Fetele de aur ale României! 14 medalii, dintre care șase de aur, performanța impresionantă a gimnastelor noastre la CE din Turcia

Fetele de aur ale României! 14 medalii, dintre care șase de aur, performanța impresionantă a gimnastelor noastre la CE din Turcia

Alina Maria Chirita, redactor DivaHair.ro

Delegația României de la Campionatul European de Gimnastică din Turcia a obținut o performanță excepțională. Junioarele și senioarele s-au întors în țară cu 14 medalii, dintre care șase de aur, după mai mulți ani în care gimnastica noastră nu a mai fost la nivelul altor vremuri.

Sursa foto: Instagram

Revelația competiției a fost sportiva Ana-Maria Bărbosu, în vârstă de 14 ani, însă de departe cea mai spectaculoasă revenire îi aparține sportivei Larisa Iordache, în prezent în vârstă de 24 de ani, ce s-a întors după trei ani de pauză, timp în care a suferit trei intervenții chirurgicale. Sportiva a obținut aurul la sol și la bârnă, după ce a făcut o contestație pentru prestația de la sol, fiind notată inițial cu 13,050, din cauza faptului că a fost calculat greșit gradul de dificultate al exercițiului. Gimnasta a obținut a doua sa medalia de aur din carieră de la Mersin, potrivit digi24.ro.

Larisa Iordache a obținut cea mai mare notă de la sol, 13,433, iar cealaltă româncă din finală, Antonia Duță, a ocupat locul cinci, cu 12,600.

Felicitate de Nadia Comăneci

Performanța Larisei Iordache a fost aplaudată și de Nadia Comăneci, ce a spus că este lăudabil modul în care gimnasta a revenit în competiție, după o lungă pauză. "O mare bucurie, am rămas impresiontă de revenirea Larisei. După trei ani fără competiții este greu să revii la nivelul actual în lumea gimnasticii, iar ea, care a și avut această accidentare și trei operații, nici nu mi-am putut imagina că și-ar fi putut revenit la acest nivel.", a declarat Nadia Comăneci, conform Digi 24.ro.

Ana Maria Bărbosu - junioara cu șase medalii de aur la CE din Turcia

Totodată, marea sportivă a lăudat și performanța notabilă a junioarelor. "Sunt ani buni de zile de când nu am mai văzut așa junioare la noi în țară și cu mare potențial. Baza lor este foarte bună. Înțeleg că acolo de unde vin aceste fete este cineva care le învață gimnastică așa cum trebuie, abecedarul funcționează. Aceste junioare sunt încă cruduțe, dar au potențial.", a mai spus campioana, pentru sursa citată.

Citește și: Totul despre zeița de la Montreal: cele mai importante momente din viața Nadiei Comăneci

Sursa foto: Facebook

Și dacă tot vorbim despre junioare, Ana Maria Bărbosu, originară din localitatea focșăneană Unirea-Odobești, este considerată speranța viitorului gimnasticii din România. Sportiva, în vârstă de 14 ani a condus detașat la individual compus, sărituri, paralele, bârnă și sol, și s-a întors în România cu șase medalii de aur. A șasea medalie a obținut-o împreună cu colegele sale, Mara Ceplinschi, Iulia Trestianu, Andreea Preda și Ana Turcu. Totodată, Mara Ceplinschi a câștigat argintul la sol, iar Andreea Preda bronzul la bârnă. 

Cea de-a 33-a ediție a Campionatelor Europene de gimnastică s-a desfășurat într-un mod diferit față de anii trecuți. Au participat sportive din 14 țări, mai puțin Franța, Marea Britanie, Italia, Olanda sau Rusia, din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei de coronavirus. 

Surse articol: Digi24 / GSP / RadioReșita

Sursa foto principală: Instagram

Surse foto: Instagram, Facebook

Articolul urmator
Tradiții și obiceiuri pe care românii le respectă în postul Crăciunului. Multe dintre ele te vor ajuta să ai un an nou rodnic și plin de noroc
Tradiții și obiceiuri pe care românii le respectă în postul Crăciunului. Multe dintre ele te vor ajuta să ai un an nou rodnic și plin de noroc
Cât de bine cunoşti geografia României?
Incepe quiz
Cât de bine cunoşti geografia României?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.