O pildă cutremurătoare și înțeleaptă despre suferință pe care, dacă o vei citi, întreaga viață ți se va schimba

O pildă cutremurătoare și înțeleaptă despre suferință pe care, dacă o vei citi, întreaga viață ți se va schimba

Alida Enache

Mulți oameni care îl slăvesc pe Dumnezeu uită că au primit șansa de a se bucura de magia vieții din partea acestuia cu un motiv exact. Domnul, în toată măreția sa, nu are pretenția de a fi glorificat constant, ci își dorește ca fiecare om în parte, fiecare trimis al său pe pământ să se bucure de ceea ce i-ar putea oferi experința umană. Încearcă să înțelegi că nu-l cinstești pe Dumnezeu doar prin rugăciune, post sau suferință nejustificată, ci chiar dimpotrivă. Trebuie să te folosești de toate atuurile tale, de toate calitățile pe care ți le-a oferit pentru a ridica munții din loc. În tine există o putere extraordinară, iar rolul tău pe pământ este de a-ți lăsa amprenta așa cum doar tu știi! Asta și-ar dori Divinitatea din partea ta...

Te invităm să citești în rândurile de mai jos o pildă înțeleaptă despre suferință pe care toată lumea ar trebui să o cunoască. Aceasta îți va schimba perspectiva asupra vieții!

 Imagine alb-negru cu un ochi trist și înlăcrimat

Fiecare dintre noi ne putem lăsa amprenta pe acest pământ într-un fel sau altul... Aceasta este creația noastră, moștenirea pe care o lăsăm, chiar și inconștient, în urmă!

La sfârșitul vieții sale, un bărbat a fost adus la Judecata de Apoi. Dumnezeu s-a uitat un timp îndelungat la acesta, dar nu i-a rostit nici măcar un cuvânt. Fiindcă nu a mai putut suporta tăcerea, bărbatul l-a întrebat cu tupeu:

"Doamne, ce crezi despre mine? De ce taci? La urma urmei, merit să ajung în Împărăția Cerurilor. Am suferit pe parcursul vieții mele!", a spus bărbatul încrezător, cu demnitate.

"Dar de când a ajuns suferința să fie considerată un merit?", a întrebat nedumerit Dumnezeu.

"M-am îmbrăcat doar în cârpe. Am mâncat doar tărâțe și mazăre uscată, am băut doar apă și nu m-am atins de femei. Toată viața am postit și m-am rugat. Nimic mai mult", i-a răspuns bărbatul, în timp ce se încrunta la El.

"Dar de ce ai făcut asta? Înțeleg că ai suferit... Dar de ce anume ai suferit?", a mai întrebat Dumnezeu.

"Pentru a te slăvi pe Tine...", a răspuns bărbatul fără nicio ezitare.

"Deci tu credeai că Eu înfometez o mare de oameni? Credeai că eu aș vrea să te îmbraci în cârpe? Credeai că aș vrea să te privez de bucuriile vieții?", a întrebat din nou, extrem de întristat, Domnul.

Dintr-o dată s-a făcut liniște, iar Dumnezeu se uita îngrijorat către bărbat.

"Deci? Ce se va întâmpla cu mine?", a întrebat bărbatul.

"Tu spui că ai suferit... Cum să îți explic pentru a te face să înțelegi mai bine? Uite, aici, de exemplu, este tâmplarul care a fost în fața ta. Toată viața a construit case pentru oameni, uneori chiar în frig. Deseori a muncit înfometat și de foarte multe ori s-a lovit la degete. A suferit... Dar tot a construit case. Și apoi și-a încasat salariul, care era unul destul de bun. Dar tu toată viața nu ai făcut decât să te lovești la degete cu un ciocan.", i-a explicat Dumnezeu.

Dumnezeu a tăcut o clipă...

"Și unde sunt casele pe care le-ai construit? Te întreb..."

Citește și: Dumnezeu este mare, fără doar și poate: o pildă despre credință și despre puterea infinită a rugăciunii

Sursă articol: Cluber

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Părintele Vasile Ioana îi critică pe credincioșii care vin la biserică să ceară noroc în viață. „Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”
Părintele Vasile Ioana îi critică pe credincioșii care vin la biserică să ceară noroc în viață. „Sunt unii care cred dau acatistul, gata, le merge bine”
Ce tip de suferinta te copleseste?
Incepe quiz
Ce tip de suferinta te copleseste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (4)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.