Nu Skin
Adevarata Stare de Bine
Optezi sa Impresionezi

Primăria Parisului a decis: fără mașini în prima duminică a lunii!

Ana Maria Munteanu, redactor sef Divahair.ro

Decizie oficială: de acum înainte, în prima duminică a fiecărei luni, pentru a îmbunătăți calitatea aerului, mașinile vor fi intezise în capitala Franței! Legea va intra în vigoare din prima duminică a lunii octombrie, în data de 7.

Arcul de Triumf din Paris

Astfel, Parisul își extinde zonele în care nu este permis accesul cu autoturisme pentru a include și centrul orașului. Autovehiculele vor fi interzise în arondismentele 1, 2, 3 și 4 pentru prima duminică a fiecărei luni, începând cu acest week-end pe 7 octombrie.

Capitala franceză, care are deja o zi pe an în care nu se circulă cu autoturismele – 16 septembrie, este cel mai poluat oraș din Europa de Vest. Din Europa, în general, Parisul se situează pe locul 13 îm topul celor mai poluate orașe, în timp ce Londra este pe 25. Noua măsură, care va fi activă între orele 10 dimineața și 6 seara, va ușura deplasarea pietonilor, a celor cu bicicletă și a utilizatorilor de scootere și trotinete electrice.
Se vor face câteva excepții pentru dubițele de livrări, taxiuri, rezidenții locali și lucrătorii de la primărie care îngrijesc spațiile verzi din Paris.

Dar oamenii care vor profita de aceste beneficii trebuie să meargă exclusiv pe rutele destinate lor și să nu depășească limita de viteză de 20 km/h.
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a demarat campania Parisul Respiră pentru a curăța aerul din capitala franceză. Membră a partidului socialist, Hidalgo a declarat: "Această măsură, aşteptată cu nerăbdare de către locuitori, este rodul unui parteneriat important între prefectură, primarii sectoarelor şi de asociațiile de cartier".

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (2)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!