Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Mitul întoarcerii lui Saturn. Cum îți schimbă viața această planetă începând cu vârsta de 27 de ani

DivaHair

Când eram mici, eram întrebați frecvent ce vrem să „ne facem” atunci când ajungem mari. Dacă răspunsurile noastre de atunci erau conforme cu interesele, curiozitățile și, de ce nu, cu teribilismul specifice vârstei, la maturitate, această întrebare încă este validă, dar poate căpăta alte răspunsuri.

Și asta pentru că maturitatea este, se pare, ceva repetitiv, care vine în viața noastră la un interval de 29.4 ani, datorită unor mișcări ciclice pe care planeta Saturn le face în jurul Soarelui. Cu alte cuvinte, între 27 și 30 ani, viața noastră începe să se schimbe, iar adevărata noastră maturitate își intră în drepturi.

Explicația acestui ciclu este următoarea: Saturn este cunoscut ca fiind planeta Karmei, ce are rolul de a te face să-ți înveți lecția pe propria piele. Și nu în cel mai plăcut mod cu putință. Una dintre percepțiile astrologice în legătură cu Saturn este că acest corp ceresc simbolizează moartea. Este, de altfel, o reinterpretare modernă a simbolului lui Saturn - considerat și patronul agriculturii, care o reprezenta pe Ceres, zeița recoltei la grecii antici, ținând în mână o coasă și un buchet de spice.

Mitul intoarcerii lui Saturn-simbolul agriculturii

Iar Saturn este planeta care are o viteză de rotație foarte lentă în jurul Soarelui, de 29.4 ani, aceasta fiind perioada în care revine la poziția inițială.

Prima întoarcere a lui Saturn, care se poate întâmpla între vârstele de 27 și 30 de ani, este ca un majorat al rolului pe care îl joci pe acest pământ. Este vârsta la care devii și mai responsabil, dar și mai încărcat de poverile vieții. La această vârstă ți se schimbă percepția asupra vieții, îți dai seama care sunt îndatoririle tale, ce obiective ai în viață. Practic, devii cu adevărat adult.

Este o perioadă în care te poți confrunta cu greutăți, pentru că Saturn este considerat un mentor, planeta care dă lecții, care te ajută să deschizi ochii, care te învață să faci primii pași în viața de adult. Însă calea prin care primești aceste lecții nu este deloc ușoară.

Tot în această perioadă a primei maturități există cele mai mari șanse să faci pași importanți în carieră. Să nu uităm că Saturn este planeta care guvernează Capricornul, unul dintre cele mai „silitoare” semne ale zodiacului.

Mitul intoarcerii lui Saturn

Mitul întoarcerii lui Saturn (sau teoria ciclicității saturniene) este reprezentat de un interval de 2.5 până la 3 ani, timp în care vei sta în fața celor mai profunde schimbări ale tale. Este vremea marilor răspunsuri, vei fi nevoit să-ți depășești limitele, iar greșelile pe care le-ai făcut până la 27 de ani te ajung din urmă. Plătești pentru ele într-un fel sau altul.

Este însă, așa cum spuneam mai sus, o ocazie bună să înveți din aceste greșeli, pentru că, de fapt, Saturn asta vrea să-ți semnalizeze. Într-o viață de om, Saturn mai are două întoarceri, la 58 și 84 de ani.

Dacă ești atentă la semnele transmise de această planetă atât de sobră și serioasă, cu siguranță nu-ți va părea rău!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4 (15)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!