Cum să îți calculezi corect anul personal în numerologie și ce semnificație are acesta pentru tine

Redactor Raluca Margean

Fiecare nou an aduce o altă vibrație, iar dacă vrei să știi cât de bună este o anumită perioadă pentru tine, tot ce trebuie să faci este să-ți calculezi numărul tău de an personal. Conform științei numerologiei, anul tău personal reprezintă o combinație între data nașterii și anul despre care vrei să afli mai multe informații. Află din acest articol cum să-ți calculezi anul personal și ce îți rezervă 2021 în continuare!

Cum să îți calculezi corect anul personal în numerologie și ce semnificație are acesta pentru tine

Calculator an personal: criterii de care trebuie să ții cont

Numerologii spun că vibrația și energia dintr-un an depind atât de numărul Anului Universal, cât și de numărul Anului Personal. Iată ce reprezintă fiecare:

  • Numărul Anului Universal îți poate spune care este energia generală pe care o experimentează toată lumea în timpul unui an calendaristic. Se calculează adăugând toate numerele din acel an, apoi reducându-le la o singură cifră. De exemplu, numărul anului universal 2021 este ”5” (2+0+2+1=5), iar caracteristicile acestui an afectează toate semnele zodiacale.
  • Numărul Anului Personal oferă informații individualizate, caracteristici specifice pentru fiecare persoană în parte. Energia acestui an este mai puternică decât cea a Anului Universal și poate fi asemănată cu semnul zodiacal al unei persoane. Numărul Anului Personal îți poate prezice cum va fi un anumit an pentru tine, ce schimbări vor avea loc, ce provocări vei avea de înfruntat și îți oferă câteva indicii despre ce ar trebui să faci ca să-ți meargă mai bine în acel an.

Calcul an personal 2021: cum îți descoperi corect anul personal în 2021?

Femeie care scrie în agendă anul 2021

Conform informațiilor site-ului Institutului Internațional pentru Terapii Complementare, numărul Anului Personal se calculează în felul următor: aduni toate cifrele zilei și lunii tale de naștere până reduci totul la o singură cifră, apoi adaugi totalul numerelor anului care te interesează (exemplu 2021=5).

De exemplu, o persoană născută pe 13 iunie va avea în 2021 anul personal 7. Iată care este calculul anului personal în acest caz: 13+6= 19=1+9=20=2+0=2 2+5=7.

O persoană născută pe 16 octombrie va avea în 2021 anul personal 4 (16+10=26=2+6=8 8+5=13=1+3=4)

În numerologie există numerele Master (11,22,33) care au puterea lor specială și, din acest motiv, ele nu se reduc la o singură cifră. Din acest motiv, dacă ești născut pe 22 iulie, de exemplu, anul tău personal în 2021 se va calcula așa: 22+7+5= 34=3+4=7

Deoarece în numerologie există 9 numere reprezentative pentru Calea Vieții, o persoană repetă cicluri de nouă ani de-a lungul vieții.

Citește și: Vezi ce spune cifra destinului despre tine

Când începe anul personal?

Conform numerologilor, anul personal începe pe 1 ianuaie și se termină pe 31 decembrie, însă se intensifică în jurul zilei tale de naștere.

Semnificația fiecărui an personal în numerologie

Femeie care se uită la mâini din care ies numere

Fiecare an îți aduce atât lucruri pozitive, cât și negative, important este să observi oportunitățile care ți se oferă și să eviți cu tact problemele care ți se arată. Iată ce semnifică fiecare an personal și de ce aspecte trebuie să ții cont ca să-ți meargă totul așa cum îți dorești:

An personal 1 – anul noilor începuturi

În anul personal 1, te poți simți foarte singură. În acest an îți va fi dificil să-ți găsești noi prieteni și pot apărea probleme în relațiile existente. Deoarece este anul independenței, dacă ești într-o relație de cuplu, îți va fi greu să faci compromisuri și să faci totul împreună cu partenerul tău. Vei simți nevoia să experimentezi și să faci lucrurile așa cum crezi tu de cuviință, fără să-ți pese (sau să-ți pese mai puțin) de părerea celorlalți oameni din jurul tău. În această situație, partenerul tău va începe să ceară explicații, să se simtă dat deoparte și să se întrebe unde a greșit. Dacă nu ești atentă, pot apărea discuții frecvente în contradictoriu, care îți pot pune relația în pericol.

