O pildă cutremurătoare și înțeleaptă despre suferință pe care, dacă o vei citi, întreaga viață ți se va schimba

O pildă cutremurătoare și înțeleaptă despre suferință pe care, dacă o vei citi, întreaga viață ți se va schimba

Alida Enache

Mulți oameni care îl slăvesc pe Dumnezeu uită că au primit șansa de a se bucura de magia vieții din partea acestuia cu un motiv exact. Domnul, în toată măreția sa, nu are pretenția de a fi glorificat constant, ci își dorește ca fiecare om în parte, fiecare trimis al său pe pământ să se bucure de ceea ce i-ar putea oferi experința umană. Încearcă să înțelegi că nu-l cinstești pe Dumnezeu doar prin rugăciune, post sau suferință nejustificată, ci chiar dimpotrivă. Trebuie să te folosești de toate atuurile tale, de toate calitățile pe care ți le-a oferit pentru a ridica munții din loc. În tine există o putere extraordinară, iar rolul tău pe pământ este de a-ți lăsa amprenta așa cum doar tu știi! Asta și-ar dori Divinitatea din partea ta...

Te invităm să citești în rândurile de mai jos o pildă înțeleaptă despre suferință pe care toată lumea ar trebui să o cunoască. Aceasta îți va schimba perspectiva asupra vieții!

 Imagine alb-negru cu un ochi trist și înlăcrimat

Fiecare dintre noi ne putem lăsa amprenta pe acest pământ într-un fel sau altul... Aceasta este creația noastră, moștenirea pe care o lăsăm, chiar și inconștient, în urmă!

La sfârșitul vieții sale, un bărbat a fost adus la Judecata de Apoi. Dumnezeu s-a uitat un timp îndelungat la acesta, dar nu i-a rostit nici măcar un cuvânt. Fiindcă nu a mai putut suporta tăcerea, bărbatul l-a întrebat cu tupeu:

"Doamne, ce crezi despre mine? De ce taci? La urma urmei, merit să ajung în Împărăția Cerurilor. Am suferit pe parcursul vieții mele!", a spus bărbatul încrezător, cu demnitate.

"Dar de când a ajuns suferința să fie considerată un merit?", a întrebat nedumerit Dumnezeu.

"M-am îmbrăcat doar în cârpe. Am mâncat doar tărâțe și mazăre uscată, am băut doar apă și nu m-am atins de femei. Toată viața am postit și m-am rugat. Nimic mai mult", i-a răspuns bărbatul, în timp ce se încrunta la El.

"Dar de ce ai făcut asta? Înțeleg că ai suferit... Dar de ce anume ai suferit?", a mai întrebat Dumnezeu.

"Pentru a te slăvi pe Tine...", a răspuns bărbatul fără nicio ezitare.

"Deci tu credeai că Eu înfometez o mare de oameni? Credeai că eu aș vrea să te îmbraci în cârpe? Credeai că aș vrea să te privez de bucuriile vieții?", a întrebat din nou, extrem de întristat, Domnul.

Dintr-o dată s-a făcut liniște, iar Dumnezeu se uita îngrijorat către bărbat.

"Deci? Ce se va întâmpla cu mine?", a întrebat bărbatul.

"Tu spui că ai suferit... Cum să îți explic pentru a te face să înțelegi mai bine? Uite, aici, de exemplu, este tâmplarul care a fost în fața ta. Toată viața a construit case pentru oameni, uneori chiar în frig. Deseori a muncit înfometat și de foarte multe ori s-a lovit la degete. A suferit... Dar tot a construit case. Și apoi și-a încasat salariul, care era unul destul de bun. Dar tu toată viața nu ai făcut decât să te lovești la degete cu un ciocan.", i-a explicat Dumnezeu.

Dumnezeu a tăcut o clipă...

"Și unde sunt casele pe care le-ai construit? Te întreb..."

Citește și: Dumnezeu este mare, fără doar și poate: o pildă despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii

Sursă articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Numărul de înger 1221: care este semnificația spirituală în viață și în dragoste
Numărul de înger 1221: care este semnificația spirituală în viață și în dragoste
Ce tip de suferinta te copleseste?
Incepe quiz
Ce tip de suferinta te copleseste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.