Jocurile Olimpice 2016: lecții de viață de la atleții olimpici

Jocurile Olimpice 2016: lecții de viață de la atleții olimpici

Redactor Alexa Galgau

Pentru că suntem cu toții pregătiți să urmărim Jocurile Olimpice din 2016, care unesc și entuziasmează o lume întreagă, acum este momentul cel mai potrivit să învățăm câteva lucruri prețioase despre viață de la adevărații campioni ai lumii, care și-au atins scopurile prin muncă asiduă și ambiție, nu doar prin talent. Deja am stabilit care sunt cei mai sexy atleți de la Jocurile Olimpice de anul acesta, iar acum trebuie să luăm și câteva notițe de la cei care ajung să se întreacă în asemenea competiții.

Iată care sunt cele cinci lecții de viață importante pe care le poți învăța de la atleții olimpici!

Jocurile Olimpice din 2016: ce să înveți de la atleți

Ne place să urmărim atleții olimpici în acțiune și îi admirăm, fără a ne gândi că și noi am putea ajunge foarte departe dacă am lua câteva lecții de la ei. Atleții au câteva calități (dobândite, nu înnăscute) care le garantează succesul și pe care orice om le poate dezvolta, dacă își dorește cu adevărat.

1. Sunt obsedați de țelurile lor

Cu toții am auzit că atleții olimpici trăiesc efectiv pentru sportul pe care îl practică, însă cei mai mulți dintre noi nu ne dăm seama ce presupune acest lucru. Antrenamentul începe devreme în viață și nu se poate spune că atleții olimpici au un trai normal, pentru că de multe ori ajung să trăiască mai degrabă cu colegii și antrenorii lor decât cu familia.

Viața lor evoluează în jurul unei singure idei: să ajungă cei mai buni în ceea ce fac. Iar acesta este unul dintre ingredientele indispensabile ale succesului. Dacă vrei să faci performanță, indiferent de domeniu, va trebui să devii obsedată de țelul tău - desigur, nu atât încât să îți faci rău, dar destul cât să nu uiți niciodată de el. Poate că tu, ca om normal, nu vei avea un singur scop major, ci mai multe. Poate că vei avea zi de zi niște țeluri. Așadar, în fiecare dimineață când te trezești, pune pe hârtie un top 5 al scopurilor majore pe care ți le propui pentru ziua respectivă și ține-te de ele, iar acest obicei mărunt te va ajuta să obții mai ușor succesul.

2. Profită de fiecare secundă pe care o au

Un om normal consideră că are suficient timp pentru a le face pe toate, iar acesta este începutul procrastinării, pentru că mulți dintre noi lăsăm pe mâine ce putem face azi. Ce putem învăța de la atleții care participă la Jocurile Olimpice este că fiecare minut contează pentru a atinge succesul. Fiecare clipă trebuie folosită la maximum pentru a ajunge mai aproape de țelul propus.

Mulți dintre noi începem să avem acest sentiment al urgenței pe la sfârșitul zilei, al săptămânii sau când plecăm în vacanță, însă, dacă am fi atât de entuziasmați mereu, productivitatea ar crește enorm, satisfacția muncii ar fi mult mai mare și ar crește astfel și nivelul de fericire. Viața este scurtă, așa că trebuie să folosești fiecare moment pentru a deveni mai bună!

3. Au încredere în ei

Un atlet nu ar putea ajunge la Jocurile Olimpice dacă nu ar crede în capacitatea lui de a câștiga. Acolo nu se duce nimeni cu dorințe mediocre sau doar pentru participare. Toți atleții care participă la Jocuri Olimpice se așteaptă să plece cu aurul. Aceasta este o altă lecție prețioasă pe care putem să o învățăm de la ei.

Dacă nu ai încredere în tine, vei rămâne mediocră. Atleții au încredere în ei chiar și când trec prin momente dificile de eșec. Așa trebuie să treci și tu prin obstacolele vieții! Cu toate acestea, trebuie să ai grijă să nu cazi în capcana supraestimării, ci să îți dai seama că mereu mai ai de învățat, dar să crezi în tine și în faptul că poți trece peste orice.

4. Acceptă să fie antrenați

Nimeni nu poate să ajungă pe vârful unui munte fără niciun fel de ajutor. Alteții olimpici nu fac excepție: ei au parte de cei mai buni antrenori din lume, iar acest lucru este indispensabil pentru a obține gloria.

Oamenii sunt ființe emoționale, iar antrenorii sau mentorii au rolul de a crea un echilibru între pasiune și disciplină. Cu cât o persoană este mai deschisă la minte, cu atât mai mult va dori să învețe de la alții, iar acesta este un pas important către succes.

5. Își creează un echilibru între muncă și odihnă

Care este una dintre cele mai mari probleme ale omului modern? Faptul că se suprasolicită și muncește până își „arde circuitele”. A fi un campion înseamnă a face eforturi supraomenești, dar și a lua o pauză atunci când este nevoie, tocmai pentru a evita suprasolicitarea, care poate duce la neîndeplinirea scopurilor propuse. 

Pentru a avea o viață frumoasă, trebuie în primul rând să îți dai seama care îți este limita, iar când o atingi, să faci un pas înapoi și să te oprești puțin. Altfel, vei ajunge epuizată fizic și mental și nu vei mai reuși să te aduni atunci când va fi nevoie.

Atleții de la Jocurile Olimpice din 2016 nu sunt acolo doar ca să ne țină cu sufletul la gură, ci și ca să ne învețe lucruri prețioase despre cum putem ajunge să avem succes în viață.

Articolul urmator
Care este semnificația numărului de înger 9292 în viață și în dragoste
Care este semnificația numărului de înger 9292 în viață și în dragoste

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.6 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.