Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Predicțiile înfricoșătoare ale directorului OMS: "În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri și 50.000 de decese"

Cristina Gherghina

Cazurile confirmate de coronavirus de pe întreg mapamondul cresc rapid de la o zi la alta. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), este extrem de îngrijorat de felul în care evoluează întreaga situația și a declarat că în câteva zile se va ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese. 

tedros-adhanom

Sursă foto: Facebook 

În cadrul conferinței zilnice de la Geneva, acesta și-a exprimat îngrijorările privind răspândirea rapidă a coronavirusului la nivel global. Totodată, acesta a atras atenția asupra protejării persoanelor sărace și vulnerabile. 

Citește și Simptome mai puțin cunoscute ale coronavirusului de care trebuie să ținem cont

"De-a lungul ultimelor cinci săptămâni am asistat la o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi care au ajuns aproape în fiecare ţară, teritoriu şi zonă. În timp ce un număr relativ scăzut de cazuri confirmate a fost raportat din Africa şi America Centrală şi de Sud, ne dăm seama că Covid-19 ar putea avea consecinţe serioase la nivel social, economic şi politic pentru aceste regiuni. Este esenţial să ne asigurăm că aceste ţări sunt bine dotate pentru a face teste şi a izola şi trata cazurile şi a identifica contactele. 

Îmi exprim speranţa că asta se întâmplă în multe ţări în ciuda resurselor limitate. Multe ţări le-au impus oamenilor să stea acasă şi au redus mişcarea populaţiilor care ajută la limitarea transmisiei virusului dar care poate avea consecinţe nedorite pentru cei mai săraci şi pentru cei mai vulnerabili. Am solicitat guvernelor să ia măsuri sociale pentru protejarea categoriilor vulnerabile astfel încât să aibă mâncare şi alte produse necesare în timpul acestei crize", a spus dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Potrivit Universităţii John Hopkins, cazurile de coronavirus la nivel mondial au ajuns la aproape 950.000 și s-au înregistrat, până în acest moment, 47.273 de decese. 

Urmărește harta interactivă a îmbolnăvirilor cu coronavirus aici.

Surse foto: Facebook

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (5)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta