Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

In numele sanatatii si al solidaritatii, 2.700 de adulti si copii au alergat la Crosul roz Casiopeea

Roxana Pana

Aproximativ 2.700 de adulti si copii au participat la Marsul si Crosul Casiopeea impotriva cancerului la san, eveniment sportiv si umanitar ajuns la cea de-a IV-a editie. Cu fondurile stranse din taxele de participare vor fi achizitionate proteze mamare, urmand a fi donate de catre Asociatia Casiopeea unor femei care au suferit o mastectomie.

La startul Marsului si Crosului Casiopeea s-au aliniat si trei dintre cele mai apreciate persoane publice din teatru si televiziune - Medeea Marinescu, Monica Davidescu si Florentina Opris, imbracand tricoul roz al luptei impotriva cancerului mamar. Ambasadoarele crosului sustin promovarea sportului pentru sanatate si au alergat alaturi in cursa femeilor, in spiritul solidaritatii umane.

1

Organizat in trei editii in Bucuresti (2010, 2011, 2012) si in doua editie in Brasov (2012, 2013), evenimentul "Marsul si Crosul Casiopeea impotriva cancerului la san" a mobilizat pana in prezent peste 11.000 de persoane. La incheierea acestei editii, Asociatia Casiopeea va putea dona 250 de proteze mamare. Fondurile stranse din taxele de participare vor fi folosite in totalitate pentru achizitionarea acestor proteze mamare.

Evenimentul a fost orgnizat cu sprijinul Primariei Municipiului Bucuresti, al companiilor partenere (GDF SUEZ Energy Romania, VEOLIA ENVIRONNEMENT, Decathlon Romania, Renault, GSK, LAFARGE, Banca Italo Romena, Michelin, Arta Grafica, Carrefour, Hellenic Coca Cola, Groupama Asigurari, Cora) si al partenerului de preventie - Clinicile Anima, Asociatia Casiopeea, alaturi de Ministerul Sportului si Tineretului, Directia pentru Sport si Tineret Bucuresti si Clubul Copiilor sector 1.

2

Participantii au avut posibilitatea sa se inscrie la:

- Cursa Copiilor 6 - 8 ani si 9-11 ani (fete si baieti): 750 m
- Cursa Adolescentilor 12-16 ani (fete si baieti): 1,7 km
- Cursa Barbatilor (peste 17 ani): 6 km
- Cursa Femeilor (peste 17 ani): 6 km
- Marsul Familiei (pentru toate varstele): 3 km

Fiecare adult inscris a achitat o taxa de participare, in valoare de 40 de lei (varsta peste 17 ani), adolescentii au au platit 15 lei (varsta 12-16 ani), iar copii 5 lei (varsta 6-11 ani).

Pe langa participantii veniti in familie sau cu prietenii, crosul Casiopeea s-a bucurat si de prezenta angajatilor companiilor inscrise in cursa Corporate Challenge. Cei mai numerosi participanti au fost din partea companiei Renault Group, cu 700 angajati inscrisi, iar pe locurile al doilea si al treilea s-au clasat GDF SUEZ Energy Romania si Veolia Environnement. Prin participarea la aceasta actiune, companiile dau dovada de responsabilitate sociala si de solidaritate umana, incurajandu-si angajatii sa se implice, la randul lor, in activitati sportive si caritabile.

3

Marsul si Crosul Casiopeea se organizeaza anual pentru ajutorarea directa a femeilor diagnosticate cu cancer mamar. Asadar, fiecare inscris contribuie la imbunatatirea vietii beneficiarelor. Un alt obiectiv al Marsului si Crosului Casiopeea vizeaza preventia si informarea publicului cu privire la depistarea cancerului de san. Prin urmare, fiecare participant adult va primi un voucher transmisibil pentru o ecografie mamara si o consultatie ginecologica gratuite, gratie parteneriatelor cu Clinicile Anima din Bucuresti. Acest dar le va permite femeilor sa beneficieze de o depistare precoce si sa reduca astfel riscurile aparitiei cancerului de san.

"Asociatia Casiopeea multumeste tuturor bucurestenilor care au ales sa vina in Parcul Tineretului si ii felicita pentru lectia de umanitate ce o dau celorlalti" - Marina Otelea Presedinte Asociatia Casiopeea.

Fiecare participant poate fi considerat un invingator, la categoria solidaritate. Insa cativa au plecat acasa si cu premii, oferite cu sprijinul partenerilor.

Lista castigatori:

Baieti (9-11 ani) Fete (9-11 ani)
Mititelu Damian      1. Bercea Crina
Siminescu Robert    2. Mihalache Maria
Marinescu Robert    3. Draghicescu Lavinia
Dima Matei             4. Purcaroiu Sonia
Braboveanu Ovidiu  5. Bucurescu Raluca

Adolescenti baieti (12-16 ani) Adolescenti fete (12-16 ani)
1.Banescu Nicolae    1. Mititelu Gabriela
2.Mateescu Costin    2.Pituleanu Sanziana
3.Vlad Alexandru      3.Brica Ana-Maria
4.Englizian Eduard    4.Dima Maria
5.Tudorache Paul     5.Haralamb Roxana

Barbati Femei
1. Lutic Cristian         1.Buga Florentina
2.Vlad Victor             2. Ivanov Roxana
3. Trandafir Emanuel 3.Ogawa Hiroko
4. Purcea Ionut         4.Beliscu Maria
5. Ene Pavel             5.Andrei Luiza
 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!