Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Poate problema e la tine! Află dacă ești sau nu făcută să fii într-o relație stabilă

Otilia Geavlete, redactor Divahair.ro
Influențe din copilărie

Influențe din copilărie

Dacă în copilăria ta ai avut un model negativ al relațiilor pe termen lung, de exemplu, dacă părinții tăi sau alte persoane căsătorite ți s-au părut nefericite, s-ar putea să fugi de astfel de relații. Și modelul invers este valabil: dacă ai văzut persoane foarte fericite, care nu au o relație stabilă, ci trec de la o legătură la alta, este posibil să-ți formezi ideea că astfel de relații sunt preferabile.

Există și posibilitatea să fi trecut prin traume care te-au făcut să-ți pierzi încrederea în iubire. Dacă nu ai avut un atașament sigur cu părinții sau o persoană care te îngrijea și la care țineai a plecat, s-ar putea să dezvolți tendința de a fugi de relațiile pe termen lung, ca să nu mai suferi.

Dacă este o problemă din trecut care te tulbură și te face să te ferești de relațiile pe termen lung, trebuie să rezolvi acest conflict, înainte de a decide ce vrei să faci mai departe în viața ta. Este în regulă să fii singură sau să treci de la o relație la alta, dacă ești împăcată cu trecutul și decizi că preferi acest stil de relaționare sau că ți se potrivește etapei de viață în care te găsești, cel puțin momentan.

Atunci când se gândesc la iubire, majoritatea femeilor își doresc o relație pe termen lung, care să le facă să se simtă protejate și înțelese, acel gen de legătură care le dă sentimentul că sunt „acasă”. Pentru multe femei, stabilitatea legăturii contează mai mult chiar decât ideea de pasiune și aventură pe care o caută unii în dragoste.

Dar sunt și femei care nu gândesc astfel. Poate că au încercat să intre în relații serioase, să-și asume angajamente pe termen lung, dar, pur și simplu, nu au reușit. Motivele sunt foarte variate.

Anumite femei au trecut prin experiențe traumatizante și nu mai reușesc să investească încredere într-o nouă relație.

Altele își doresc să simtă mereu fiorii dragostei de început, iar atunci când senzațiile tari încep să se disipeze, se simt deconectate și caută o nouă iubire, pentru a experimenta încă o dată sentimentul de „fluturi în stomac” și vârtej emoțional. Astfel de femei trec dintr-o dragoste în alta, căutând mereu fiorul primelor întâlniri.

Astfel de persoane se simt foarte bine cu alegerile lor, dar, sub presiunea cunoscuților, a familiei sau a grupurilor de prieteni, încep să se îndoiască de corectitudinea alegerilor lor și să se întrebe dacă nu cumva este ceva în neregulă cu modul lor de a trăi iubirea.

Dacă fac terapie sau dezvoltare personală, unele dintre aceste femei pot descoperi că se tem de o relație stabilă din diferite motive, dar își doresc să intre într-un angajament pe termen lung. Atunci când problemele lor sunt rezovate, și relațiile lor se transformă, devenind statornice și de lungă durată.

Dar sunt și femei care descoperă că, pur și simplu, nu sunt făcute pentru relații pe termen lung, că se simt bine cu stilul lor de viață și că nu este nimic în neregulă dacă trec dintr-o poveste de dragoste în alta. Mai mult decât atât, stilul unei persoane nu este stabilit în mod definitiv și sunt etape din viață când o femeie simte că nu este pregătită „să se așeze la casa ei”, ci vrea să experimenteze cât mai mult, pentru a-și alege viitorul în cunoștință de cauză.

Iată care sunt principalele motive care te fac să respingi o relație stabilă!

Surse foto: Pixabay, Pinterest, Istock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (7)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!