Nu Skin
Adevarata Stare de Bine

Problema de matematică pe care o rezolvă doar oamenii isteţi

Andreea Baluteanu

Multe dintre noi nu am avut o relaţie frumoasă cu matematica în şcoală şi nu resimţim nicio plăcere în a ne aminti de orele când ieşeam la tablă, în faţa unui profesor mai mult decât hotărât să ne arate că nu ştim nimic!

În ciuda repulsiei noastre pentru această materie, suntem convinse că putem să ne descurcăm cu o problemă de matematică de şcoala generală! Dacă şi tu crezi că eşti la fel de descurcăreaţă ca un copil de clasa a cincea, pune-te la încercare cu exerciţiul care a devenit viral în Japonia: 60% dintre tinerii de 20 de ani nu au fost în stare să îl rezolve!

Problema de matematică ce a pus pe jar Japonia: tu reuşeşti să o rezolvi?

Exerciţiul care i-a „încuiat” pe japonezi operează cu două noţiuni importante: ordinea efectuării operaţiilor şi împărţirea unui număr întreg la o fracţie! Le-ai învăţat în primii ani de şcoală şi stau la baza tuturor problemelor de matematică pe care le-ai rezolvat de-a lungul vieţii tale, aşa că nu ar trebui să îţi fie prea greu să identifici rezultatul corect. Ia în mână un creion şi o foaie de hârtie şi demonstrează-ţi că eşti mai isteaţă decât japonezii!

Care este rezultatul exerciţiului:

Arată-le japonezilor ce ştii şi rezolvă problema de matematică ce i-a încurcat pe asiatici, fără a trage cu ochiul la explicaţiile noastre de mai jos sau la rezultatul exerciţiului.

Dacă te simţi totuşi „pierdută”, ne oferim să îţi împrospătăm memoria cu câteva noţiuni de algebră elementară (din păcate). Astfel, în ceea ce priveşte ordinea operaţiilor dintr-o problemă de matematică, trebuie să ştii că întâi se efectuează înmulţirile şi împărţirile, iar abia apoi adunările şi scăderile, pornind întotdeauna de la stânga la dreapta.

Mai departe, împărţirea unui număr întreg la o fracţie nu respectă aceleaşi reguli ca înmulţirea lor. Astfel, împărţirea va fi abordată ca o înmulţire a unui număr întreg cu fracţia inversată. Cu ajutorul acestor concepte, problema de matematică nu îţi va mai da nicio bătaie de cap!

Şi rezultatul corect este: 1! Tu ai ajuns la el sau ai căzut în capcana mult mai popularului (dar incorectului) număr 9? Descoperă în filmuleţul de mai jos cum trebuia să procedezi pentru a rezolva această problemă de matematică supărătoare!

Te felicităm dacă ai ajuns la răspunsul corect şi îţi admirăm ţinerea de minte şi agerimea spiritului! Poţi afirma liniştită că eşti mai inteligentă decât majoritatea japonezilor! Dacă problema de matematică s-a dovedit mult prea dificilă, nu dispera: exersează-ţi isteţimea şi cu aceste întrebări-capcană care te pun la încercare!

Tu ce rezultat ai obţinut la problema de matematică „urâtă” de japonezi?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.0 (29)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!