De ce să nu mai folosești husă de protecție pentru telefonul tău mobil

De ce să nu mai folosești husă de protecție pentru telefonul tău mobil

Ramona Jurubita

Husa de telefon a devenit un accesoriu nelipsit pe care unii oameni îl schimbă des și îl asortează cu ținutele. Mulți îl folosesc doar pentru a-și proteja dispozitivele de eventualele lovituri suferite în urma unei căzături sau în urma răsturnării unui pahar cu lichid  direct pe smartphone.

Femeie care butonează telefonul îmbrăcat într-o husă roșie

Având în vedere că telefoanele au devenit din ce în ce mai scumpe, aproape nimeni nu vrea să fie vinovat de distrugerea lor sau să investească de mai multe ori. Carcasa de protecție rămâne cea mai la îndemână soluție pentru situațiile neplăcute care pot apărea.

Specialiștii însă nu recomandă utilizarea lor, iar argumentele sunt total neașteptate. Primul dezavantaj al folosirii acestui accesoriu ar fi calitatea slabă a convorbirilor din cauza faptului că semnalul este blocat de husă. Apelurile se pot închide în orice moment, iar multe discuții sunt, astfel, compromise.

Află de ce nu este bine să răspunzi cu „da" la telefon

Un alt aspect important este durata de viață a telefonului. Deși intenția ta este de-al proteja de accidente, îi poți face mai mult rău decât bine. Pare ilogic, dar explicația vine chiar din partea specialiștilor de la How To Geek: bateria se încălzește mult mai tare și nu are cum să se răcească în timp util, fiind prilejuită apariția mai rapidă a unei defecțiuni. Unele dispozitive moderne nu mai dau proprietarului posibilitatea de a înlocui bateria, așa că, odată stricată, totul este compromis.

Al treilea argument adus de experți constă în dificultatea pe care o au unele persoane când vor să folosească tastele din lateralul telefonului. O husă rigidă poate împiedica apăsarea ușoară a butoanelor, îngreunând tot procesul de utilizare al dispozitivului. De asemenea, acest lucru se poate întâmpla și în cazul aparatelor inteligente care dispun de amprentă. Contactul dintre deget și porțiunea de pe spate destinată amprentei se va face mult mai greu dacă husa nu este poziționată corect. Trebuie să pierzi mai mult timp în încercarea de a pune degetul fix în decupajul accesoriului de protecție.

De asemenea, telefonul va intra mult mai greu în buzunar sau într-o poșetă mică, din cauza volumului mărit. Grosimea lor a fost gândită special pentru o depozitare ușoară, iar un strat suplimentar nu le mai face atât de ușor de poziționat în anumite locuri strâmte.

O altă chestiune importantă ar fi garanția extinsă de care poate beneficia oricine plătește o mică sumă în plus. Bani,i care ar fi oricum irosiți pe o husă care se poate rupe în timp, ar putea fi investiți într-o perioadă mai lungă de garanție. Astfel, dacă telefonul se strică dintr-un motiv sau altul (dintre cele încadrate în contract), poți beneficia de reparații gratuite. 

În afară de aspectele tehnice menționate mai sus, există și un detaliu estetic de care trebuie să ții cont atunci când decizi dacă îți achiziționezi sau nu o husă. Aspectul telefonului va fi total schimbat, culoarea, logo-ul și detaliile designului nu se vor mai vedea. Este alegerea ta dacă vrei să ascunzi sau să arăți marca și modelul mobilului.

Telefon mobil îmbrăcat într-o husă galbenă și așezat pe masă cu ecranul în jos

Sursa foto: Pexels

Există viață și fără huse! Nu este nevoie să îți protejezi în mod excesiv telefonul, ci doar să ai grijă la felul în care îl manevrezi și la mediul la care îl expui. Bineînțeles, poți avea norocul să fie rezistent la apă și atunci totul este mult mai simplu.

Iată câteva metode simple prin care îți poți proteja mobilul:

  • asigură-te că îl ții bine, astfel încât să nu îți cadă; 
  • nu îl atinge prea des cu mâinle murdare și șterge-l de fiecare dată când vezi că are urme sau pete;
  • ține-l departe de obiecte ascuțite și zimțate, ca să nu se zgârie sau să se spargă;
  • nu-l așeza pe suprafețe dure și aspre;
  • folosește folie de protecție pentru ecran.

Tu ești de părere că o husă este esențială sau poți renunța oricând la ea, mai ales acum că ai aflat câte dezavantaje are utilizarea ei?

Citește și: De ce să nu mai folosești niciodată alarma de la telefon

Surse foto: Unsplash Pexels

Surse articol: ImpactDignitedSmartphonedomain

Articolul urmator
Cea mai puternică rugăciune pentru sănătatea familiei
Cea mai puternică rugăciune pentru sănătatea familiei
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?
Incepe quiz
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.