Adevarata Stare de Bine
Nu Skin

Echinocțiu de primăvară 2017. Cele mai frumoase obiceiuri din toată lumea

Miercuri, 15.03.2017

Echinocțiul de primăvară este momentul care marchează începutul primăverii astronomice. În întreaga lume, oamenii se bucură de sfârștiul iernii și serbează evenimentul prin diferite festivaluri și tradiții. Și natura se trezește la viață, animalele ies din hibernare, iar copacii înfrunzesc.

În anul 2017, echinocțiul de primăvară are loc luni, 20 martie. De menționat este că nu există o zi fixă pentru echinocțiul de primăvară. Acesta are loc în intervalul 19-21 martie, deci ziua poate să difere de la un an la altul. La această dată, ziua va fi egală cu noaptea.

După echinocțiul de primăvară, ziua va fi în continuă creștere și noaptea în scădere, până pe 21 iunie, când are loc solstițiul de vară. Acest fenomen are loc doar în emisfera nordică, pentru că în cea sudică, pe 20 martie, are loc evenimentul opus, echinocțiul de toamnă.

Acest important moment astronomic a fost dintotdeauna sărbătorit, iar unele tradiții s-au păstrat și acum. Iată câteva obiceiuri inedite, prin care oamenii din întreaga lume serbează echinocțiul de primăvară!

Obiceiuri și tradiții cu ocazia echinocțiului de primăvară

1. Fixarea unui ou în echilibru

Oul este un simbol al vieții, al începutului și, deci, al primăverii. De aceea este inclus în multe tradiții, inclusiv sub forma cunoscutelor ouă de Paște. Creștinii din multe țări vopsesc și decorează ouă, însă există și o tradiție mai puțin cunoscută, dar la fel de interesantă. În China există credința că în prima zi de primăvară poți face un ou să stea drept, în echilibru, pe unul dintre capete, fără să se miște. Probabil că nimeni nu a reușit până acum această performanță, însă cu siguranță este o tradiție pe care mulți se străduiesc să o respecte.

2. Petrecerea timpului liber alături de cei dragi

Nimic nu este mai frumos ca un primă ieșire la picnic sau în parc alături de rude sau prieteni. În Japonia, oamenii respectă cu sfințenie acest obicei. Shunbun no Hi este o sărbătoare națională în care familiile se reunesc și, după ce petrec un timp plăcut împreună, aduc omagii rudelor decedate. Este o veche tradiție budistă, prin care familiile găsesc timp să stea împreună și se gândesc și la cei trecuți în neființă. Tot în această perioadă încep să înflorească cireșii, un moment incredibil de frumos în Japonia.

prieteni la camp, primavara

3. Vizitarea unor obiective turistice

În această perioadă, mulți turiști vizitează monumente vechi, despre care istoricii spun că au fost folosite pentru observații astronomice sau pentru ritualuri legate de venirea primăverii. Cele mai cunoscute obiective de acest fel sunt Stonehenge și Chichen Itza.

4. Festivalul culorilor

În India are loc, în această perioadă, festivalul culorilor, Holi, sărbătorit în fiecare an de hinduși. Oamenii ies pe străzi și aruncă unii în alții cu o pudră colorată. Tradiția amintește de „farsele” pe care le joacă zeul Krishna, un echivalent pentru Ziua Păcălelilor.

 5. Purtarea unui trifoi în piept

Tot primăvara exista tradiția culegerii trifoiului. Această plantă era considerată sacră de către vechii druizi. Ei credeau că oamenii care o poartă prinsă pe haine se vor bucura de puterile ei mistice și vor fi protejați de rău. Ideea s-a păstrat și acum, cu diferite modificări, și chiar și la noi se consideră că dacă vei găsi un trifoi cu patru foi vei avea mare noroc.

camp de trifoi

6. Însămânțarea

Primăvara este momentul în care trebuie început însămânțatul. Această îndeletnicire are însă o mare putere simbolică, mai ales în Sicilia, unde există o veche tradiție. Femeile se adună în grupuri și plantează semințe de flori, grâne și diferite alte plante în ziua echinocțiului de primăvară.

7. Oferirea de cadouri

În Iran, în ziua echinocțiului de primăvară, este sărbătorit Anul Nou, Nowruz. Este un festival antic, respectat și acum. În această zi, oamenii își oferă cadouri, petrec, se stropesc simbolic cu apă și aprind focuri de tabără.

Acestea sunt doar câteva dintre tradițiile surprinzătoare care sunt respectate cu ocazia echinocțiului de primăvară. Cel mai frumos mod în care poți serba și tu acest moment este să te bucuri de natură, alături de cei dragi.

Vezi și ce destin te așteaptă în funcție de planeta care îți guvernează zodia!

Surse foto: Pexels

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

  Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

  Cauta un furnizor in zona ta

  Ai nevoie de un SFAT?

  Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

  întreabă

  LIKE si intra in universul divelor!