„Marea fără valuri” din România, situată la 60 km de București, perfectă pentru o evadare de weekend

„Marea fără valuri” din România, situată la 60 km de București, perfectă pentru o evadare de weekend

Lorena Pintilie

Dacă ești în căutarea unui loc în natură în care să te relaxezi în minivacanța de Rusalii, dar nu vrei să vizitezi litoralul românesc din cauza aglomerației, avem noi recomandarea perfectă pentru tine. La mai puțin de 60 de kilometri de București vei găsi locul ideal pentru relaxare, soare, plajă și apă. Descoperă care este cea mai ușoară rută pentru a ajunge la „plaja fără valuri” de lângă capitală!

Acum că vara și-a intrat în drepturi, iar temperaturile continuă să crească, românii caută un loc frumos în care să se răcorească în weekenduri. Dar, pentru că zonele populare de pe litoral sunt mult prea aglomerate pentru iubitorii de liniște și relaxare, aceștia s-au îndreptat spre alte locații unde să își găsească pacea interioară.

Din fericire, există destul de multe opțiuni mai accesibile decât stațiunile de la Marea Neagră. Un astfel de loc se situează la o aruncătură de băț de capitală, în Giurgiu, la plaja Gostinu. Această plajă superbă, denumită de cei din zonă „marea fără valuri”, este oaza de liniște pentru puțină recreere de weekend.

Majoritatea turiștilor care au vizitat plaja de la Gostinu s-au arătat mai mult decât mulțumiți, fiind de părere că este chiar mai plăcut decât pe litoral. În zonă este amenajată o plajă cu nisip fin, sunt montate șezlonguri și umbreluțe și există chiar și terase unde se poate cumpăra atât băutură, cât și mâncare. Însă, spre deosebire de stațiunile din Mamaia, Eforie Nord și Sud, sau Costinești, la plaja din Gostinu nu ai opțiune de cazare.

14 stațiuni balneare care te vor ajuta să tratezi problemele coloanei

Drumul spre „marea fără valuri” de lângă București

Pentru a ajunge din capitală la plaja de pe malul Dunării trebuie să urmezi ruta clasică București-Giurgiu. Cu aproximativ 8 kilometri înainte de a ajunge în Giurgiu, se ramifică un drum județean care o ia spre stânga, spre comuna Oinacu. Continuă tot înainte până treci de localitatea Braniștea și ajungi în comuna Gostinu.

Drumul este asfaltat, numai bun pentru o călătorie rapidă de la blocurile încinse la foșnetul copacilor. Dar în ajutor îți sare și Google, care te îndrumă direct spre plajă prin aplicația Google Maps. Drumul din capitală până la plajă durează aproximativ o oră și 15 minute.

Alte plaje sălbatice din România

Plaja Tuzla: acest loc minunat se află exact între Constanța și Mangalia. Chiar dacă nu există o plajă amenajată, nefiind zonă turistică, sunt porțiuni unde turiștii se pot așeza la umbră pe o păturică sau pe un prosop. Apa din zonă este foarte limpede, însă nu se recomandă să te aventurezi în larg dacă nu știi să înoți, pentru că apa este destul de adâncă și lipsesc salvamarii.

Plaja Corbu: Spre deosebire de plaja de la Tuzla, aici oamenii sunt încurajați să intre în apă. Marea este plină de pești colorați, iar apa este foarte curată, atrăgându-i pe iubitorii de snorkeling.

Plaja Șuncuiuș: Puțin mai departe de capitală găsești și plaja de la Șuncuiuș, la aproximativ 60 de kilometri de Oradea, la poalele munților Pădurea Craiului. Turiștii au comparat peisajele cu cele din Thailanda, unde muntele se întâlnește cu marea.

Surse foto: Freepik

Surse articol: Click!, b1

Articolul urmator
Doamna Stela a supraviețuit unui accident vascular cerebral, dar a rămas cu probleme grave de sănătate. Își duce traiul singură, fără ajutor și cu un venit de 65 de lei pe lună
Doamna Stela a supraviețuit unui accident vascular cerebral, dar a rămas cu probleme grave de sănătate. Își duce traiul singură, fără ajutor și cu un venit de 65 de lei pe lună
Ce vedeta din Romania esti?
Incepe quiz
Ce vedeta din Romania esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (3)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.