În acest an personal 1, unii oameni vor tânji după singurătate, iar alții vor suferi de singurătate din cauza independenței lor exacerbate. Aceștia se vor regăsi într-o situație dificilă în care vor pierde ceva care este foarte important pentru ei, fie că este partenerul, prietenul sau locul de muncă. Iar când se întâmplă acest lucru, se simt singuri, sentiment care este foarte frecvent în timpul acestui an.

Totuși, există și o parte pozitivă în tot acest tumult, și anume faptul că anul poate fi plin de noi începuturi și noi planuri. Astfel, persoanele care s-au luptat o perioadă îndelungată pentru a-și atinge un anumit scop, acum vor fi recompensate pentru eforturile depuse. Așadar, este posibil să fii promovată la locul de muncă sau să primești știri care vor aduce schimbări pozitive în viața ta. Oricum o întorci, acesta este anul în care TU vei fi pe primul loc!

De asemenea, vibrațiile acestui an personal vor face să întâlnești pe cineva foarte important pentru tine, mai ales dacă o astfel de persoană apare în viața ta pentru a-ți oferi posibilitatea de a realiza ceva. Poate apărea și o nouă relație sentimentală, așadar pregătește-te sufletește pentru acest lucru!

An personal 2 – anul colaborărilor, dezvoltărilor și răbdării

Acesta este anul personal propice pentru a începe relațiile. Este momentul în care îți poți face prieteni mai ușor și te înțelegi mai bine cu cei din jurul tău. Este o perioadă în care simți nevoia să-ți exprimi sentimentele și să-ți împărtășești experiențele de zi cu zi pe care le consideri importante.

În acest an personal, vei fi mai dispusă să cooperezi și vei deveni mai înțelegătoare și mai implicată. Este momentul în care este posibil să pui în practică anumite idei care au apărut în timpul Anului 1 personal, să profiți de noi oportunități și să le folosești mai bine în interesul tău. Lucrurile vor căpăta sens și chiar vor înflori în acest an.

Spre deosebire de anul personal 1 când simțeai nevoia de singurătate, acum vei dori să te afli în preajma mai multor oameni. Totuși, este important să fii atentă la mediul în care te vei afla și la lucrurile pe care le vei face deoarece în acest an, stresul poate fi profund. Prin urmare, este recomandat să faci tot posibilul să trăiești într-un mediu liniștit în care să-ți poți menține echilibrul vieții.

An personal 3 – anul exprimării creative

Portret digital de femeie

Vibrațiile numărului 3 aduc cu sine activitate mentală și generează nevoia de a elibera energie prin contacte sociale, studii și diferite hobby-uri. În acest fel, comunicarea, cu accent pe auto-exprimare în toate domeniile, devine mai importantă în acest an personal. Atenție, însă, dacă energia mentală nu este direcționată corect, poți deveni iritabilă și critică. De asemenea, există posibilitatea să ai insomnii sau coșmaruri dacă te gândești foarte mult la lucruri negative.

Anul acesta nu este destinat activităților de rutină. Va fi nevoie de mai multă imaginație, iar activitățile trebuie să fie provocatoare și stimulatoare pentru a profita la maxim de energia mentală pe care o vei avea.

Tot acum este perioada perfectă pentru a te întâlni cu oameni din trecutul tău (rude sau foști iubiți/prieteni) ca să găsești soluții la anumite probleme, relații și situații nerezolvate. Acum când trauma emoțională a trecut, este momentul propice pentru ca rațiunea să intervină. Astfel, vei reuși să rezolvi probleme îngropate la care nu ai vrut să te gândești până în prezent.  

