Greșeala pe care toate gospodinele o fac când vopsesc ouăle de Paște

Greșeala pe care toate gospodinele o fac când vopsesc ouăle de Paște

Redactor Divahair.ro

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a creștinilor, deoarece simbolizează esența creștinismului: bucuria Învierii și credința în viața veșnică. Pregătirile pentru Paște încep, în primul rând, cu ținerea postului, spovedirea și împărtășania. Apoi, după curățarea sufletului, creștinii se ocupă și de curățenia din casă. Gospodinele zoresc prin casă în Săptămâna Mare și se asigură că fiecare colțișor strălucește pentru primirea lui Iisus.

Până în Joia Mare, orice gospodină ar trebui să termine curățenia și să se ocupe de acum de bucatele care vor abunda pe masa de Paște. De la pasca cremoasă, cozonacii pufoși și până la tradiționalul drob de miel, toate gospodinele se asigură că cei dragi vor avea de toate pe masă. Totuși, cea mai importantă pregătire de Paște este, desigur, vopsitul ouălor. Deși ai crede că nu există nimic care să meargă prost în acest proces, se pare că unele gospodine fac o anumită greșeală, care intră în contradicție cu tradiția creștină și care poate să le aducă ghinion tot anul. Ești curioasă despre ce este vorba? Află mai jos!

oua rosii vopsite

Iată care este greșeala pe care toate gospodinele o fac când vopsesc ouăle de Paște!

Ouăle vopsite în roșu își au originea chiar din vremea lui Iisus Hristos. Tradiția spune că însăși Maica Domnului a venit să își vadă Fiul răstignit pe cruce și a adus cu Ea un coș plin de ouă. Deoarece coșul era așezat la picioarele Mântuitorului, acestea au început rapid să se coloreze de la sângele care picura pe picioarele lui Iisus. O altă legendă spune că Mântuitorul a spus că ouăle roșii trebuie să fie păstrate ca o tradiție și după moartea Lui și că fiecare credincios trebuie să aibă în casa sa ouă roșii de Paște.

Totuși, de unde au apărut ouăle colorate? În timp ce cele roșii simbolizează ouăle înroșire de sângele lui Iisus, ouăle colorate au și ele un rol la fel de important. Culorile deschise simbolizează venirea primăverii, bucuria reînvierii și renașterea naturii. Acestea aduc pe fața copiilor un mare zâmbet de fericire și reunesc familia în jurul mesei pentru ciocnit.

oua colorate

Cea mai mare greșeală pe care o fac gospodinele atunci când vopsesc ouăle de Paște este că nu țin cont de ziua în care este cel mai bine să facă acest lucru. Deși primele 3 zile din Săptămâna Mare sunt dedicate curățeniei, vopsirea ouălor trebuie făcută doar în Joia Mare. Tradiția creștină rezervă această zi pentru înroșirea ouălor și spune că acest lucru nu trebuie făcut în nicio altă zi, deoarece poate avea consecințe grave. Gospodinele care vor face asta în Joia Mare vor aduce norocul și prosperitatea în case pentru tot anul și îi vor feri pe cei dragi de boli. De asemenea, se spune că ouăle vopsite în această zi sunt mult mai rezistente și pot fi folosite după ce sunt sfințite la biserică cu rol protector în casă și gospodărie sau îngropate în curte. Creștinii se mai spală și pe față cu apa în care sunt așezate câteva ouă roșii în prima zi de Paște pentru a fi sănătoși și frumoși tot anul, asemenea oului.

Gospodinele trebuie să evite cu orice preț să vopsească ouăle în Vinerea Mare, deoarece această zi este dedicată postului negru și rugăciunii. În această zi nu se face treabă, nu se spală și nu se aprind cuptoarele. În caz contrar, toate relele se vor abate asupra familiei.

 Toate gospodinele trebuie să evite această greșeală când vopsesc ouăle de Paște și să țină cont de obiceiurile creștine! Doar așa pot avea parte de prosperitate și fericire în familie.

Surse foto: Pixabay

Articolul urmator
De la campioană olimpică la om al străzii. Povestea cutremurătoare a Lilianei Petrișor, care a rămas fără familie și a doua casă când îi era lumea mai dragă
De la campioană olimpică la om al străzii. Povestea cutremurătoare a Lilianei Petrișor, care a rămas fără familie și a doua casă când îi era lumea mai dragă
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?
Incepe quiz
Ce stil vestimentar ar trebui să adopți de Paște?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.4 (42)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.