Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Huawei inspiră următoarea generație de femei să se alăture industriei de tehnologie

Redactor Divahair.ro

Tehnologia trebuie să funcționeze pentru toată lumea și trebuie să reprezinte cerințele și dorințele tuturor iar femeile trebuie să fie o parte integrantă a progresului tehnologic comun. Acesta este motivul pentru care este important ca poveștile femeilor din tehnologie să fie auzite și împărtășite.

Barierele care împiedică femeile să acceseze și să aibă cariere în industria tehnologică trebuie să fie distruse. Acest lucru trebuie să înceapă la nivel local, prin educație și formare, oferind fetelor și femeilor tinere oportunitățile și abilitățile de a intra în lumea tehnologiei.

Acest lucru nu se va întâmpla peste noapte, dar Huawei vrea să facă tot ce poate pentru a încuraja această transformare. De exemplu, peste 11 mii de studente au participat la Huawei ICT Academy, care colaborează cu universități de top pentru a oferi tinerilor instruire practică cu cele mai noi tehnologii.

femeie in fata laptopului

La Huawei, femeile și bărbații din companie comemorează începutul unei călătorii uimitoare: călătoria Huawei în Europa, pentru Europa. Anul trecut, pentru a marca Ziua Internațională a Femeii, Huawei a declarat că „scopul nostru este de a inspira următoarea generație de femei să se alăture sectorului tehnologic. Și de aceea nu economisim resurse în sprijinirea inițiativelor care pot ajuta femeile - și cel mai important, fetele - să înțeleagă că și aceasta este „lumea lor”; că tehnologia nu este făcută numai pentru ele, ci că tehnologia poate fi făcută și modelată de ele.”

Acum 20 de ani, Huawei și-a deschis primul centru de cercetare și dezvoltare în Europa. A fost începutul unei relații fructuoase care a legat milioane de cetățeni, case și afaceri din Uniunea noastră, pe continentul nostru. Astăzi, Huawei are 23 de centre de cercetare și dezvoltare în toată Europa și are aproape 15.000 de profesioniști - dintre care 70% sunt angajați la nivel local.

Femeile reprezintă jumătate din populația lumii - și asta înseamnă că talentul feminin se ridică și la jumătate din talentul lumii. În societatea actuală, când avem nevoie de tot talentul disponibil pentru a ieși mai puternici din criza Covid, nu ne putem permite să risipim talentul femeilor. Printre aceste minți strălucitoare, există multe femei grozave care fac diferența la toate nivelurile.

Frecvent, una dintre problemele cu care se confruntă femeile atunci când se alătură industriei tehnologice este că nu pot accesa poziții de top. Aceasta este ceea ce numim „tavanul de sticlă” - ceva ce nimeni nu poate vedea, dar care există și împiedică femeile să-și ducă cariera la cele mai înalte niveluri.

Dar cei de la Huawei sunt convinși că, pentru ca schimbarea să se întâmple, societatea în ansamblu trebuie să creadă în ea. De aceea, încurajează și alte companii, indiferent dacă sunt mari sau mici, să creadă în schimbare. Pentru că numai atunci când credem cu adevărat în schimbare putem să o realizăm.

De ani de zile, Huawei lucrează activ la includerea tuturor persoanelor din lumea digitală și implementarea atât a SDG-urilor ONU, cât și a proiectelor proprii de combatere a tuturor formelor de excludere ca parte a unei inițiative globale Huawei TECH4ALL. Huawei consideră că transformarea digitală va aduce multe beneficii femeilor, va promova egalitatea de gen în industria tehnologică și va transforma în cele din urmă societatea în ansamblu.

Rezultatul final este că, indiferent dacă șefii de echipă sau membrii echipei sunt bărbați sau femei, la Huawei toată lumea este susținută astfel încât să poată străluci. La Huawei, știm că „tavanul de sticlă” poate fi spart. Aveți nevoie doar de pasiune și perseverență pentru a o face - și atunci când aveți nevoie de sprijin, atât colegele, cât și bărbații, vor fi acolo pentru a vă sprijini.

Huawei o oferă drept exemplu pe Sophie Batas, directorul lor pentru securitate cibernetică și confidențialitate a datelor, la biroul Huawei de la Bruxelles. Indiferent pe cine întrebați, toată lumea vă va spune același lucru: Sophie își cunoaște subiectele de la A la Z și conduce eforturile echipei în domenii care, pentru mulți dintre noi, sunt o altă lume.

Sophie este un lider uimitor, dar nu numai datorită capacităților sale intelectuale. Sophie este un lider uimitor, deoarece împuternicește alte persoane, alte femei, să devină și ei lideri. Și cel mai bun lucru este că, făcând acest lucru, ea îi încurajează pe ceilalți colegi să facă același lucru.

Dacă sunteți femeie: ajutați alte femei să strălucească. Mereu. Și dacă sunteți bărbat, mesajul este exact același: ajutați și femeile să strălucească. Fiți un model în viața ta de zi cu zi, un exemplu. Străduiți-vă să atingeți egalitate, diversitate și incluziune atunci când înființați echipe de proiect, când convocați întâlniri, când promovați angajații. Faceți din egalitate o valoare esențială a vieții dvs.

Prin urmare, mesajul celor de la Huawei de astăzi este clar: indiferent dacă lucrați la un start-up sau la o companie multinațională; indiferent dacă sunteți freelance, stagiar, tânăr profesionist sau manager de top: eforturile dvs. pot contribui la promovarea egalității în industria dvs., în orașul dvs., în țara dvs. și în Europa.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!