Semnificația spirituală a echinocțiului de toamnă în lumea modernă

Semnificația spirituală a echinocțiului de toamnă în lumea modernă

Alida Enache

Soarele coboară pe cer, noaptea devine mai rece și întunecată, iar noi devenim tot mai atrași de căldură - de căldura sufletelor noastre, de căldura persoanei iubite, de căldura de acasă. Asta se întâmplă, treptat, în fiecare an, pe măsură ce "pătrundem" mai profund în sezonul rece. Trecerea de la vară la toamna astronomică are loc în data de 23 septembrie, la ora 04:04 și poartă numele de "echinocțiu de toamnă".

Echinocțiul de toamnă este un moment semnificativ al anului, în care fiecare dintre noi ne culegem recoltele. Fie că vorbim despre roadele din grădina noastră sau despre recolta eforturilor și intențiilor acumulate și stabilite încă de la începutul anului, echinocțiul de toamnă aduce numeroase schimbări benefice în viața fiecăruia.

 Imagine cu o zână de toamnă cu coroană de frunze aurii

În data de 23 septembrie, Soarele va răsări și va apune chiar în punctele cardinale est și vest, ceea ce înseamnă că durata zilei va fi egală cu cea a nopții. Și așa, treptat, începând cu acel moment, nopțile devin mai lungi, zilele mult mai scurte, iar noi ne bucurăm tot mai puțin timp de lumina mărețului glob de aur.

Schimbarea anotimpurilor reprezintă puncte cheie în ciclul vieții în natură și are o semnificație extrem de profundă pentru umanitate și din punct de vedere spiritual. Culturile indigene, de exemplu, au stabilit că cele patru puncte focale principale ale anului sunt: Solstițiul de iarnă, Echinocțiul de primăvară, Solstițiul de vară și Echinocțiul de toamnă. Fiecare moment în parte reprezintă etapa unei călătorii spirituale interioare, un ciclu pe care fiecare suflet îl parcurge pe parcursul anului.

Pe măsură ce noi, oamenii, observăm mai atent ciclul de viață al naturii, înțelegerea propriilor noastre cicluri începe să se adâncească. Astfel că, toamna, imediat după echinocțiu, recunoaștem creșterea și expansiunea ca fiind o evoluție naturală a ființei noastre organice. Exact așa cum se întâmplă în natură, viețile noastre trec prin diverse etape, de creștere/evoluție, recoltă/strângerea roadelor, moarte și, bineînțeles, renaștere.

Ritualuri pentru echinocțiul de toamnă

Echinocțiul de toamnă poate fi "sărbătorit" cu un mic ritual. În această zi, poți onora tot ceea ce ai în viața ta, renunțând la sentimentul de lipsă în favoarea prosperității și a recunoștinței. Aprinde-ți lumânarea preferată și gândește-te, cu gratitudine, la toate momentele minunate de care ai avut parte pe parcursul existenței tale. Cu siguranță că sunt multe, nu-i așa? Doar că, uneori, stresul cotidian intervine în rutina noastră și uităm de aspectele pozitive ale vieții noastre.

Cu ocazia acestui moment important al anului, îți mai poți lua și o jumătate de oră pentru meditație. Poți începe ritualul cu 15 minute înainte de echinocțiu, pentru ca mai apoi să îl finalizezi la exact 15 minute după. Te va ajuta să stai, în liniște, pe pământ, în meditație și cugetare, în timp ce îți deschizi mintea și simțurile către inteligența naturii. Chiar în momentul echinocțiului, la ora 04:04, poți recunoaște ciclul tău personal de creștere, în timp ce manifești ca armonia și echilibrul să fie îngrășământul din solul grădinii vieții tale.

Semnificația spirituală a echinocțiului de toamnă

Toamna este acel moment din an în care începem să ne amenajăm spațiul interior, fie el sufletesc sau nu, și facem loc pentru ceea ce va urma în anul următor. Ne eliberăm spiritual de tot ceea ce nu ne mai folosește, creând loc pentru că viziunile noastre să crească. Umplem fiecare gol sufletesc în parte cu vise și speranțe și ne pregătim un plan de bătaie pentru anul viitor.

Atunci când intrăm "în hibernare", devenim creativi, dar nu prin acțiune. Petrecem timp în liniște și calmitate, ascultând ceea ce încearcă să ne transmită interiorul nostru. Imediat cu începerea iernii, începem să ne odihnim, iar frigul și înghețul ne vindecă sufletul și îl pregătesc pentru renaștere.

Pe măsură ce zilele se scurtează și nopțile devin mai lungi, coborâm în întunericul nopții și ne confruntăm cu propriul nostru întuneric interior, ego-ul și subconștientul. Doar în felul acesta ne putem pregăti pentru nașterea Luminii interioare, sărbătorită la solstițiul de iarnă.

Citește și: Cum te afectează echinocțiul de toamnă din 2022, în funcție de zodia ta

Surse foto: iStock

Surse articol: Exploredeeply, Pdpaola, Moonomens

Articolul urmator
Semnificația spirituală a bondarului! Ce mesaje încearcă Universul să-ți transmită prin intermediul lor
Semnificația spirituală a bondarului! Ce mesaje încearcă Universul să-ți transmită prin intermediul lor
Care este energia ta spirituală?
Incepe quiz
Care este energia ta spirituală?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.