Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL
Adevarata Stare de Bine

Decalogul drumului corect în viață

Otilia Geavlete

”Timpul tău este limitat, nu-l pierde trăind viața altcuiva. Nu fii prins de dogme, rezultate ale gândirii altora. Nu lăsa zgomotul celorlalți să-ți înece propria voce interioară. Și, cel mai important, ai curajul să-ți urmezi inima și intuiția, ele știu deja ce vrei să devii cu adevărat. Toate celelalte sunt secundare.”, acestea sunt cuvintele inspiraționale ale celebrului Steve Jobs.

Cu toți vrem să ne trăim viața în cel mai bun mod posibil, să ne atingem potențialul maxim și să ne urmăm visele. Dar, adesea, ne simțim confuzi, nu avem o direcție precisă și ne împrăștiem în prea multe părți deodată. Pentru că timpul nostru este limitat, de multe ori simțim că nu trăim viața pe care o dorim. Atunci apar sentimentul de eșec, dezamăgirea, suferința. Dar nu este nici un motiv să ne simțim astfel, pentru că, în realitate, noi suntem creatorii propriei vieți. Putem alege să trăim fiecare zi în deplinătatea ei, să simțim pasiune și bucurie în fiecare clipă. Dar este necesar să găsim ancore în jurul nostru, principii după care să ne ghidăm, pentru a  nu fi purtați de val fără putința de a ne controla destinul. 

drum curcubeu

Fiecare persoană are propriile concepții și își găsește puterea în variate lucruri, chiar dacă nu are un ghid precis definit, după care să se orienteze în viață. Principiile de mai jos sunt generale și pot fi îmbogățite de experiența proprie cu alte nenumărate idei. Scopul lor este de a crea o axă, un drum cu repere pe care să-l poți urma, pentru a nu te abate prea mult de la idealurile tale. Chiar dacă vorbește despre un drum corect, el nu este singurul. Fiecare avem propriul nostru drum și trebuie să fim conștienți de valoarea și unicitatea noastră.

Decalogul unei vieți împlinite

1. Trăiește fiecare zi ca pe un nou început. Nu te lăsa copleșit de ceea ce s-a întâmplat ieri, acum o săptămână sau în trecutul tău, nu te întoarce la lucruri vechi, care îți blochează evoluția. Ai șansa  să-ți reînnoiești mintea și spiritul în fiecare zi. 

2. Fii autentic și egal cu tine însuți. Nu încerca mereu să-i mulțumești pe ceilalți și nu te falsifica, doar de dragul unei imagini. Nu imita pe nimeni, pentru că este mai important să fii originalul propriei persoane, decât duplicatul altcuiva. 

3. Încetează să te mai plângi. Timpul și energia investite în lamentații, fără să ai curajul de a acționa, sunt cu totul pierdute, Îți permiți să pierzi un lucru atât de prețios cum este timpul vieții tale?

4. Acționează. Orice formă de amânare sau de justificare este o modalitate de a te ascunde de acțiune. Nu aștepta ca ceilalți să facă ceva pentru tine, fii tu persoana care inițiază lucrurile. 

5. Înfruntă-ți indecizia. Nu sta tot timpul pe gânduri, neavând curajul să faci un pas înainte de teama de a nu eșua. Nu te gândi la oamenii pe care nu poți să-i schimbi și la evenimentele pe care nu le poți controla. Concerntrează-te pe acele lucruri care stau în puterea ta; aceasta este cea mai constructivă abordare pe care o poți aplica în întreprinderile tale. 

6. Concentrează-te pe ce vrei să faci, nu pe cum vei face. Totul este posibil, atâta vreme cât îți fixezi mintea, sufletul și voința pe un anumit scop. 

7. Creează-ți propriile oportunități. Nu aștepta ca ele să îți fie furnizate de ceilalți sau de destin. Tu știi mai bine ce aștepți de la viață, deci generează ocazii pentru a-ți urma visele. Vei simți mai multă putere și determinare. 

femeie drum

8.Devino din ce în ce mai conștient. Nu mai merge dormind prin propria ta viață. Aceasta trebuie trăită, nu traversată ca un decor. 

9. Ocupă-te de evoluția ta personală. Îmbogățește-ți experiența, lasă-ți spiritul să crească. Autorealizarea este urmarea firească a angajamentului pe care îl faci față de propria ta creștere și dezvoltare. 

10. Cunoaște-te pe tine însuți. Acest îndemn vechi de când lumea nu se va demoda niciodată. Cunoaște-ți ființa profundă, identitatea reală, visele. În felul acesta vei ști de unde pleci și unde vrei să ajungi. 

Surse foto: Pixabay, Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!