Cu picioarele însângerate la muncă: citeşte povestea chelneriţei pe cale să schimbe o întreagă industrie!

Vineri, 13.05.2016
de Andreea Baluteanu

O imagine postată de o tânără din Canada a devenit virală pe internet şi ar putea să schimbe principiile de funcţionare ale unei întregi industrii! Şocată şi îndurerată de faptul că prietena ei este obligată să poarte ore în şir tocuri la jobul de chelneriţă, până când picioarele îi sângerează abundent, Nicola Gavins, din Alberta, Canada, a convins mii de oameni să boicoteze restaurantul cu politica inumană!

Citeşte mai jos povestea chelneriţei care a făcut senzaţie în online!

Cu picioarele însângerate la muncă: chelneriţa care a şocat internetul!

Feminismul este bătălia momentului! Urmând exemplul vedetelor de la Hollywood, revoltate împotriva unui sistem învechit, femei de pretutindeni atrag atenţia că sunt plătite mai prost decât bărbaţii pentru aceeaşi muncă prestată. Iar când angajatorul ne obligă să ne „dăm şi sângele” pentru locul de muncă, un supliciu pe care îl consideram aparţinând timpurilor arhaice revine în atenţia tuturor.

Cea mai şocantă poveste a momentului o are ca protagonistă pe o chelneriţă din Alberta, Canada, a cărei identitate nu este cunoscută încă. Pentru ea, tocurile nu sunt apanajul senzualităţii şi un gest de seducţie, ci „un echipament” chinuitor al muncii de zi cu zi. Noua eroină a feminismului lucrează într-un restaurant aparţinând unui lanţ popular din Canada, Joey Restaurants, și este obligată să poarte tocuri de 5 cm pe tot parcursul turei, în ciuda gradului de disconfort pe care cu siguranță îl resimte.

Însă „fitilul” frustrării sale s-a aprins la începutul săptămânii trecute, când a fost mustrată de şeful de tură pentru că şi-a schimbat perechea de stilettos cu încălţăminte cu talpă plată, în ciuda faptului că picioarele i-au sângerat abundent ca urmare a statului prelungit pe tocuri. Mai mult, ea a fost avertizată că era imperios necesar să revină la chinuitorii pantofi cu toc în următoarea tură.

Imaginea postată de prietena sa Nicola Gavins pe Facebook ne înfioară şi ne face să privim cu alţi ochi chiar şi perechea noastră favorită de stilettos. Dezbaterile feministe nu se opresc aici: Nicola mărturiseşte oripilată că prietena sa a fost obligată la angajare să îşi achiziţioneze singură uniforma în valoare de 30 de dolari, deşi colegii ei de sex masculin puteau purta ţinute din propria garderobă, cu condiţia să se supună dress code-ului în nuanţe de negru (fiind scutiţi, fireşte, şi de chinul de a încălţa tocuri pe durata întregii zile).

Postarea a şocat comunitatea online şi a „câştigat” până la ora actuală peste 1600 de reacţii de furie şi peste 5300 de aprecieri. Însă cele 11.000 de distribuiri ale mesajului au determinat ca povestea chelneriţei să devină virală! Viziunea lui Nicola Gavins, conform căreia sistemul în care lucrează prietena sa este „sexist şi arhaic”, cu „o politică dezgustătoare”, şi îndemnul de a boicota fiecare restaurant din lanţul Joey Restaurants a fost împărtăşit de majoritatea comentatorilor!

Bineînţeles, noua „senzaţie” din online nu a întârziat să atragă atenţia şi proprietarilor deja blamatului lanţ de restaurante. Britt Innes, vicepreşedinte la departamentul de marketing de la Joey Restaurants, a ţinut să facă lumină asupra tragicei situaţii şi a apărat credibilitatea brandului pe care îl reprezintă, declarând pentru MailOnline că regulamentul intern al companiei s-a modificat la sfârşitul lui martie. Conform noilor norme, angajaţii de sex masculin şi feminin sunt obligaţi să adere la dress code-ul în tonuri de negru şi să încalţe pantofi cu talpă groasă, care să nu alunece şi să le garanteze siguranţa. Astfel, purtarea tocurilor ar fi fost abrogată, chelneriţelor fiindu-le permis să încalţe balerini sau platforme, atât timp cât respectau dess code-ul respectiv.

În final, reprezentanta companiei şi-a asumat răspunderea de a implementa această politică şi la restaurantul la care noul regulament nu a reuşit să „ajungă” din martie şi până la sfârşitul lui mai!

Tu ce părere ai despre povestea chelneriţei care a atras atenţia asupra regulilor învechite ale unui sistem discriminatoriu? Ai fost vreodată victima unor astfel de comportamente? Ne-ar plăcea să ascultăm şi opinia ta asupra curentului feminist actual, o bătălie pe care toate o ducem!

Sperăm să nu te fi aflat niciodată în postura chelneriţei „virale”, dar îţi reamintim că există un truc care te ajută să rezişti pe tocuri, în cazul în care eşti pusă vreodată în această situaţie!

Surse foto: Facebook

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

Cauta un furnizor in zona ta

Ai nevoide de un SFAT?

Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

întreabă

LIKE si intra in universul divelor!