Cum să-ţi păstrezi motivaţia ca să-ţi atingi orice obiectiv

Cum să-ţi păstrezi motivaţia ca să-ţi atingi orice obiectiv

Redactor Divahair.ro

Indiferent că îţi doreşti să iei note mai bune la examene, să fii promovată la locul de muncă, să adopţi o dietă mai sănătoasă sau să alergi un maraton, motivaţia este un aspect fundamental. Atunci când ne stabilim un obiectiv, de cele mai multe ori ne simțim foarte motivate și pregătite să-l atingem indiferent de circumstanţe. Problema este că motivaţia este ca un rezervor de benzină. Cu cât avansezi, rezervorul se goleşte, până când, într-o zi simţi că nu mai ai resurse să mergi înainte. Ce poţi face pentru a-ţi păstra motivaţia la cote cât mai bune? Iată câteva strategii care îţi pot fi și ţie de folos în atingerea obiectivelor tale.

Înțelege clar de ce ți-ai stabilit un anumit obiectiv

Dacă nu este foarte clar pentru tine de ce vrei să ajungi la un anumit rezultat, motivaţia ta va fi fluctuantă. Uneori, ne stabilim anumite obiective, presate de societate, de familie, de anturaj. Înainte de a-ţi fixa un ţel, analizează cu atenţie care sunt motivele pentru care vrei să faci lucrul respectiv. Îţi poţi nota toate aceste aspecte într-un jurnal, astfel încât, atunci când simţi că motivaţia te părăseşte, să-ţi aminteşti de ce ai început.

Nu uita să te recompensezi

Este incredibil cât de des uităm sau refuzăm să ne recompensăm singure pentru munca depusă sau pentru atingerea unor obiective intermediare. Acest lucru se întâmplă pentru că avem tendinţa de a privi spre etapele care trebuie parcurse în continuare, fără să evaluăm şi progresul făcut. Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă susţin că e mai uşor să ne păstrăm motivaţia, dacă ne oferim din când în când mici recompense. Ele pot fi de orice fel: o vizită la SPA sau produsele Versace preferate. Important este să îţi recunoşti şi să te bucuri de evoluţia ta! Detalii aici

telefon si mesaj inspirational

Abordări diferite

Uneori, când te simţi mai puţin motivată, este posibil să fii doar plictisită. Unele dintre obiectivele pe care ni le stabilim pot presupune activităţi repetitive. Dacă vrei să alergi un maraton, de exemplu, trebuie să te antrenezi în fiecare zi, dar asta nu înseamnă că trebuie să faci acelaşi tip de antrenament. Ca să îţi păstrezi motivaţia, încearcă abordări noi pentru acelaşi tip de rezultat. Asta îţi va permite să înveţi lucruri noi, să te cunoşti mai bine şi chiar să fii mai entuziasmată cu privire la parcursul tău.

Ai răbdare

Unii oameni renunţă prematur la obiectivele lor pentru că nu au răbdare să parcurgă fiecare etapă sau pentru că au aşteptări nerealiste. Dacă vrei o promovare la locul de muncă, de exemplu, nu te aştepta să se întâmple într-o săptămână. Perseverenţa şi consecvenţa sunt două calităţi care merg mână în mână cu motivaţia. Stabileşte-ţi obiective realiste şi încearcă să ai răbdare, în definitiv, investeşti în tine şi în viitorul tău!

Presiunea pozitivă de grup

Oricât de mult ne-am dori, unele lucruri nu le putem face integral pe cont propriu. Este important să conştientizezi când ai nevoie de ajutor şi să ştii unde să-l cauţi. În prezent există multe grupuri online, cluburi, cursuri etc. unde poţi întâlni oameni cu obiective similare, de la care poţi învăţa şi de la care poţi primi susținere. Dacă simţi că motivaţia te părăseşte, caută un astfel de grup sau cere-le ajutorul prietenilor. De multe ori susţinerea celorlalţi, capacitatea lor de a te motiva sau presiunea pozitivă de grup te pot ajuta mai mult decât crezi.

Ai grijă cum vorbeşti cu tine

Chiar dacă pornim la drum pline de entuziasm şi foarte motivate, de multe ori tot noi suntem şi cele care ne punem piedici. Desigur, este nerealist să crezi că te vei trezi în fiecare dimineaţă cu acelaşi grad de motivaţie sau că nu vor exista momente de deznădejde, dar este important să fii atentă la felul în care îţi vorbeşti. Dacă te regăseşti prea des spunându-ţi că nu vei reuşi sau că eforturile tale sunt inutile, este clar că ai nevoie de o schimbare de atitudine. Când te regăseşti în astfel de ipostaze, contracarează enumerând toate reușitele tale și amintindu-ţi cât de mult ai progresat.

Motivaţia poate fi capricioasă, dar stimulând-o în toate felurile posibile, te va duce spre disciplină, care este cheia succesului și îndeplinirii oricărui vis!

Sursă foto: Pexels.com

Articolul urmator
Ai poftă să te îndrăgostești dincolo de spațiu și timp? „Dar veșnicia n-are timp” de Raluca Alina Iorga te învață cum!
Ai poftă să te îndrăgostești dincolo de spațiu și timp? „Dar veșnicia n-are timp” de Raluca Alina Iorga te învață cum!
Te crizezi din orice?
Incepe quiz
Te crizezi din orice?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.