Acest an personal este, de asemenea, cel mai potrivit pentru studiu, deoarece energia mentală atinge potențialul maxim.

An personal 4 – anul muncii grele, dar și al stabilității

Aceasta este o perioadă fizică foarte activă. Va trebui să menții un ritm alert, însă în același timp să nu te suprasoliciți deoarece este posibil să te îmbolnăvești. În acest an ai tendința să lucrezi prea mult, să iei decizii pripite care vor duce în final la diverse limitări și frustrări.

În anul 4, vei simți nevoia unei securități, te vei gândi mai mult la viitorul tău și al oamenilor dragi ție. Prin urmare, vei face multe planuri și vei rămâne mult pe-acasă, aproape de familie. Este un an în care te gândești să cumperi anumite bunuri și să faci diverse investiții.

De asemenea, în acest an personal, vei căuta sprijin și încurajare deoarece este posibil să fii nesigură pe propriile tale puteri. Uneori, vei avea îndoieli cu privire la capacitatea ta de a obține succes în viață, însă în cele mai multe cazuri, acest lucru se întâmplă pentru că te concentrezi enorm asupra muncii și nu poți observa progresul pe care l-ai făcut.

Așadar, este momentul excelent să faci foarte multe lucruri, dar trebui să înveți să te organizezi mai bine și să-ți canalizezi energia spre aspecte constructive. Altfel, stresul îți poate provoca tensiuni nervoase sau chiar boli fizice. Dacă reușești să te relaxezi și să faci față anumitor probleme inerente, anul acesta îți poate aduce un mare succes.

An personal 5 – anul libertăților

În acest an te vei elibera de toate constrângerile și vei face multe schimbări în viața ta. Te vei concentra fie spre eul tău lăuntric, fie spre modificarea anumitor circumstanțe din exterior. Te vei îndepărta de regulile și obiceiurile care te țineau în loc și vei merge mai departe pe drumul tău fără presiune și influență din alte părți.

Anul personal 5 este momentul ideal pentru a gândi liber și a-ți explora propriile idei, dar este în același timp o perioadă perfectă pentru libertatea de mișcare. Vei dori să ieși în natură, să întâlnești oameni noi și să experimentezi lucruri inedite.

Este important să abordezi în mod responsabil vibrația schimbărilor din acest an. Acest lucru înseamnă să te gândești și la oamenii din jurul tău, cum îi va afecta pe aceștia modificările pe care tu le vei face. De asemenea, trebuie să fii autodisciplinată și să nu-ți concentrezi energia spre mai multe lucuri deodată pentru că te vei pierde.

An personal 6 - anul dragostei, al familiei și responsabilităților

Siluete de oameni-familie în vacanță

Anul personal 6 este perioada în care vei alege familia în locul muncii. Îți vei lua în serios responsabilitățile pe care le ai față de familie, prieteni și comunitatea din care faci parte. Vei oferi ajutor celor care au nevoie și îți vei canaliza toată energia în așa fel încât oamenii de lângă tine să fie fericiți. Vei încerca să-ți găsești echilibrul în sânul familiei și îți vei lua câteva momente de liniște alături de cei dragi. Dacă nu vei putea fi alături de ei, vei fi tristă și epuizată sufletește, iar acest lucru te poate îmbolnăvi.

Vei simți nevoia să fii sprijinită și protejată la rândul tău de familie și prieteni și interesul tău pentru relații puternice și durabile se va intensifica. În acest an, este momentul să te îndrăgostești, să faci copii sau să te ocupi de nepoți.

Așadar, anul personal 6 este incontestabil despre familie, iar încercările tale se vor îndrepta spre depășirea neînțelegerilor și împăcare.  

An personal 7- anul analizelor și revelațiilor

Acesta poate fi un an destul de greu deoarece vei avea tendința să-ți analizezi toate aspectele vieții. Vei încerca să-ți dai seama care este forța ta, ce este bun în viața ta și ce trebuie schimbat. Te vei uita atentă spre locul de muncă și relațiile pe care le-ai dezvoltat și ceea ce vei descoperi îți va crea emoții puternice.

