatii iarta mai curand femeile care nu-si indeplinesc indatoririle casnice, decat pe cele care atrag asupra lor atentia prin talente alese." (Madame de Stael)

"Cand femeile ne iubesc ne iarta orice, chiar si crimele; cand nu ne iubesc, nu ne iarta nimic, nici macar virtutile." (Balzac)

"E adevarat ca o femeie nu iarta niciodata altei femei ca i-a luat un barbat, nici atunci cand nu-l iubeste." (Alexandre Dumas)

"Nu exista iubire fara iertare si nu exista iertare fara iubire." (Bryant H. McGill)

"Aceasta iubire divina atotpatrunzatoare este un ocean de cunoastere, un ocean de beatitudine si compasiune, dar mai presus de toate este un ocean de iertare." (Shri Mataji Nirmala Devi)"Dragostea inseamna sa nu trebuiasca sa iti ceri iertare niciodata." (Erich Segal)

"Toti cei care ating experienta universala trecand prin usa sinelui, ajung direct in inima. Ei nu mai trebuie sa vorbeasca despre iubire si iertare. Ei sunt esenta iubirii si iertarii." (Paul Ferrini)

"Iertarea nu are nimic de-a face cu acceptarea unui comportament negativ, ci cu transcenderea unui atasament (inevitabil ne atasam cu gandul de persoana sau situatia pe care n-o putem ierta)." (Louise L. Hay)

"O sotie buna isi iarta intotdeauna sotul atunci cand ea greseste." (Milton Berle)

"O femeie nu iarta un barbat care o paraseste nici daca nu l-a iubit. Dar cand l-a iubit!" (Ileana Vulpescu)

Ce parere ai despre aceste citate despre iertare? Ti-au schimbat in vreun fel viziunea legata de aceasta virtute?

 

Articolul urmator 42 citate despre trădarea în dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.