Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Opera lui Traian, subiect de dezbatere la clubul Filantropia

Redactor Divahair.ro

Clubul Filantropia se compune din etnologi, antropologi, sociologi, psihologi etc., iubitori de oameni vii, de teme la fel de vii si de aprige dezbateri.

In libraria Carturesti MTR (la Nuiele), incepand din 2009, se produc lansari - dezbateri de carte etno-socio-psiho-demo.

Vineri, 28 octombrie 2011, ora 18:00, la Clubul Filantropia, se va discuta despre Opera lui Traian, de Ramon de Basterra, carte aparuta la Editura Institutul European, Iasi, 2011.

Invitati: Mariano Martín Rodriguez, Oana Presecan

Moderator: Serban Anghelescu, etnolog

Volumul - un jurnal de calatorie scris in perioada interbelica - este singurul de acest gen dedicat Romaniei de catre un scriitor spaniol. Desi a fost redactat in urma cu nouazeci de ani, actualitatea lui este pe alocuri frapanta. Sunt descrise societatea bucuresteana de inceput de veac, practicile ortodoxe, bisericile bizantine pictate, vesmintele taranesti multicolore, traditiile, dar si balurile stralucite ale epocii, birocratia sufocanta ori moravurile usoare ale burgheziei. Cartea poate fi asadar de interes atat pentru publicul larg, cat si pentru cercetatorii din diverse domenii umaniste. Basterra anticipeaza filozofia nationalitatii, cultivata in Romania de Lucian Blaga si de cercul format in jurul revistei Gandirea. In anii '20, Nicolae Iorga a vorbit elogios despre acest eseu, propunand traducerea lui imediata.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!