Numărul 7 este numărul spiritualității și al lecțiilor învățate și tot ce se întâmplă în acest an se va învârti în jurul problemelor sufletești. Este posibil să pierzi pe cineva drag, să suferi pentru că nu poți oferi un sprijin emotional unei persoane importante din viața ta și te poți confrunta cu diverse situații dificile.

În anul personal 7, vei fi preocupată să le rezolvi problemele celor dragi și vei realiza că problemele tale nu sunt nici pe departe atât de rele pe cât credeai până în acest moment. Atunci când vei avea tu însăți dificultăți în viața personală, le vei rezolva cu răbdare, conversație și înțelegere.

An personal 8 – anul realizărilor și câștigurilor profesionale

Numărul 8 este numărul de karma și echilibru, prin urmare succesul acestei perioade depinde de cât de mult ai muncit să obții ceea ce ai dorit. Vei fi recompensată pentru munca depusă, indiferent că este vorba de job sau viața personală. Este momentul în care se restabilește echilibrul și se compensează toate lucrurile.

De asemenea, anul personal 8 poate fi o perioadă creativă și independentă în timpul căreia vei putea realiza foarte multe lucruri în diverse domenii. Dar nu este ușor. Vei avea de înfruntat multe provocări, astfel ai nevoie de răbdare și înțelepciune pentru a-ți păstra puterea.

Vestea bună este că starea ta de sănătatea se va îmbunătăți, vei deveni mai puternică din punct de vedere fizic, perspectivele de carieră vor deveni mai clare, iar relațiile romantice pot atinge un echilibru fericit. Dacă ești sinceră, muncești, ești înțeleaptă și ai răbdare, vei putea avea mare succes anul acesta.

An personal 9 -anul finalizărilor

Femeie de afaceri în fața unui laptop

Anul 9 reprezintă închiderea unui ciclu și disponibilitatea de a avansa în anul următor la un nivel superior. Este momentul în care vei simți uneori că lucrurile „scapă de sub control”și, din această cauză, vei fi câteodată anxioasă și neliniștită, mai ales dacă nu ești dispusă să schimbi ceva în viața ta.

Există anumite vibrații în acest an personal care îți vor crea probleme și confuzie, așadar va fi nevoie de creșterea nivelului de conștientizare și responsabilitate personală. Te poți muta, poți încheia relații, poți face călătorii lungi și îți vei canaliza energia spre lucruri care îți aduc mai multă valoare. Îți asumi mai multe responsabilități și vei face anumite schimbări pe care nu ai avut curajul să le faci până acum.

În această perioadă vei fi forțată să-ți reorganizezi prioritățile, dar acestea îți vor aduce dezvoltarea personală și spirituală. Anul personal 9 este unul dintre cei mai dificili ani (alături de anii 4 și 7), dar există posibilitatea de a învăța ceva nou și de a-ți dezvolta personalitatea.

Vibrația anului personal

Vibrația fiecărui an personal este diferită. Poți experimenta atât lucrui pozitive, cât și negative, însă este crucial să înveți să păstrezi un echilibru, să știi la ce să te aștepți, astfel încât să-ți fie mai ușor să reacționezi.

De asemenea, când treci prin viață, an de an, este important să te bucuri de succesele obținute, să accepți provocările și să înveți lecțiile pe care ți le-a adus fiecare an personal. În acest fel, vei înțelege viața ceva mai mult decât înainte, te vei dezvolta, vei putea construi relații sănătoase cu cei din jurul tău și vei putea fi mulțumit cu ceea ce ești și ai realizat.

 Citește și: Ce compatibilitate este între tine și iubitul tău, în funcție de numerologie

Surse foto: iStock.com, Pixabay.com

Articolul urmator Cifra destinului în numerologie: semnificație și interpretare

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.