Nu Skin

Cum este sarbatorita Ziua Internationala a Femeilor in diferite parti ale lumii

Redactor Alexa Galgau

Lunile februarie si martie sunt probabil preferatele romancelor, pentru ca ne putem bucura de patru mari sarbatori in care de obicei femeia este rasfatata la maximum: Valentine's Day, Dragobete, Martisor si Ziua Femeii. Aceasta din urma este sarbatorita la nivel mondial si femeile din intreaga lume se bucura de o atentie binemeritata. In afara de cadourile de la jumatatile lor, femeile sunt sarbatorite pe 8 martie prin diverse evenimente in jurul globului, multe dintre ele centrate in jurul tematicii egalitatii de gen.

Iata cum este sarbatorita Ziua Internationala a Femeilor in diferite parti ale lumii in 2016!

Cum se sarbatoreste Ziua Internationala a Femeilor

Ziua Internationala a Femeilor in Europa

Germania: in capitala Germaniei, Ziua Femeii este sarbatorita printr-o expozitie fotografica (PLANET HER) si un seminar despre femeile in cultura islamica (Women in Islam). Se pare ca programul cultural este destul de sarac anul acesta, poate si din cauza problemei Germaniei cu imigrantii. 

Franta: in Paris se va tine o conferinta la care se va discuta despre imbunatatirea sanselor femeilor de a deveni lideri, avand in vedere ca o mare parte dintre reprezentantele sexului frumos au in continuare dificultati in acest sens, de multe ori numai din cauza ca femeile nu sunt privite ca fiind puternice. 

Elvetia: in fiecare an, inca din 1911, Ziua Internationala a Femeilor este sarbatorita prin marsuri, parade si diverse evenimente culturale. Evenimentul este unul complex si se numeste Celebrate You! Celebrate Me! Celebrate Women!

Olanda: in Amsterdam se organizeaza multe evenimente de Ziua Internationala a Femeii, insa cel mai important este Women's Day Lunch, la care sunt chemate sa tina speech-uri femei de succes. Anul acesta va participa la conferinta Laurence Debroux, CFO la Heineken International. 

Cehia: in Praga sunt celebrate femeile printr-un eveniment numit International Women's Day in Prague, iar anul acesta va fi vizionat un documentar interesant despre solidaritatea femeilor in timpul Revolutiei de Catifea, urmat de o discutie despre curajul femeilor de la acea vreme.

Anglia: probabil cele mai multe evenimente dedicate Zilei Femeilor au loc in Londra, unde sunt organizate peste 50 de conferinte, marsuri, adunari si workshopuri pentru a celebra femeile. Sunt abordate si teme importante, precum stoparea violentei impotriva femeilor, egalitatea de gen, egalitatea de sanse a femeilor in domeniul stiintific etc. Nu exista loc mai potrivit pentru a petrece Ziua Femeii decat in Londra!

Ziua Internationala a Femeilor in Australia, Asia si SUA

In capitala Australiei, Canberra, au loc mai multe evenimente interesante prin care sunt sarbatorite femeile. Tematica este mai degraba serioasa si sunt abordate in cadrul evenimentelor o serie de teme importante pentru egalitatea de gen, un subiect care inca mai starneste scantei si dezbateri aprinse in lume. 

In Asia, un continent unde femeile nu se bucura inca de drepturi egale cu barbatii, au inceput sa aiba loc conferinte importante unde este discutata aceasta problema. In Japonia, la Osaka, va avea loc o conferinta despre sanatatea femeilor si emanciparea lor, astfel incat sa aiba o viata mai buna. Chiar si in India, unde exista mari probleme de egalitate de gen, vor fi organizate o serie de evenimente in onoarea reprezentantelor sexului frumos, iar in Calcutta are loc evenimentul Pledge for Parity, unde se discuta despre metodele prin care pot fi ajutate femeile sa ajunga pe picior de egalitate cu barbatii in societatea actuala. 

Dupa cum iti poti imagina, in SUA au loc numeroase concerte, expozitii si evenimente culturale dedicate femeilor, multe dintre ele abordand o tema sensibila la momentul actual: femeile ca imigranti si dificultatile prin care trebuie sa treaca cele aflate in aceasta situatie.

Ziua Internationala a Femeilor este importanta nu doar pentru ca suntem rasfatate de apropiatii nostri, ci si pentru ca reprezinta o ocazie pentru a fi dezbatute, la nivel mondial, diverse probleme delicate, dar importante, pentru sansele femeii de a evolua in societatea actuala. Toate evenimentele care au loc in lume arata ca exista un interes tot mai mare pentru a celebra femeia si a-i oferi aceleasi posibilitati precum barbatilor. 

Iata si o lista cu 8 idei pentru cele mai reusite cadouri de 8 martie!

Sursa: internationalwomensday.com

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta